Од јуни 2013, само дигитална телевизија во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
ne gledam da e pokrienost na mapata na mapata za digitalen signal a i nema predavatel na one ima samo na mrt vo seloto kaj da se obratam

Прегледај го приврзокот 65102

ne postoi analogna niti digitalna antena a uste pomalku HD antena ,antena si e antena,a postoi analogni i digitalni,terestrijalni itn priemnik da ne gi zbrkame rabotive

momenatalnata sostojba vo Tetovo so dvb-t kanalite e slednava

Antena si e antena??? ne e taka, za sekoj tjuner si treba specijalna antena.
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 22:24 ---
Прегледај го приврзокот 65102

ne postoi analogna niti digitalna antena a uste pomalku HD antena ,antena si e antena,a postoi analogni i digitalni,terestrijalni itn priemnik da ne gi zbrkame rabotive

momenatalnata sostojba vo Tetovo so dvb-t kanalite e slednava

Antena si e antena??? ne e taka, za sekoj tjuner si treba specijalna antena, za DVB-s i s2 treba cinija, za DVB-T I T2 antena za terestrijalni i.t.n
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 22:46 ---
ne gledam da e pokrienost na mapata na mapata za digitalen signal a i nema predavatel na one ima samo na mrt vo seloto kaj da se obratam

Проблемите со сигналот може да се пријавуваат на бесплатниот телефонски број 190 во контакт-
центарот на АЕK.

Претпоставувам дека хд каналиве се во резулуција 16 . 9. Арно ама кај мене на телевизор црниве траки ми земаат пола корисна површина од екранот. Има ли чаре за ова а ако нема како да направам каналиве автоматски да ми ги дава во 4 . 3 без да морам постојано да ги менувам на секоеја промена на канал.

Antena si e antena??? ne e taka, za sekoj tjuner si treba specijalna antena.
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 22:24 ---

Antena si e antena??? ne e taka, za sekoj tjuner si treba specijalna antena, za DVB-s i s2 treba cinija, za DVB-T I T2 antena za terestrijalni i.t.n
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 22:46 ---

Проблемите со сигналот може да се пријавуваат на бесплатниот телефонски број 190 во контакт-
центарот на АЕK.

Зборот ни беше дека не постои аналогна и дигитална антена а уште помалце HD антена а секако дека DVB-T е со обична антена а за DVB-S треба сателит.Значи за да ги следите дигиталните канали не ви е потребна никаква посебна антена со било каква антена за тв можете да ги гледате каналите

Во Штип DVB-T функционира беспрекорно потребен е само ТВ што подржува DVB-T и една
HD антена.
МРТ1ХД е со многу добар ХД квалитет, МРТ1 и 2, Собраниски канал, СИТЕЛ, АЛФА, ТЕЛМА, КАНАЛ 5, АЛСАТ М, сите се џам.
Се гледат повеке регионални канали како што се: ТВ Стар и ТВ Д1(Д3-Туртел), ТВТиквешија и КТВ (Д1-Црн Врв Велес), ТВ Шутел, МТМ, ЕДО, БТР, и ЕРА (Д1-Црн Врв Скопје), сеуште ТВ Ирис не е приклучена на дигиталната платформа БОМ и покрај тоа што има добиено регионална дозвола за дигитална ТВ од Совет за радиодифузија на република македонија.

Еве и ја сум од Штип и сеа прескенирав ми ја најде Делчево Д1 ама овие другите не ги фаќа кај мене. Јас имам БумТВ со обична собна антена. Квалитетот е супер на сите канали сега за сега

Дечки какви ресивери имате купено, кои марки и модели?

Колку што знам ресивер можеш да земеш од боом тв а која марка не знам ама сите се исти така да немаш избор

Зборот ни беше дека не постои аналогна и дигитална антена а уште помалце HD антена а секако дека DVB-T е со обична антена а за DVB-S треба сателит.Значи за да ги следите дигиталните канали не ви е потребна никаква посебна антена со било каква антена за тв можете да ги гледате каналите

Во подрачја со слаб сигнал неби рекол дека сеедно е со каква антена ке го ловеш сигналот.

па не со собна антено туку со стандард антена поставена на покривот на куќата пример тие антени што ги викаме рибина коска би завршиле работа.

Дечки какви ресивери имате купено, кои марки и модели?

Во самиот пост ти пишува, обичниот ресивер од Бум ТВ а ако сакаш појак ресивер со подршка за HD канали земи го овој од 1500 денари во Нептун еве ти линк до каталог ќе видиш http://www.neptun.mk/upload/letok/50.pdf

• Ми се допаѓа
Reactions: DTV
ДМТ Продакшн ДООЕЛ Скопје е нов 100 % сопственик на локалната телевизија НТВ од Охрид која од утре станува единствена телевизија од Охрид која преминува на дигиталната платформа и ќе се емитува регионално.
Според евиденцијата на Советот за радиодифузија, промената на сопственикот на НТВ е направена на 28 мај, а како управител во евиденцијата стои Зоран Стефаноски , а не се евидентирани уредници на медиумот.
Охрид 1 се обрати кај Зоран Стефаноски кој рече дека тој сеуште е сопственик на телевизијата и дека промените за кои прашуваме биле само статутарни.
Тој кажа дека НТВ ги скратила трошоците на вработени и не емитувала дури и вести само за да може да се дигитализира, и дека сега како рагионална телевизија ќе формираат нова екипа. Телевизијата распишала конкурс за 9 новинари и уште толку технички персонал, вели тој и додава дека НТВ од полноќ ќе се гледа во Охрид, Струга, Дебар, Кичево, Пласница и Македонски Брод.
ДМТ ПРОДАКШН СОПСТВЕНИК И НА ТВ МЕНАДА
Според евиденцијата на Советот за радиодифузија ДМТ Продакшн ДООЕЛ Скопје е сопственик и на телевизијата Менада од Тетово .
http://www.ohrid1.com/ochrid/dmt-prodakshn-od-skop-e-nov-sopstvenik-na-ntv-ochrid

Овие вода можат да им носат на ТВМ, а ќе одат регионално :facepalm: Исто и Тера од Битола беа поинакво ниво од локалниве, не знам зошто да не одат напред, без желба се или без доволно финансии...

Во самиот пост ти пишува, обичниот ресивер од Бум ТВ а ако сакаш појак ресивер со подршка за HD канали земи го овој од 1500 денари во Нептун еве ти линк до каталог ќе видиш http://www.neptun.mk/upload/letok/50.pdf
Ili vo tehnomarket isto imaat ponuda i ovoj ured e ednistven i so display:

http://www.technomarket.com.mk/products/09126341/neo-dvbt-2000-hd

Овие вода можат да им носат на ТВМ, а ќе одат регионално :facepalm: Исто и Тера од Битола беа поинакво ниво од локалниве, не знам зошто да не одат напред, без желба се или без доволно финансии...
и јас се изненадив другар,ама најверојарно е од финансиски причини...

vo struga/ohrid povtorno se aktivni analognite ptedavateli na prva programa (VHF opseg) no so namalen intenzitet.

hare
ke uspejme da fatime nekoj signal od sosednive regioni ili tesko preku planinive?

Во спецификацијата на телевизорот ми стои: DTV Tuner: DVB-T / C / S2 Дали ова значи дека не ми треба рисивер/антена за да ги фаќам дигиталните канали? Скенирав завчера и ништо освен аналогни немаше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom