Струмикс
Еден...не го знаеш!
- Член од
- 9 декември 2005
- Мислења
- 13.811
- Поени од реакции
- 3.346
Грешка си...;4073121 напиша:Тукмо и на тоа мислев во мојот претходен пост со тоа "не дај Боже да се случи" одличен опиц даде, е сега после таква дешавка возилото иде на вештачење, и кога ќе утврдат дека накнадно некој мајстор ги вградил, а ко што кај нас има одлични адвокати (само кеш ги интересира и гледаат што повеќе да извадат од вакви немили настани) кои како што вели народната "отишло магарето он се фатил за оглавот" е тогаш кај му е крајот на возачот, зарем не му е доволна казната што ќе го јаде совеста и понатаму треба да живее со тој немил настан кој во никој случај не го посакувал.... А тие мороните ќе ја свртат одма работата, во најлош случај дека дури и појасот бил пресуден за жртвата, бидејќи производителот не го предвидел во возилото, не бил стручно монтиран итн, како што вика Онак мајсторот знае каде треба да се монтира на столбови, ова она, па нормално се знае каде стои појас сигурно нема да го монтира на ретровизор.... Ако мора појаси, тогаш мора да се сменат и седишта, ако се од ниските, пошо тие седишта + накнадните седишта се најбрз пат до најлошото, убаво го објасни Струмикс тоа, а инаку дека треба потврда за олд-тајмер не се согласувам пошто кај нас сеуште нема таков член во законот, ако му го посочиш на џандарот членот од законот е тогаш види дали ќе му држи и на него да ти пише казна, пошо во законот убаво е опишано ...ВО КОЕ СЕ ВГРАДЕНИ... а и тој е доволно свесен по годината на производството на возилото и ќе сфати, а инаку сите возила после 1972/73 имаат појаси, СИТЕ, нормално мислам на патничките моторни возила, јас кажав дека неколку пати сум имал проблем да ми барале појаси, ама тие беа од "браќава" кои ги напикаа, а до вчера копале по нивине не знаат ни да пишуваат ама го претставуваат законот, јбг, од толку што му сечеше ме тераше да му отворам гепек кога ме праша што имам позади а јас му кажав мотор, целиот се изгуби му викам абе господине Буба е ова...
Постои цел закон со кој се утврдуваат критериумите, класите, како и постапката за да едно возило се стекне со статус олдтајмер во Македонија.
Дома го имам службениот весник забутан некаде...Од 2010 е законот.
А во целата оваа приказна, мене ме буни фактот што на моето возило има подготовка на столбовите и јасно е дека токму на тој внт влегува шрафот кој го држи таму појасот...значи, некој предвидел такво нешто, ама оригинално не го вградил...и тоа во лукс варијантата...