Од јуни 2013, само дигитална телевизија во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
MТВ ХД каналот во Тетово е многу лош, до вчера сецкаше многу, а денеска скенирав повторно и не можев воопшто да го најдам (а сакав да гледам ракомет и фудбал во ХД слика, да го видам и тоа чудо :()
Дали и кај некој друг од Тетово е ваква ситуацијата или пак до мене е само ?

Абе друже,овие од МРД имет клаено по еден предавател на неколку града и зато сигналот е слаб...За Охрид и Струга предавателот е на Мали Влај(накај Ќафасан) па во Охрид сигналот е многу слаб...Зато се откажав од ХД каналот дури да ставет предавател и во Охрид...А од Оне има само 1 предавател помеѓу Охрид и Струга и сигналот е супер...

Вчера уживанција беше да се гледа ракометот на МТВ1ХД само што немаше графика, нели им рикнал компјутерот, а потоа и фудбалот го гледав супер беше сликата.

Ова го кажувам за Скопје.

Вчера уживанција беше да се гледа ракометот на МТВ1ХД само што немаше графика, нели им рикнал компјутерот, а потоа и фудбалот го гледав супер беше сликата.

Ова го кажувам за Скопје.
Кај мене (исто во Скопје), ХД и собранискиот канал на МТВ кои се на ист мултиплекс не можат да се гледаат - час немаат сигнал, час имаат ама сецка, и тоа машала...

Проблемот е во тоа што сигналот на МРД многу варира и не е стабилен. Иде 80% и оп одеднаш гледаш паѓа на 45%.
Од друга страна изгледа нивните предаватели се со мала снага за разлика од БумТВ

Проблемот е во тоа што сигналот на МРД многу варира и не е стабилен. Иде 80% и оп одеднаш гледаш паѓа на 45%.
Од друга страна изгледа нивните предаватели се со мала снага за разлика од БумТВ

Јас ги барам преку ЛЦД,Јачината на сигналот е добра,дури и пречи на каналите што се на иста фреквенција на кабловската,ама зато квалитетот на сигналот е катастрофа...ја местиш антената ,квалитетот се качвит на 90%,и одма паѓат на 4-5 % и почвит да сецкат...
Дигитализација на македонски начин ;)

Каде може да видам кој телевизија на која фрекфенција е (ме интересира за МРТ ХД)

Знае ли некој село Цер -Кичевско дали е покриено со сигнал од Боом тв?

Каде може да видам кој телевизија на која фрекфенција е (ме интересира за МРТ ХД)
МРТ ХД на 634МХз.на оваа ја најдов.Пробај од 490 нагоре се по 8 ќе ти излезе некаде
--- надополнето: 20 јуни 2013 во 13:40 ---
Фрекфенции за Терестријални дигитални телевизии во регионот на Струмица:
МТВ1, Собраниски и МРТ на 498MHz
MRT1 HD и Sobraniski HD на 634MHz
Sitel, Kanal5, Telma, Alfa, Alsat, Vis, VTV(Valandovska) i Кобра(Радовишка) na 738MHz

Пробано работат...

Може ли некој од бандата мафијашка наречена ONE и нивните патрони на чело со Пајо Патак, да ми кажат како тоа низ цело ебано Скопје две недели нема од каде да се купи дигитален ресивер???

Курвата што ја вработиле у главното вика немало повеќе да се носат обични ресивери, него само со договор за BoomСМРДЛИВОТО-Tv!!!

Каква е оваа дигитализација? Каков е овој мрак што се сее и овие уцени и финти со кои се користат за да станеш нивен корисник???

Маму ли им јебем олошко!

Може ли некој од бандата мафијашка наречена ONE и нивните патрони на чело со Пајо Патак, да ми кажат како тоа низ цело ебано Скопје две недели нема од каде да се купи дигитален ресивер???

Курвата што ја вработиле у главното вика немало повеќе да се носат обични ресивери, него само со договор за BoomСМРДЛИВОТО-Tv!!!

Каква е оваа дигитализација? Каков е овој мрак што се сее и овие уцени и финти со кои се користат за да станеш нивен корисник???

Маму ли им јебем олошко!

Појди во Техномаркет или Нептун таму имаш дури и подобри ресивери и да не те боли глава од оне.

Држава која нема ни В од влез во ЕУ -се тепа да ги примени сите барања што унијата ги наложува и трча ко прле пред магаре во однос на земји кои се повеќегодишни членки и кои сеуште немаат ни ал ни абер од дигитална телевизија-
Таква е Бугарија- нивниот краен рок за дигитализација е
1 септември 2013
Почудна држава од МК немам видено никаде на овој бел свет

Vo Tetovo od vcera navecer nema DVB T signal od Makedonska radio difuzija Analogno zracat samo MRT2 i sobraniskiot kanal od recetitor od Tenovo koi signalot go zemale od DVB t no sega koga nema signal od dvb t i kaj analognite pisuva no signal.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom