Next Time

• Креатор на темата Креатор на темата M@We4kA
  • Време на започнување Време на започнување
Бици си требала да му кажеш на Дедо Мраз за нова година да ти донесе мозок:pos:

Еј бици, чачкав нешто низ форумов и налетав на еден твој пост од 2007 каде што кажуваш дека имаш 18 години, исто за цВрчак се расправавме и таму, али тука викаш дека имаш 27 ... мислам, утре може ке имаш 45 години али дај кажи стварно колку имаш ..

hehehehe. ke slusam sve ako treba ali turbo folk nikad!!!! A mozam da se kaldam deka Stefan pee 1000000000000000%poubavo od Alexandar, toa go garantiram!!! I jas tocno e ne sum taa sto treba da kazuva sto da slusate, toa si e vase, ali gledam po temava se spomnuva Alexandar koj sto si nema veza od peenje paga od intonacija na sekoj vtor stih...A Danijel pee 100% poubavo od Alexandar, kazi mi koga Danijel e padnal od intonacija?
I ako sakas nema problem ke ja obnovime temava!!! :tapp::pos2:
Ако Стефан пее поубаво од Александар, зашто се бутка секаде со пари? Зашто не се пријави на некое талент шоу, каде мама и тато неможат да му дадат парички на јован па секој ден да имаат нова песна...
Мислам дека личноТИ за интонации не можеш да збориш... Пошо не ни знам дали сфаќаш како идат интонациите... Не знам ни дали знаеш дека НТ пееа нивни песни кои се правени според нивните студиски гласови (каде фала богу со шминкан глас ќе држиш интонација), а Алекс пееше во живо едни од најтешките српски песни...
Мене стварно конечно нешто ми се разјасни... Ти девојче ваљда не знаеш ни што е интонација, ни како се пее во живо, ни кој пее на грло кој со дијафрагма... Малце рачисти ги термините, па после кажувај кој како пее...
Не викам дека Алекс не паднал неколку пати со гласот... Ама верувај дека нема човек на кој бар еднаш нема да му избега интонацијата... А НТ ко ќе пеат јаки песни, СО ПРАВИЛНО ДИШЕЊЕ И ВАДЕЊЕ НА ТОНОТ, тогаш верувај дека интонацијата ќе биде ептен далеку од она кое тие ќе го пеат...

Ajde neka otidat Next Time i Alexandar na festivalot San Remo, i ke vides koj ke sutnat pobrzo.
A inaku ajde stavi anketa pa ke vidis, Vrcak ako pisuva pesni ko petoodelenec, togas ti ne si za tuka treba da te smestat na drugo mesto!!!
Da,da pa se gleda deka ti si nemas tri cisti od muzika bre covece, Danijel ne znae da pee? Pffffff Gospod da cuva i da brane!!! Pa izgleda ti znaes podobro od nego!!! A jas ako si nemam poima od muzika togas ti ne znaes sto e muzika voopsto!!!!:pos2::aplauz::bip:

Mozam na zivot da se kladam deka Stefan e podobar od Alexandar!!

Хахахахаха спомна интересен фестивал... Зашто па мислиш дека баш на таков реномиран фестивал НТ ќе пеат во конкуренција со Аце...Драга моја, таму не идат да се докажуваат...Тој фестивал може дели награди, но пред се е културна манифестација (значи културна каде одат докажани пеачи), каде пред се се гледа да се одржи реномето на фестивалот... А и да заборавив... Може го спомна тој фестивал затоа што НТ ќе имаат пари и врски таму па ауууу ќе победат...А Ацета како поранешен работник у кладилница ќе нема пари ни да стигне до таму... Еееејј кај ти е паметот... Аце има музичко завршено, а НТ се вчера појавени и готово ајде музичари се...
И ви се молам, јас кога бев петто одделение пишував многу поубави песни од врчак... Така да стилот на врчак е (не знам ни дали вреди три точки да ставам)

И јас свесно тврдам дека бици е многу блиска со НТ, па овде собира поени...
И те молам пред на другите да им кажуваш кој има а кој нема врска од музика, слушни се сама шо збориш...

Ajde neka otidat Next Time i Alexandar na festivalot San Remo, i ke vides koj ke sutnat pobrzo.
A inaku ajde stavi anketa pa ke vidis, Vrcak ako pisuva pesni ko petoodelenec, togas ti ne si za tuka treba da te smestat na drugo mesto!!!
Da,da pa se gleda deka ti si nemas tri cisti od muzika bre covece, Danijel ne znae da pee? Pffffff Gospod da cuva i da brane!!! Pa izgleda ti znaes podobro od nego!!! A jas ako si nemam poima od muzika togas ti ne znaes sto e muzika voopsto!!!!:pos2::aplauz::bip:
Не дека Даниел не знае да пее. Завива, и е далеку од тоа шо го направија жирито. Има карактер нула, а патем и за изглед да не зборувам. Затоа го исфрлив од фаворити.
Инаку да, си немам поим од пеење.(шо не значи дека си немам поим од музика) Но верувам дека и повеќето од овие тука немат врска од пеење. И сега автоматски стануваме сите ние некомпетентни да оценуваме нечие пеење?

За тоа колку си имаш врска од музика .... Види коментари упатени до тебе од повеќе члена. Можда ќе сфатиш некад дека не те зафркаваат.

А Врчак дефинитивно, пишува текстови ко петтооделенец. Едноставно прочитај го текстот на неговите песни без да ја слушаш музиката и ќе сфатиш што зборувам. Сепак некој грам мозок прво купи си.

Mozam na zivot da se kladam deka Stefan e podobar od Alexandar!!:toe:
На никој не му посакувам смрт. Те молам немој! :nesum:

Ej a od kade si tolku siguren deka Stef4e pee na grlo, da ne go gledas odvnatre? Oni se fenomenalni, i ke uspeat vo toa sto go rabotat!!!

Da, da sigurno deckive od Next Time ke se zamaraat so forumi, namesto da si ja gledaat svojata rabota......hehehehehe smesna rabota:pos2::pos2::tapp:

Сигурен сум поради тоа што кога пееш на грло се напнуваш цел, а кога пееш со дишење на дијафрагма гласот сам излегува од тебе...

А која е нивната работа?

Не дека Даниел не знае да пее. Завива, и е далеку од тоа шо го направија жирито. Има карактер нула, а патем и за изглед да не зборувам. Затоа го исфрлив од фаворити.
Инаку да, си немам поим од пеење.(шо не значи дека си немам поим од музика) Но верувам дека и повеќето од овие тука немат врска од пеење. И сега автоматски стануваме сите ние некомпетентни да оценуваме нечие пеење?

За тоа колку си имаш врска од музика .... Види коментари упатени до тебе од повеќе члена. Можда ќе сфатиш некад дека не те зафркаваат.

А Врчак дефинитивно, пишува текстови ко петтооделенец. Едноставно прочитај го текстот на неговите песни без да ја слушаш музиката и ќе сфатиш што зборувам. Сепак некој грам мозок прво купи си.

На никој не му посакувам смрт. Те молам немој! :nesum:
Daaaa, ti povise znaes od clenovite na zirito!!! BRAVOO!!! A izgledot na Danijel mu e suuuper, za karakterot znam deka mu e los ali za drugo si e superrrr!!!!:tapp:

Сигурен сум поради тоа што кога пееш на грло се напнуваш цел, а кога пееш со дишење на дијафрагма гласот сам излегува од тебе...

А која е нивната работа?
Ejjjj ne mora da znaci!!! A i da e taka vazno ja faka intonacijata!!Pozz

ти го продолжив животот... мило ми е.
кај реков дека ми е доста од владо? btw, неможеш да укапираш ти зашто ги спомнав. едноставно, неможеш, по постот се познава.
вкусот е релативна работа. што за тебе е лигаво може за мене да е топ и обратно, затоа прекини да се резилиш. никој не те тера да слушаш мак музика. нели, се е до вкусот?
Ако некој на форумов се резили тогаш тоа се тие ко тебе за кои НТ се некоја си огромна револуција... Луѓеее сватете дека не е се до парите...
А да ваљда неможам... Ваљда никој не може...Се прашувам зашто...хммм...Затоа што никој што е нормален на форумов не би те сфатил на друг начин...Кажа дека неможе вечно в.ј. и т.м.... Што значи тебе ти е преку машкиот полов орган (копирајт. BLiND) и тоа нешто што вреди би го заменил со трето класни пеачи кои не ни знам како можат самите себеси да се презентираат како луѓе кои прават вистинска музика....
А овде не ми личи дека е до вкус...Овде некој се обидува да докаже нешто... А тоа е дека НТ вредат... Јас слушам мак музика... Да, го слушам В јаневски... Ама неможе никој да ми каже дека треба да се почитува и поодржува она што е ново... Пошо едноставно не вреди... Енивеј, јас само се обидував да ти дадам на знаење што е музика СПОРЕД МЕНЕ....и тебе никој не ти рече има да престанеш да ги слушаш НТ

Бици си требала да му кажеш на Дедо Мраз за нова година да ти донесе мозок:pos:

Еј бици, чачкав нешто низ форумов и налетав на еден твој пост од 2007 каде што кажуваш дека имаш 18 години, исто за цВрчак се расправавме и таму, али тука викаш дека имаш 27 ... мислам, утре може ке имаш 45 години али дај кажи стварно колку имаш ..

hehehehe, imam 35godini!!!

Daaaa, ti povise znaes od clenovite na zirito!!! BRAVOO!!! A izgledot na Danijel mu e suuuper, za karakterot znam deka mu e los ali za drugo si e superrrr!!!!:tapp:

Ejjjj ne mora da znaci!!! A i da e taka vazno ja faka intonacijata!!Pozz
хахахахахахахахаха...многу често почнав да се смеам на темава... Жирито на От, секоја чест, тоа се луѓе со искуство, прави музичари.... Ама јасно беше дека и таму врските си го играа своето... За Даниел у тема ОТ, а овде НТ...И да мора да значи...ЈАс ќе признаам пејач кога со чист глас ќе успее да изджи песна... а не фејкерски со стегање на грло... пробај така да пееш... те уверувам дека ќе ја испееш воопшто најтешката песна која постои...

Бидејќи сметам дека е бесполезно да се дискутира на темава, ја заклучувам на неодредено време.

Во чест на победата на NEXT TIME на македонскиот евросонг натпревар, свечено ја отворам темава.

Ојдов да барам смајли што сече црвена лента :)

омг. не пак. лелееееееееееееееееееееееееее
дајте бе ве молам, зар овие позери уопште заслужуваат да имат тема на овака убав форум?

Ќе ги биде бе :vozbud: Добри се дечките, стварно за мене супер пеат. Само да не им се наклонуват ептен на Џеј Џеј и компанија...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom