Од јуни 2013, само дигитална телевизија во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Jas nikakva razlika ne gledam so digitalizacijata pred (1juni) i posle...
Ista slika isti glas (ton)...nema nikakva promena;)
Na 3 max sum:)

Па оти си 3Max (T-Home, IPTV {MaxTV}) неможеш да видиш некои големи разлики, доколку гледаше ТВ аналогно терестријално, е тогаш ќе видеше.

промена ќе можат да видат само тие што гледат преку обична антена а тие што се корисници на кабелски оператори телекабел близуу т-хоме боом тв немат никаква врска со дигитализацијата
--- надополнето: 11 јуни 2013 во 16:32 ---
промена ќе можат да видат само тие што гледат преку обична антена а тие што се корисници на кабелски оператори телекабел близуу т-хоме боом тв немат никаква врска со дигитализацијата

Па оти си 3Max (T-Home, IPTV {MaxTV}) неможеш да видиш некои големи разлики, доколку гледаше ТВ аналогно терестријално, е тогаш ќе видеше.

Што тогаш се рекалмираат Макс тв како дигитална ,нека си кажат дека се IPTV и во рекалми ,а не да е зезаат .

MaxTV од поодамна примаше дигитален сигнал од телевизиите со помош на нивната мрежа(кабли) директно од телевизиите. Скоро секоја(ако не и сите) тв куќи во Македонија се поврзани на нивнат мрежа, дали била бакар или оптика не е битно. Дигитална телевизија нема врска со тоа дали операторот е IPTV или како BoomTV, за дигитална се подразбира квалитетот на сликата.По твоја логија сите оператори кои нудат тв услуги освен MaxTV треба да се викаат дигитални.

MaxTV од поодамна примаше дигитален сигнал од телевизиите со помош на нивната мрежа(кабли) директно од телевизиите. Скоро секоја(ако не и сите) тв куќи во Македонија се поврзани на нивнат мрежа, дали била бакар или оптика не е битно. Дигитална телевизија нема врска со тоа дали операторот е IPTV или како BoomTV, за дигитална се подразбира квалитетот на сликата.По твоја логија сите оператори кои нудат тв услуги освен MaxTV треба да се викаат дигитални.

Ама сепак Макс тв нема ист квалитет на слика како сега што се македонскиве тв канали на Бум тв DVB-T MPEG 4

Ама сепак Макс тв нема ист квалитет на слика како сега што се македонскиве тв канали на Бум тв DVB-T MPEG 4

Не е ниту до телевизиите, ниту до дигитализација, решението барај го во MaxTV. Истото важи за сите други оператори, со исклучок на boom!TV и One, бидејќи преку нив тече дигитализацијата и они нудат DVB-T/MPEG4.

Споредувам квалитет на сигнал на Алфа тв.. ја имам и оригиналната дигитална што оди на сателит и дигиталната која ја зрачи ONE...квалитетот од ONE е далеку полош од онаа на сателитот..тоа мене ми покажува дека не се работи на најдобар начин и како се друго кај нас се импровизира

Споредувам квалитет на сигнал на Алфа тв.. ја имам и оригиналната дигитална што оди на сателит и дигиталната која ја зрачи ONE...квалитетот од ONE е далеку полош од онаа на сателитот..тоа мене ми покажува дека не се работи на најдобар начин и како се друго кај нас се импровизира

Да не е бидејки пренесуваат 10 канали на еден мултиплекс? Ма да супер ми изгледа сликата :)
Апел, да не се ѓубри темава со коментари за макств, отворете тема и дискутирајте тамо!

Земав сажем и го поврзав се тоа, ми вели дека картичката не е компатибилна со СТБ, треба да се активира нешто??? или

Едит : решен проблемот

Да не е бидејки пренесуваат 10 канали на еден мултиплекс? Ма да супер ми изгледа сликата :)
Апел, да не се ѓубри темава со коментари за макств, отворете тема и дискутирајте тамо!

Супер е ама оваа на сателитот е уште по супер.

Супер е ама оваа на сателитот е уште по супер.

А како тоа можеш да споредуваш DVB-T и DVB-S/S2. Тоа е мешање баби и жаби.

Analogniot predavael na MRT koj zraci od crn vrv momentalno e isklucen

Исто така и предавателот на Водно е исклучен! Направив еден скен и увидов дека сите предаватели на МРД се исклучени освен предавателот на Попова шапка, и тоа се фаќаат со слаб сигнал каналите 10, 20 и 38.

Остави Попова Шапка, таму неважи законо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom