Од јуни 2013, само дигитална телевизија во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Кај мене до пред неколку саати ги фаќаше Канал 5, Сител, Алфа а сега не ги отвара, само МТВ имам. Иначе сум од Скопје и немам кабловска.

Во Тетово сеуште има аналогна тв :)

Во регионот на Пелистер што сте...ми се чини дека сеуште не е дигитализиран, како можи да фаќам аналогни а дигитални не?

zasega ima samo mrt1.2.3 so tv favorit 3211 so dvb-t tuner i obicna nadvoresna antena...pred dve nedeli imase i kanl5,sitel,alsat,telma i slicno-digitalni....sega samo ovie tri?????

boomtv gi iskluci nacionalnite tv najverovatno zatoa sto se dupliraja pa pretpostavuvam vo idnina ke pustat novi kanali

inako vo Tetovo seuste zracat MTV1,2,3 I TV KISS Analogno

zasega ima samo mrt1.2.3 so tv favorit 3211 so dvb-t tuner i obicna nadvoresna antena...pred dve nedeli imase i kanl5,sitel,alsat,telma i slicno-digitalni....sega samo ovie tri?????
И кај мене беше исто, скенирај повторно би требало да се појават.

Едно прашање, имам телевизор кој нема скарт влез, ама има аудио -видео влезови

3-way-rca-tv-av-selector-switch-3-cctv-video.jpg

Ќе можам да го поврзам со ресивер?
со ваков кабел
amiga-scart-av.jpg

Едно прашање, имам телевизор кој нема скарт влез, ама има аудио -видео влезови

3-way-rca-tv-av-selector-switch-3-cctv-video.jpg

Ќе можам да го поврзам со ресивер?
со ваков кабел
amiga-scart-av.jpg
da moze. na TV aparatot ke izberete AV i vnimavajte na bojata od priklucocite (zoltiot go nosi video signalot).na set top boxot vo menito za podesuvanje za scart video izlez podesete go taka da ne bide RGB tuku CSB ili YUV.podesuvanjeto mozete da go napravite koristejki nekoj drug TV aparat sto ima scart ako ne mozete da dobiete slika na vasiot.

Vo Kicevo seuste ima MRT1,2 i 3 na analogen signal

Вие што имате Бум тв, ги има ли кај вас Алфа и Телма??

Ти кога си пишал ги немало никаде, сеа ги има, од 101 па нагоре се Сител, Канал 5, Телма и Алфа, МРТ каналите се на почеток, не му се средени уште како што треба, ама ќе бидне овие денови и тоа.

Во Штип DVB-T функционира беспрекорно потребен е само ТВ што подржува DVB-T и една
HD антена.
МРТ1ХД е со многу добар ХД квалитет, МРТ1 и 2, Собраниски канал, СИТЕЛ, АЛФА, ТЕЛМА, КАНАЛ 5, АЛСАТ М, сите се џам.
Се гледат повеке регионални канали како што се: ТВ Стар и ТВ Д1(Д3-Туртел), ТВТиквешија и КТВ (Д1-Црн Врв Велес), ТВ Шутел, МТМ, ЕДО, БТР, и ЕРА (Д1-Црн Врв Скопје), сеуште ТВ Ирис не е приклучена на дигиталната платформа БОМ и покрај тоа што има добиено регионална дозвола за дигитална ТВ од Совет за радиодифузија на република македонија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom