Новите пакети DUO Extreme од On.net

• Креатор на темата Креатор на темата corba666
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Долго време се спремам да мигрирам на дуо екстрим но ме интересира
една работа.Пред добри 2 години заради непостоечки разговори со
Египет (ЛОЛ) ми стигна сметка од 11000 ден. која што се разбира не ја платив (од тогаш немам фиксен) е сега ме интересира дали ке морам
да ја платам таа сметка за да се уклучам на дуо екстрим чув нешто
барале последни две платени телефонски сметки?

по некоја логика штом немаш фиксен ќе ти даат директно број од онтел,нема како да им даеш сметка.

Египет (ЛОЛ) ми стигна сметка од 11000 ден. која што се разбира не ја платив (од тогаш немам фиксен) е сега ме интересира дали ке морам

мора да ти се подмирени сите сметки,иначе телеком нема да ја префрли жицата кон оннет.

Мораш да имаш активна линија од телеком за да уопште отидеш на он-нет. Значи неможе да немаш телефон од телеком а да земеш ДУО пакет од он нет. Еве зет ми, немаше телефон уопште (чоекот си користи мобилен :toe: ) и кога ставаше дуо, мораше да оти у телеком да склучи договор на неопределено да му наместат линија и после одма следниот ден поднесе за Дуо, и му го мигрираа.

Најсигурно дека мора да имаш се подмирено со телеком без разлика дали сакаш да идеш на друг оператор или пак го раскинуваш договорот и им викаш аривидерчи.

Мораш да имаш активна линија од телеком за да уопште отидеш на он-нет. Значи неможе да немаш телефон од телеком а да земеш ДУО пакет од он нет. Еве зет ми, немаше телефон уопште (чоекот си користи мобилен :toe: ) и кога ставаше дуо, мораше да оти у телеком да склучи договор на неопределено да му наместат линија и после одма следниот ден поднесе за Дуо, и му го мигрираа.

Не сум баш сигурен за ова, сега мислам дека и да немаш линија си поднесуваш барање во оннет и они си бркаат со телеком да ти стават нова линија.

Ок момци фала за информациите.

Најдобрата работа е тоа што нема лимит дури и брзината да падне
на 5мб/с пак ке биде ок важно е што нема ограничувања!

имам duo lite 10 гига ама јас сум потрошил 14 гига по колку пари се доплаќа за секој гига ??

имам duo lite 10 гига ама јас сум потрошил 14 гига по колку пари се доплаќа за секој гига ??
Сега нешто прашував за мене, па прашав и за ова со надминат лимит на дуо лајт.
За секој започнат гигабајт над 10 гига без ддв е 90 денари плус ддв е 106 денари-по гигабајт.

Сега нешто прашував за мене, па прашав и за ова со надминат лимит на дуо лајт.
За секој започнат гигабајт над 10 гига без ддв е 90 денари плус ддв е 106 денари-по гигабајт.

Е тоа ти е профит .. ке плати повеќе него претплатата :icon_roll

уште ли го има тоа плаќање по гигабајт. ц ц ц

не бидуа провајдер од оннет

само глупости од нив.

рекламата за екстрим пак почнаа да ја вртат на ТВ, ако уопште и прекинаа.
а екстрим освен во цкопје во друг град нема. барем на скопска тв нека се рекламираат. вака сигурно од другите градови стално им ѕвонат и ги прашуваат.

Хепа, треба да се внимава на протокот. Инаку и Т-Хоме не се подобри со намалувањето на 64/64. Со таа брзина може дури и гугл да се отвори-можеби.

Хепа, треба да се внимава на протокот. Инаку и Т-Хоме не се подобри со намалувањето на 64/64. Со таа брзина може дури и гугл да се отвори-можеби.
имам сурфано со таа брзина на мтнет 64/64 и можам да кажам дека се сурфа. и форуми отвара и се. малце ќе почекаш али ќе отворе.
за разлика од онаа 32/32 на оннет со која и гугл не го отвара некогаш, а не па форум. не се ни доотвараат сајтовите. бетер е од диал-уп.

имам сурфано со таа брзина на мтнет 64/64 и можам да кажам дека се сурфа. и форуми отвара и се. малце ќе почекаш али ќе отворе.
за разлика од онаа 32/32 на оннет со која и гугл не го отвара некогаш, а не па форум. не се ни доотвараат сајтовите. бетер е од диал-уп.

Друже он нет барем со дуо пакетите не нуди брзина од 32/32 затоа не кажувај нешто што не е точно :nenene: а тоа што наплакаат по 90 денари после поминатиот лимит прочитај во самиот договор убаво си пишува дека тоа е така Но едно убедливо си против он нет нема што сигурно работиш во т хоме

Дали знае некој кога ќе пуштат дигитална телевизија зошто на ова кабелскава од cabletel со аналогна катастрофа е.

Дали знае некој кога ќе пуштат дигитална телевизија зошто на ова кабелскава од cabletel со аналогна катастрофа е.

Септември месец ке отпочне Он нет со дигиталната телевизија некаде со 100 канали дел од каналите ке одат дирекно од телеком Словенија па можеш да ги видиш на нивната страна и сето ова ке оди преку мрежата на Космофон барем јас како што имам чуено

Септември месец ке отпочне Он нет со дигиталната телевизија некаде со 100 канали дел од каналите ке одат дирекно од телеком Словенија па можеш да ги видиш на нивната страна и сето ова ке оди преку мрежата на Космофон барем јас како што имам чуено

Мене ми рекоа како од август ќе почнеле.Ама нема врска.Во секој случај фала за информацијата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom