Sid Vicious
MBE
- Член од
- 18 мај 2008
- Мислења
- 945
- Поени од реакции
- 1.196
Не дека не си во право ама кај нас некако погрешно се гледа на предплатата,барем јас имам таков впечаток.Многу луѓе гледаат како да поминат "поефтино" т.е да платат што е можно помалку во кеш,а не се свесни дека додека трае предплатата за тие пари ќе го купат истиот телефон од 24 каратно златоЕптен се глупи овие или е некоја грешка или јас не знам математика
24 месечна претплата х 2990 денари = 71.760,00 + даваш и 17.999,00 денари и телефонот излегува 89.759,00 денари
24 месечна претплата х 590 денари 14.160,00 + даваш и 24.999,00 и телефонот излегува 39.159,00 денари
Само телефонот да го купиш е 29.999,00 денари
http://www.vip.mk/cm/gsm_adv/nokia/index.php?phoneId=239

Инаку телефонов стварно не вреди 30.000,според мене многу погрешен потег од страна на ВИП.Изгледа заборавиле дека кај поголемата маса на луѓе не важи повеќе изразот:"Нокиа си е Нокиа" туку "Ајфон си е Ајфон" никој повеќе не се пали на Нокиа.Околу изгледот нема да коментирам бидејќи тоа е работа на вкус.Хардверски не е воопшто лош,не секогаш се битни пикселите,гигахерците и мегабајтите доколку е добро оптимизиран.Мене воопшто не ми е јасно зошто е потребно толку моќен хардвер кога софтверот и хардверот во глобала се движат во сосема спротивни насоки (ова важи за сите паметни телефони).Друг недостаток кај Windows телефоните е тоа што немаат ни приближно иста подршка како Android и iOS.Тоа ти е исто како да имаш Rolls Royce а да немаш клуч за да влезеш во него

Тоа би било тоа во кратки црти околу телефонов.
Да се изјаснам и јас,не би го зел телефонов поради слабата подршка.