Next Time

• Креатор на темата Креатор на темата M@We4kA
  • Време на започнување Време на започнување
Холи шит! Ова е немогуче :pos:

На неговата страна на Мајспејс...

Абееееее овој како положил матура англиски?!?!?!?!
А башка трагедијата е поголема што учел кај мене во Орце и знам кој му предавал англиски и нему и на брат му, и незнам како воопшто добил прелазна оценка:kesa:

Абееееее овој како положил матура англиски?!?!?!?!
А башка трагедијата е поголема што учел кај мене во Орце и знам кој му предавал англиски и нему и на брат му, и незнам како воопшто добил прелазна оценка:kesa:

Хахааа.. абе не е само до англиски работата:pos2:. Слушнал овај за точка и нова реченица?? А и букви лапа...

преводот “kiril and metodij" :pos2:

Интелигенција фрче.
У пичку матер.
И сеа ова на пр. да искочи у јавност , се кладам у што сакате дека ќе искочи овој обраснатиов и ќе даде изјава у контекст „Тоа е од некој мој фан , не сум ја тоа...“ и сл.
Да , да .
План Б Продукција рулзз.. Ни уништија цела македонска музичка сцена.
Сега воопшто и немаме музичка сцена. Страв ми е радио да упалам . Недајбоже некоја македонска локална музичка телевизија. Ќе ми се стемни.

Интелигенција фрче.
У пичку матер.
И сеа ова на пр. да искочи у јавност , се кладам у што сакате дека ќе искочи овој обраснатиов и ќе даде изјава у контекст „Тоа е од некој мој фан , не сум ја тоа...“ и сл.
Да , да .
Сега воопшто и немаме музичка сцена. Страв ми е радио да упалам . Недајбоже некоја македонска локална музичка телевизија. Ќе ми се стемни.

Извини, коа сме имале ние музичка сцена? У времето на Леб и сол?

Интелигенција фрче.
У пичку матер.
Да , да .

Дефинитивно.
Многу е лошо што 95% од „хитовите“ кои ги форсираат по радија и ТВ се помалку или повеќе поврзани со дотичната ПЛАН Б која е составена од неколку антиталенти кои палат само кај 13-19.

Никој не ги пушта песните со сила, факт е дека има многу луѓе што ги слушаат. Дури, и некои од тука скокаат по "Итно ми требаш", "Некаде после два" ... а тука ги плукате истите.

Никој не ги пушта песните со сила, факт е дека има многу луѓе што ги слушаат. Дури, и некои од тука скокаат по "Итно ми требаш", "Некаде после два" ... а тука ги плукате истите.

Искомерцијализираната младина. 12-18 години, како што ти кажаа. И тие што немаат врска од музика и што се лажат дека Некст Тајм свират рок и особите мислат дека слушаат рок. Ете тие ги слушаат.

O.K. Не велам не, ама сакам да кажам дека многу од тие шо ги плукаат, после скокаат на нивните песни. А мислам дека тоа не е во ред, нека си заземат еден став, и тогаш ќе е О.К.

O.K. Не велам не, ама сакам да кажам дека многу од тие шо ги плукаат, после скокаат на нивните песни. А мислам дека тоа не е во ред, нека си заземат еден став, и тогаш ќе е О.К.

Кој скока бре на песните од некст тајм? Уште за скокање се абе шо да ти зборвам.

Се чувствуам актвино коа си седам у ќош на Некс Тајм..

Не мислам само на песните на Next Time, туку на сите од Plan B продукција, дека ко шо гледам овде ја напаѓате целата продукција. И не мислам на буквално скокање:smir:

Не мислам само на песните на Next Time, туку на сите од Plan B продукција, дека ко шо гледам овде ја напаѓате целата продукција. И не мислам на буквално скокање:smir:
Бидејќи јас ги исплукав План Б , јас ќе ти одговорам.
Ако не си свесна , постои во македонија Андерграунд сцена .
Андерграунд сцената е составена од сите оние лица кој ги гледаш на улица и кој по нешто се разликуваат од останатите копи-пејст фаци.
Андерграунд сцената е составена од луѓе кој слободно можат да плукаат по фаци како Јован Јованов , Елвир Мекич , Некст Тајм и сл. бидејќи сватиле што е всушност музиката.
Музиката која што се свири во андерграунд сцената е направена за душа , за душата на слушателите и за душата на изведувачот. Во андерграунд сцената не се форсира поимот „кеш“ . Најголемата исплата на бендот за нивниот труд е насмевката од публика , или пак шутките кој се изведуваат на нивната изведба во живо.
Тоа се луѓе кој живеат за да свират , за да прават музика.
План Б продукција се луѓе кој прават музика за да живеат.. Полни со пари.
И пак , постојат луѓе како ти самата (не го сваќа како навреда) која што ги слуша. И пак , постојат луѓе кој веруваат дека тие „хуманитарни“ концерти мејнстрим бендовите ги прават бидејќи сакаат да направат добро дело. На тие начини тие мејнстрим бендови/поединци се обидуваат да се рекламираат себеси.
Бесплатна реклама.
За нели , повеќе продаван албум.
Повеќе продаван албум = повеќе пари.
Повеќе пари = повеќе албуми .
И се така се врти во круг .
И после за повеќе албуми бидејќи се нели , неталентирани и некреативни , мораат да крадат семплови од други изведувачи. А тоа се случува моментално со План Б продукцијата.
И тоа не крадат од некој си ЧКЉ странски поп изведувачи , туку крадат од „квалитетни“ артисти како Лил Вејн , Ријана , Бритни итн. итн.
Па сега ти види колку навистина вредат тие луѓе.
Колку навистина вреди да се слушаат.

Повеќе продаван албум = повеќе пари.
Повеќе пари = повеќе албуми .
И се така се врти во круг .

Абе види, ова е малку дискутабилно..
Пример..
Metallica-->Повеќе пари=Подобра опрема=Совршени концерти..
Rap музика-->Повеќе пари= Повеќе rimz..
Кај нас-->Повеќе пари= Поголем фраер у маало..

О.К. нишо не сфатив како навреда :smir: И немам нишо против тебе и оние кои имаат таков став(ги плукаат со причина), а имам против оние шо тука се прават многу паметни и ги напаѓаат без причина, а после во диско се журкаат на нивните песни.:smir:

бот бот бот бот ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom