Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дали во Гевгелија би можело да се фати некој канал од друг регион, покрај овие шти се наменети за овој реон. Да знам дали да се качувам на кров и да местам антена.
HD антена можете и сами да направете оди на линкот долу.
http://www.tvantennaplans.com/
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 13:13 ---
Мислам дека неколку грчки канали може да се гледат во Гевгелија но тоа треба да го потврди некој од ГЕВГЕЛИЈА. За во Штип веке е проверено МРТ1ХД е со многу добар ХД квалитет, МРТ1 и 2, Собраниски канал, СИТЕЛ, АЛФА, ТЕЛМА, КАНАЛ 5, АЛСАТ М, сите се џам.
Се гледат повеке регионални канали како што се: ТВ Стар и ТВ Д1(Д3-Туртел), ТВТиквешија и КТВ (Д1-Црн Врв Велес), ТВ Шутел, МТМ, ЕДО, БТР, и ЕРА (Д1-Црн Врв Скопје)
Не мислев за грчки канали, него дали би можел да се улови сигнал од Д1 (Црн врв Велес) Д3 (Туртел) или Д5 (Пелистер). За прием би користел антена со појачало .
![]()
Ептен вршеше работа за во село.
Теоретски треба да ги гледаш ТВ ВТВ, ТВ КОБРА и ТВ ВИС од Д4-Боскија надморска висина 720 м. Исто и од Д3-Туртел (над. висина 1603 м.) ке фатиш сигнал.
Во Штип од регионалните само ТВ Стар зрачи дигитално, ИРИС ТВ и уште една од Делчево уште ги нема а имаат добиено лиценца.
Во Штип од регионалните само ТВ Стар зрачи дигитално, ИРИС ТВ и уште една од Делчево уште ги нема а имаат добиено лиценца.
E браво бе,значи само во Охрид и Струга ќе има 2 регионални канали...во другиве градови има по 5-6 регионални тв....
Do pred nekoe vreme slusav za analogni,digitalni,terestrijalni anteni e sega nauciv deka ima i HD anteni"covek uci dodeka e ziv"
Делчево Д1 од Туртел кај мене во Штип се гледа од пред саат време но Ирис сеуште не е додтапен.
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 15:20 ---
Не е само ТВ Стар, Се гледаат повеке регионални канали како што се: ТВ Стар и ТВ Д1(Д3-Туртел), ТВТиквешија и КТВ (Д1-Црн Врв Велес), ТВ Шутел, МТМ, ЕДО, БТР, и ЕРА (Д1-Црн Врв Скопје), сеуште ТВ Ирис не е приклучена на дигиталната платформа БОМ и покрај тоа што има добиено регионална дозвола за дигитална ТВ од Совет за радиодифузија на република македонија. МРТ1ХД е со многу добар ХД квалитет, МРТ1 и 2, Собраниски канал, СИТЕЛ, АЛФА, ТЕЛМА, КАНАЛ 5, АЛСАТ М, сите се џам. САМО ТРЕБА ДА ЈА УСМЕРИТЕ АНТЕНАТА КОН ЦРН ВРВ.
vo nekoi sela uste nema digitalen prenos uste e analogen iako ima predavatel na mrt nz sto treba imam televizor so
DVB-T, DVB-T2, DVB-S, DVB-S2, DVB-C i moze mislejne
DVB-T, DVB-T2, DVB-S, DVB-S2, DVB-C i sl, kakov tjuner takva antenna.