Новите пакети DUO Extreme од On.net

• Креатор на темата Креатор на темата corba666
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Се јавив денеска во он.нет да ги прашам кога ќе воведат дигитална телевизија.и типов ми го кажа следново:"Сега само е во најава тоа,би требало да биде во следниве месеци":drk:.После тоа се чудам знам пред месец дена ми кажаа дека од септември ќе почнеле.Дали знае некој повеќе за ова,па ако знае дека сподели со нас.

Xaxax... i mene pred 2 meseca koga go raskinuvav dogovorot nesto mi spomnaa za digitalna televizija deka ke imalo od septemvri ili od oktomvri so nadez deka nema me izgubat kako korisnik ama corba :pos2:

Тоа значи дека никогаш нема да воведат:pusk:, затоа пуштија опција тв во живо да гледаме на мобилен:drk:. Смешно

Abe i da stavat internet televizija i da ne stavat, isto ni se faka.. Kvalitetot na slikata ke bide ist ili poslab od kablovska, a sigurno i ke bide poskapo. Sega za sega, koj ima uslovi samo satelitska se isplati. Inace vo vrska so internetov na DuoExtreme ja sum relativno zadovolen.. Negoranicen internet, i ne se zamaram so ke simnam, kolku ke dremam na internet, a i dosta brz e.

јас имам Дуо Плус, на спед тест брзина ми е 3,5мб, кога симнувам од торент просечно по 370кб. Вие што имате Дуо Плус кај вас по колку ви симнува??

јас имам Дуо Плус, на спед тест брзина ми е 3,5мб, кога симнувам од торент просечно по 370кб. Вие што имате Дуо Плус кај вас по колку ви симнува??

кај комшијата е слично од 3.5 до 5 мб .. а за торент зависи од кај симнуваш =)

Вчера вечертаимав супер нет од Он.нет, денес е препрепреслаб, не знам што е проблемот, до нив ли е? Значи 5 пати е послаб, не знам што да правам, ќе го мењам нетов

Вчера вечертаимав супер нет од Он.нет, денес е препрепреслаб, не знам што е проблемот, до нив ли е? Значи 5 пати е послаб, не знам што да правам, ќе го мењам нетов
Изгледа имаше некој проблем, не ги вчитуваше страните целосно али последниот месец имаше доста такви дупки одвреме навреме. Штом и кај мене е така (а можда и кај другите) сигурно е до нив, мислам не е до кај тебе.

Но пред да го мењаш прашај прво некој што е искрен :wink: кога се работи за тоа дали добро му функционира конекцијата, а да е на друг провајдер.

Конкретно пред некој ден кај еден сосед сурфав преку конекција на Неотел, брзината според договор му е 2 Мб/с али за разлика од она што овој месец го понуди оннет (а кај мене екстримот треба да е до 10 Мб/с) од Неотел конекцијата беше сосем солидна, да не кажам нормално брза :wink:. Види, сега барем има избор за провајдери.

Може ли акаунт од Duo Extreme да го користам во друг град на пр. Куманово ?

Дали може ова Дуо екстримов да се дели на два компјутера преку Хаб/Свич. Да уштекам 2 компјутера у хаб у трета порта модемот, и на двата да напраам диал-уп конекција на двата и готово. МОЖНО ли е. да не давам пари за рутер, а имам едно 5 портно хабче дома.

Дали може ова Дуо екстримов да се дели на два компјутера преку Хаб/Свич. Да уштекам 2 компјутера у хаб у трета порта модемот, и на двата да напраам диал-уп конекција на двата и готово. МОЖНО ли е. да не давам пари за рутер, а имам едно 5 портно хабче дома.

Можеш проверена работа јависе во он нет ке ти дадат username i password за callistoto за да го сетирас да биде рутер

Можеш проверена работа јависе во он нет ке ти дадат username i password за callistoto за да го сетирас да биде рутер

Знам и јас така ама несакам така. Пошто верзијата на Калистото од он нет е со фирмвер праен за нив, и тешко дека ке го подесис ко што треба. На пример нема порт форвардинг, т.е. не успеав никако да го подесам uTorrent да работи.....

Работата е дали работи со 2 паралелни ПППоЕ конекции, порано така работеше да речеме Соло-ро и АДСЛ-от од МТ-нет.

Некој на оннет денеска вака касно да има проблеми со брзината????јас имам ехтреме ама од пред 40 мин некако бавно отвара.........

Moze preku svic mie sme 5mina i samo preku svic go delime.

Inace netov od net ne go biva use 3nedeli go isklucuvame i zemame call&surf 25

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom