Од јуни 2013, само дигитална телевизија во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Од Set box со скарт во влез во видеото(значи внесуваш сигнал), од видео веројатно со антенски кабел во тв.
Tokmu taka, no ima eden mal problem, scartot na videoto mi e izlez a ne vlez, a dodeka kaj RF modulatodot e vlez. :(

скартот на видео рекордерот е и влез и излез:) освен ако не е видео рекордер туку видео плеер:)
види, треба да го наместиш на AV да работи, или има преклопник, или на тоа каналите што ги прикажува видео рекодерот на дисплејот намести на нула, првиот под 1-от канал.:)

Абе Македонија нема да биде Македонија ако нема нешто наопаку :) дај боже да грешам..ќе видиме од утре

gi odklucija site kanali so nacionalna koncesija koi se naogjaat na frekfenciite na boom paketot a do sega mozea da se pratat samo so pretplata.fakticki sega se naogjaat istite kanali dva pati. uste pomalku od pola cas i analognata TV odi vo istorijata.

gi odklucija site kanali so nacionalna koncesija koi se naogjaat na frekfenciite na boom paketot a do sega mozea da se pratat samo so pretplata.fakticki sega se naogjaat istite kanali dva pati. uste pomalku od pola cas i analognata TV odi vo istorijata.

На кои ,,сите,, мислиш?Наброј ги

На кои ,,сите,, мислиш?Наброј ги

pa napisav tie so nacionalna koncesija.mrt 1,2 i sobraniski veke mozea da se sledat a sega im se priklucija i Sitel,kanal 5,Alsat m,telma i alfa.ova vazi za struga/ohrid.a mozebi e na nacionalno nivo.

Под претпоставка дека твојот нов телевизор има вграден DVB-T тјунер на него немаш потреба од дополнителен ресивер (ако имаш тоталТВ, кабловска или максТВ немаш потреба од ништо дополнително) затоа што тој вграден тјунер е барем 2 пати подобар од сажемот на О.НЕ

UN40EH6030FXZA еве што самсунг имам ???

Според податоците објавени на официјалната веб страна на Советот за радиодифузија, во Охрид од трите телевизии само НТВ ќе зрачи регионално од предавателот Мали Влај, додека Тв М и Морис ќе емитуваат дигитална програма на подрачјето на општините Охрид и Дебрца.

tv2.jpg

На платформата на телекомуникацискиот оператор ОНЕ поврзани се сите национални и дел од регионалните телевизии.

Граѓаните кои телевизиските програми ги следат преку кабелските оператори нема да е соочат со проблем, додека граѓаните кои гледаа тв преку аналогни антени ќе треба да набават посебен уред без кој нема да можат следат дигитална телевизија.

http://ohridnews.com/index.php?mod=1&kat=4&id=55999

Ај сега нека ми објасни некој зошто пак примам крш слика и покрај тоа што се фалеа дека ќе била кристална чиста, со подобра резолуција итн итн :icon_lol:

И зошто е пак 4:3, не требаше со дигитална да биде 16:9?

Инаку корисник сум на MaxTv

Ај сега нека ми објасни некој зошто пак примам крш слика и покрај тоа што се фалеа дека ќе била кристална чиста, со подобра резолуција итн итн :icon_lol:

И зошто е пак 4:3, не требаше со дигитална да биде 16:9?

Инаку корисник сум на MaxTv

на МаксТВ е дигитална,така да тебе не ти мења ништо,како и на корисниците на Бум и кабелска

на МаксТВ е дигитална,така да тебе не ти мења ништо,како и на корисниците на Бум и кабелска

Го знаев тоа, ама претпоставував дека телевизииве (Сител, Телма, Канал 5 итн...) праќаа аналоген сигнал до T-Home, за потоа они преку A/D конверзија да го пренесат до мојот приемник. И мислев дека тука се губи квалитетот, или дури и да не се губел при таа конверзија, познато е дека на аналогниот телевизиски сигнал максималната резолуција му е 704×576 па очекував сега со дигиталниот сигнал да му ја зголемат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom