Кај нас само пикаат цени како во мк просечена плата да е 5000евра.А за телефониве Лумиа 800 уште иде 30000 јас незнам што држава бевме никаква веке нокиа 920 искача кај нас 900 ја нема катастрофа а и тоа што ги носат реперирани се за ништо не ги бива.Еден телеком каде прави 300М обрт на сретства неможе да донесе едни скапани марки освен самсунг има ли во МК др. марка.
Стварно ми се темни кога ќе ги видам цените за телефоните на нашиве оператори. Ај тоа што се скапи, + нешто што многу ме нервира е тоа што бегаат од middle class телефони. Еве расчепкајте ја понудата на T-Mobile пример. Или е некоја скапана Nokia од 1000 денари и некои глупи пластични играчки, или е S3, што кошта 500 евра. Измеѓу нема. Пример еве нудат LG L3 и L7, зошто не нудат L5? Си имаат они паметни момци у маркетинг и стратегија, си ебале векот, не за џабе работат со толкав промет секоја година...
Инаку околу Nokia-ва, ептен ми се свиѓа, се гледа дека е направена квалитетно, многу цврсто делува, ми се свиѓа WP8-мицата, многу ми е нова некако, интересна, за разлика од статичните Android и iOS. Мислам дека конечно ќе ги избутка на површина Nokia.