Sid Vicious
MBE
- Член од
- 18 мај 2008
- Мислења
- 945
- Поени од реакции
- 1.196
Не дека не си во право ама кај нас некако погрешно се гледа на предплатата,барем јас имам таков впечаток.Многу луѓе гледаат како да поминат "поефтино" т.е да платат што е можно помалку во кеш,а не се свесни дека додека трае предплатата за тие пари ќе го купат истиот телефон од 24 каратно злато Значи додека има офци за стрижење...Ептен се глупи овие или е некоја грешка или јас не знам математика
24 месечна претплата х 2990 денари = 71.760,00 + даваш и 17.999,00 денари и телефонот излегува 89.759,00 денари
24 месечна претплата х 590 денари 14.160,00 + даваш и 24.999,00 и телефонот излегува 39.159,00 денари
Само телефонот да го купиш е 29.999,00 денари
http://www.vip.mk/cm/gsm_adv/nokia/index.php?phoneId=239
Инаку телефонов стварно не вреди 30.000,според мене многу погрешен потег од страна на ВИП.Изгледа заборавиле дека кај поголемата маса на луѓе не важи повеќе изразот:"Нокиа си е Нокиа" туку "Ајфон си е Ајфон" никој повеќе не се пали на Нокиа.Околу изгледот нема да коментирам бидејќи тоа е работа на вкус.Хардверски не е воопшто лош,не секогаш се битни пикселите,гигахерците и мегабајтите доколку е добро оптимизиран.Мене воопшто не ми е јасно зошто е потребно толку моќен хардвер кога софтверот и хардверот во глобала се движат во сосема спротивни насоки (ова важи за сите паметни телефони).Друг недостаток кај Windows телефоните е тоа што немаат ни приближно иста подршка како Android и iOS.Тоа ти е исто како да имаш Rolls Royce а да немаш клуч за да влезеш во него .
Тоа би било тоа во кратки црти околу телефонов.
Да се изјаснам и јас,не би го зел телефонов поради слабата подршка.