Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Прегледај го приврзокот 65102
ne postoi analogna niti digitalna antena a uste pomalku HD antena ,antena si e antena,a postoi analogni i digitalni,terestrijalni itn priemnik da ne gi zbrkame rabotive
momenatalnata sostojba vo Tetovo so dvb-t kanalite e slednava
Прегледај го приврзокот 65102
ne postoi analogna niti digitalna antena a uste pomalku HD antena ,antena si e antena,a postoi analogni i digitalni,terestrijalni itn priemnik da ne gi zbrkame rabotive
momenatalnata sostojba vo Tetovo so dvb-t kanalite e slednava
ne gledam da e pokrienost na mapata na mapata za digitalen signal a i nema predavatel na one ima samo na mrt vo seloto kaj da se obratam
Antena si e antena??? ne e taka, za sekoj tjuner si treba specijalna antena.
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 22:24 ---
Antena si e antena??? ne e taka, za sekoj tjuner si treba specijalna antena, za DVB-s i s2 treba cinija, za DVB-T I T2 antena za terestrijalni i.t.n
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 22:46 ---
Проблемите со сигналот може да се пријавуваат на бесплатниот телефонски број 190 во контакт-
центарот на АЕK.
Во Штип DVB-T функционира беспрекорно потребен е само ТВ што подржува DVB-T и една
HD антена.
МРТ1ХД е со многу добар ХД квалитет, МРТ1 и 2, Собраниски канал, СИТЕЛ, АЛФА, ТЕЛМА, КАНАЛ 5, АЛСАТ М, сите се џам.
Се гледат повеке регионални канали како што се: ТВ Стар и ТВ Д1(Д3-Туртел), ТВТиквешија и КТВ (Д1-Црн Врв Велес), ТВ Шутел, МТМ, ЕДО, БТР, и ЕРА (Д1-Црн Врв Скопје), сеуште ТВ Ирис не е приклучена на дигиталната платформа БОМ и покрај тоа што има добиено регионална дозвола за дигитална ТВ од Совет за радиодифузија на република македонија.
Еве и ја сум од Штип и сеа прескенирав ми ја најде Делчево Д1 ама овие другите не ги фаќа кај мене. Јас имам БумТВ со обична собна антена. Квалитетот е супер на сите канали сега за сега
Зборот ни беше дека не постои аналогна и дигитална антена а уште помалце HD антена а секако дека DVB-T е со обична антена а за DVB-S треба сателит.Значи за да ги следите дигиталните канали не ви е потребна никаква посебна антена со било каква антена за тв можете да ги гледате каналите
Дечки какви ресивери имате купено, кои марки и модели?
ДМТ Продакшн ДООЕЛ Скопје е нов 100 % сопственик на локалната телевизија НТВ од Охрид која од утре станува единствена телевизија од Охрид која преминува на дигиталната платформа и ќе се емитува регионално.
Според евиденцијата на Советот за радиодифузија, промената на сопственикот на НТВ е направена на 28 мај, а како управител во евиденцијата стои Зоран Стефаноски , а не се евидентирани уредници на медиумот.
Охрид 1 се обрати кај Зоран Стефаноски кој рече дека тој сеуште е сопственик на телевизијата и дека промените за кои прашуваме биле само статутарни.
Тој кажа дека НТВ ги скратила трошоците на вработени и не емитувала дури и вести само за да може да се дигитализира, и дека сега како рагионална телевизија ќе формираат нова екипа. Телевизијата распишала конкурс за 9 новинари и уште толку технички персонал, вели тој и додава дека НТВ од полноќ ќе се гледа во Охрид, Струга, Дебар, Кичево, Пласница и Македонски Брод.
ДМТ ПРОДАКШН СОПСТВЕНИК И НА ТВ МЕНАДА
Според евиденцијата на Советот за радиодифузија ДМТ Продакшн ДООЕЛ Скопје е сопственик и на телевизијата Менада од Тетово .
http://www.ohrid1.com/ochrid/dmt-prodakshn-od-skop-e-nov-sopstvenik-na-ntv-ochrid
Ili vo tehnomarket isto imaat ponuda i ovoj ured e ednistven i so display:Во самиот пост ти пишува, обичниот ресивер од Бум ТВ а ако сакаш појак ресивер со подршка за HD канали земи го овој од 1500 денари во Нептун еве ти линк до каталог ќе видиш http://www.neptun.mk/upload/letok/50.pdf
Ништо не правиш, ќе мора ресивер да си земеш.UN40EH6030FXZA еве што самсунг имам ???
и јас се изненадив другар,ама најверојарно е од финансиски причини...Овие вода можат да им носат на ТВМ, а ќе одат регионалноИсто и Тера од Битола беа поинакво ниво од локалниве, не знам зошто да не одат напред, без желба се или без доволно финансии...