Новите пакети DUO Extreme од On.net

• Креатор на темата Креатор на темата corba666
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Вчера случајно приметив една многу чудна работа на мојов Дуо Екстрим. Имено после сигурно еден месец, сакав да влезам на модемот да видам на колку е синхронизиран. И нормално си идам јас 192.168.1.1 и шо да видам... Наместо најавната страна на Искра калисто рутерот гледам најавна страна на некој си Д-Линк модем. У прв момент се извадив од памет (дури и ѕирнав под маса да не сум го сменил модемот случајно:pos2: ). И откачив интернет, сменив место десктопот уште 2 лаптопи и истото (сите се искенирани од вируси ово оно значи не е тоа). И го ресетирав модемот 2-3 пати исто. Успат неможе да се логирам на тој интерфејс никако со ниеден пасс. Го исклучив модемот едно 15 минути и после опс се си дојде на нормала, нормалниот интерфејс на Калистото и така натака..... Арно ама баш ради контрола сабајлево пробав пак и опет исто, Д-линк интерфејс.
У ОнНет немаат појма, ме врдаа ваму таму (вируси стандард :pishtoldz) и ми викаат нема страсно нисто осттај го така како бе да го остаам не треба да е така.

Исто така знае конекцијата ако ја дрзам отворена 2-3 дена, после ако напраам дисконект, нејке да се конектира пак. Морам да ресетирам и компјутер и модем.

Ај има ли некој идеја ?

D-link има врска со промени на системско ниво во ОН-НЕТ. Генерира IP адреси.

D-link има врска со промени на системско ниво во ОН-НЕТ. Генерира IP адреси.

Како како. Извини ама ништо не те разбрав ?
Што има врска системско ниво, со тоа што кај мене дома, у моја мрежа, у моја куќа ми се појавуе некој уред што го немам. Неможе то ТАКА.
Стварно не ми е јасно. Значи после долготраен ресет (>5мин) може да се пристапи на Калистото, ама после кратко време опет само Д-линк што немам појма од каде.

Добро бе луге ќе го имали тој пакето и во Струмица??Кога се јавувам во он нет ми викаат.Ќе биде ќе биде..
Ако има некој од Струмица и знае некоја информација нека каже..

Го подесив тоа модемот од ОнНет (Callisto 821+) у рутер мод, сам да си се најавуе а не да праам дајл-уп конекција. сурфанје ова она работи.
Дали знае некој како да подесам порт форвард, пошто не ми успева некако, и не ми работи uTorrent како треба. Ставам портови ова она у то Advanced Security: Custom Applications ама пак нејке.

Го подесив тоа модемот од ОнНет (Callisto 821+) у рутер мод, сам да си се најавуе а не да праам дајл-уп конекција. сурфанје ова она работи.
Дали знае некој како да подесам порт форвард, пошто не ми успева некако, и не ми работи uTorrent како треба. Ставам портови ова она у то Advanced Security: Custom Applications ама пак нејке.

Кажи ми кои порти што како сакаш да подесиш? Има начин и се средува тоа.:helou:

Не ми е јасно само зашто нашиве идиоти немаат понуди со неограничен трансфер? па зарем толку ли идат у зијан ако пуштат трансфер? само
кај нас е вака со лимитирање или нормално е тоа ? Еве нека стават
500- па и 1000 денари повеке за да немаш лимит и да не се замараш
да проверуваш колку и како си потрошил затоа се ставив на екстрим.

Не ми е јасно само зашто нашиве идиоти немаат понуди со неограничен трансфер? па зарем толку ли идат у зијан ако пуштат трансфер? само
кај нас е вака со лимитирање или нормално е тоа ? Еве нека стават
500- па и 1000 денари повеке за да немаш лимит и да не се замараш
да проверуваш колку и како си потрошил затоа се ставив на екстрим.

море 1ТБ и не е некој лимит.
тебе ако не ти стига 1ТБ тогаш ти си имаш проблем.
некој и до 0.5ТБ дали има стигнато.
така да ова е единствена понуда на пазарот без некои ограничувања.
нема намалување на брзина и може да се каже и дека нема трансфер лимит.

Кажи ми кои порти што како сакаш да подесиш? Има начин и се средува тоа.:helou:

Па кои порти .... хмммм. Еве да речеме за uTorrent (да речеме 19688 таа си ја земал uTorrent-от) да бидам connectable. И за друго у момент не ми текнуе али ке дојде време. Сега за сега торентов. Еве можда и TCP/UDP 5988 за Teamviewer-от.

Јас пробував преку Advanced Security: Custom Applications ама нејке, незнам зашто, подесувам све ама не forward-ува. Да не има некоја финта :uvo: подеси, ресетирај ова она...
Иначе осеќам дека преку рутер мод малце е побрзо, т.е. да бидам прецизен има помалце лаг.

Дали овој пакет наскоро ке го збогатат со дигитална телевизија која ја најавуваат од 01.08.2008 година, :tapp: до денес за жал се уште не профункционира. Ако некој знае или пак има информација нека пише! :tv:

Па кои порти .... хмммм. Еве да речеме за uTorrent (да речеме 19688 таа си ја земал uTorrent-от) да бидам connectable. И за друго у момент не ми текнуе али ке дојде време. Сега за сега торентов. Еве можда и TCP/UDP 5988 за Teamviewer-от.

Јас пробував преку Advanced Security: Custom Applications ама нејке, незнам зашто, подесувам све ама не forward-ува. Да не има некоја финта :uvo: подеси, ресетирај ова она...
Иначе осеќам дека преку рутер мод малце е побрзо, т.е. да бидам прецизен има помалце лаг.
Ако сеуште го немаш подесено, најдов нешто за Калисто-то, прирачник. Види дали ќе ти помогне.
http://www.sci.smolensk.ru/tex/support/PDF/SI2000_Calisto821_ENG.pdf

Ја го имам истиов ама идам и преку д-линк рутер. На тој рутер му отворив порта за уторент-от.

У ствари не ни успеав да влезам во сетапот на модемот, не знаев јусер и пасс.

Го побарав и на оваа адреса (за подесување на порти од различни рутери), го нема. Види да не најдеш нешто слично.

http://www.portforward.com/english/applications/port_forwarding/Utor/Utorindex.htm

Ако сеуште го немаш подесено, најдов нешто за Калисто-то, прирачник. Види дали ќе ти помогне.
http://www.sci.smolensk.ru/tex/support/PDF/SI2000_Calisto821_ENG.pdf

Не бива со овој мануал (го имав, имам и уште 3 други) арно ама сите се за друг фирмвер на калистото. Отвори 192,168,1,1 на твојот модем и ке видиш не е исто (т.е. нема врска :wink: )

Го побарав и на оваа адреса (за подесување на порти од различни рутери), го нема. Види да не најдеш нешто слично.

http://www.portforward.com/english/applications/port_forwarding/Utor/Utorindex.htm

Го има бе и таму (барај ИСКРАТЕЛ и го има). И таму сум пробал и таму е за друг фирмвер.

Финтата е што со тој усер акоунт што ти го даваат од Он нет да влезеш у рутерот уствари има само бејзик функционалност, и ги нема сите опции на подесувања (што е друг фирмверот тоа друга работа). Е сега јас го знам и администраторскиот усернејм ама не и пасвордот :nerv: а буљашине од он.нет не кажуваат не ми требело. Им викам е ај тогаш подесете ми да ми работи мТоррент преку рутер мод, ми викаат не им било предвидено да даваат суппорт за у руттер мод, само за дајлуп тип на поврзуење..... И ми потенцираа да не сум цепкал многу многу по сетапот да не сум расипел нешто :pos2::pos2::pos2:

И ми потенцираа да не сум цепкал многу многу по сетапот да не сум расипел нешто :pos2::pos2::pos2:
Абее, пуни се со вакви бисери. Немој да не расипеш, за ресетирање на модем исклучи телефон од штекер :vozbud:

За ова не знам како да ти помогнам. Друго чаре немаш (бар додека не најдеш некое решение) освен назад на дифолт модот.
Па вакви технички сапорти и ја можам да давам.
- Ало, техничка. Ми треба помош,....како да направам, кај да сетирам?
- "Господине вратете го на дифолт мод и немојте, не сте доволно стручен" :pos2:

Хм, која стручност им е потребна за менување на само еден-два параметри.

Денес поминав во еден од салоните на Он Нет да се распрашам за евентуалното воведување на дигитална телевизија. Девојката која работи таму ми го кажа следново. Пакетите со телефон/интернет/телевизија ќе бидат достапни од 1 Септември но сеуште нивните тимови ги изработуваат понудите. Е сега ако некој знае несто повеќе нека сподели со нас

brzinata momentalno e bullshit nemoze speedtest.net da otvori

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom