За дизајнот нема да дискутирам бидејќи тој никогаш не може да биде факт, туку само прашање на вкус. Мене дизајнот на Desire ми е одличен, ти не се согласуваш со тоа мислење, океј.
Прво, никад повторно не би дал пари за Windows Mobile. Не за друго, не дека немам давано, туку тој оперативен систем едноставно е изџвакан според мене и не нуди ништо иновативно повеќе. Остај друго, туку и естетски е уништен (не дека некогаш беше поубав, туку од денешна мерка зборам, кога веќе има многу поубави работи).
Второ, не знам од каде заклучокот дека "Mozart е појак од Desire". Имаат ист RAM и ROM, и потполно ист процесор. 2 поголеми разлики им се:
Mozart има 8GB внатрешна меморија, и нема слот за картичка. Значи тоа ти е тоа. Од друга страна, Desire има MicroSD слот за картичка, значи меморијата е надградлива.
Mozart има 8MP пиксели камера (Desire 5MP) ама тоа зависи за кого-како му мења нешто. Мене лично скоро ништо, ретко чкрапам од мобилен.
Како позитивна карактеристика за Desire ќе го спомнам оперативниот систем и Андроид маркетот, во кој има преку 100.000 апликации/игри од кои најголем дел (некои 80% мислам беше муабетот) се бесплатни за користење.
И уште нешто. Mozart уште го нема во МК а и ќе го нема до Февруари-Март според моја слободна проценка (толку им требаше на нашиве мобилари да го донесат Desire, ~6 месеци откако излезе во продажба).
Муабетот ми е, ама ич не се согласувам со твоето мислење
))