Вака гледајќи некој се осмелил да “бекне“ дека не чинат шубаоооо ми дојде на душава значи.
Абе пичкин дим се децава и стварно тие беа доказ дека во времето на вмро вистина сендвичиве беа чипирани. Ај направија една кај што си слушале кај шумат шумите. Се што вметнаа во спотот беше просечна симболика, и тоа. Доста просечен па дури и потпросечен глас имаат за пеење. Порано нешто тепаа шема како рокерчиња на мама, сега гледам тотално се дистанцираат од тоа, дури на интервју ги прашуваат за рок, викаат “ќе ја упропастиме со гитара песната, ние не ни правевме рок туку некој наш стил“. Утепани
Мене овие двајцава стварно ми се пувала надуени, нешто налик на кајмаковски x 2 само.
Ниту некои студиски албуми имаат извадено, ниту некоја вистинска популарност кренаа. Типично “тато сакам да сум славен“. Порано се филмаа дека се рокери, изгледа откако вмронското ушно тапанче е премногу нежно за да ги свари тие звуци,сега се тотално дистанцирани со тоа и прават по еден препев на 3 години. Потпросечен глас, спот во успорена снимка со некои симболики, и хитче за во некој штаб.
Сега почнувам да мислам дека на времето стварно на сендвичите им вградуваа по некој чип. Не можи човече на сите истава песна да им се допаѓа, по 1000 пати ја шерувале по ѕидови, нирвана добиле кога ја слушале, ликот на грујо - грујојавление доживеале...стварно не разбирам.