Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А тоа е како, знак за квалитет? Шо не знаев порано бе дека ЈЈ бил таков рудник на злато, полн со идеи, текстови, композиции? Ќе пропеев уште пред Тајм* да фати гитара!
*поради недостиг од инфо за именцата на дечќите, едниот е именуван Некст, другиот е Тајм.
Евровизиската песна на момците од Некст тајм ќе претрпи мали измени поточно ќе бидат вметнати гудачки иструменти а мастерингот и ремиксот на песната ќе се прават во студиото "Ентерпрајс" на Валентино Скендеровски.
Оооо уште Гудачки инструменти фалат.Па голем дел од земјите учеснички имаат гудачки инструменти во својте песни, па ајде и ние!
До сега имаа гитара и тапани сеа уште виолина и контрабас и ''супер ''инструментална салата ке биде песната.
Армин браво за тебе, еден од ретките си што ја подржуваат Македонската музика и музичари:smir:Не знам, ја коа пуштам македонса радио станица, од 10 песни шо слушам 8 се на ЈЈ.(дали преку текст или сл). Значи се слушани.
А што се толку неквалитетни песните на Некстајм? Баш го преслушувам албумот баш се ок.
А што се толку неквалитетни песните на Некстајм? Баш го преслушувам албумот баш се ок.
значи пред да ја слушнете новата верзија на песната одма ја осудувате на пропаст, е браво бе шо да ви кажам изгледа некои јаки музички експерти ќе бевте (и ова не се однесува само на тебе туку на 90% кои одговориле на темава):uvo:
Армин браво за тебе, еден од ретките си што ја подржуваат Македонската музика и музичари:smir:
Па малку си ми смешен во однос на твоето не знаење во однос на сето ова.Со вметнувањето на гудачките инструменти само ќе се збогати звукот на песната,и сигурно нема да биде класика,само ќе има побогат и помоќен звук песната.Вака сега.
Песната на Некст Тајм е во рок верзија, така?
И на песна покрај гитара и тапани, кои според мене солидно се поклопуваат во песната, да се стави виолина, виола или контрабас, кои според мене , а и многу други се асоцијација пред се на класична музика и балади не ми е логично да се вклопуват во рок фазон?!
Ај замисли еден човек, рокерски облечен со примеси на облека од класиката:nesvest:Ама ајде, ке почекам и ке слушнам.
Што се однесува до другиот дел.
Прв сум, и голем поддржувач сум на Македонската музика и нашите музичари.Ама во случајов, кого да поддржам?!Јован и Елвир?!Епа нема!
На нашата музичка сцена има многу добри , уствари далеку подобри музичари.Голема почит имам кон Огнен Неделковски, Весна Малинова, Мијата,Симон Трпчевски, Калиопи и многу многу други кои не ни може да се споредуваат со овие двајца погоре споменати.Ова говорам од аспект на текстописци и композитори.
За мјузичките способности ич муабет да не правам.Калиопи, Каролина, Тамара, Елена, Ламбе се дааалеееекууу подобри вокално од Ј.Ј и Елвир.
Да, јас не го поддржувам шундот и кичот на Македонската музика .Да, јас ја поддржувам квалитетната музика во Македонија.
Ама тие двајца НЕ!
Можеби беше банален пример, ама стварно немам идеја како би можело да звучи сето тоа ко добро склопен пакет.Тапани+гитара+виолина(виола, контрабас..)...незнам баш.Па малку си ми смешен во однос на твоето не знаење во однос на сето ова.Со вметнувањето на гудачките инструменти само ќе се збогати звукот на песната,и сигурно нема да биде класика,само ќе има побогат и помоќен звук песната.
Инаку ни од далеку не сум нивен фан ниту пак на нивните претпоставени.
Па песната нема којзнае колку да се разликува од она што е само во позадина ќе бидат вметнати гудачките инстументи со што ќе и дадат малку подобар звук на песната што мислам дека и недостасуваше,би звучела помоќно и збогатено.Можеби беше банален пример, ама стварно немам идеја како би можело да звучи сето тоа ко добро склопен пакет.Тапани+гитара+виолина(виола, контрабас..)...незнам баш.
, tuku za violinata mi bese mubaetot 
На неговата страна на Мајспејс...hi i'm stefan i live in macednia.i like to listen good music like rock music i play guitar and sing i have many bands maybe because i m very good.i go in university of kiril and metodij ,filoloski fakultet i m single but i have a lot of girls in my list how want to date up with me
i'm kidding,i m very ordinary man ,who like to be very sociable ,and want to meat new people every day
![]()