NeoTV IPTV (Neotel) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
11 април 2013
Мислења
355
Поени од реакции
183
Инсталирајте ја апликацијата и направете си акаунт, засега не бараат да се плаќа. Јас ја пробав на мојот IPTV бокс, и нема проблеми сликата си е коректна. HD-то не е како на кабловска, повеќе е слично на Макс ТВ, со повеќе компресија. Меѓутоа со оглед каква интерактивност се нуди, и тоа што е андроид не можам да наоѓам замерки. Секоја чест на Неотел. Само нека додадат повеќе канали, и би можело да го зголемат квалитетот на сликата(со намалување на компресијата) :)
Обично ги хејтам IPTV провајдерите, ама позитивно ме изненадија. Со текот на времето сум сигурен дека и подобри ке бидат, ова е сеуште во почетна фаза. Конечно телекомот да добие конкуренција(со иста технологија).

Член од
8 јуни 2014
Мислења
724
Поени од реакции
173
Кај се распространети овие, ги има ли низ цела држава? Користи ли некој нивни услуги или само си прајте муабет на темата?
da ti kazam iskreno jas imam maxtv sakam da se prefrlam na neotv stvarno e ok uslugata so tv

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.580
Поени од реакции
2.939
Инсталирајте ја апликацијата и направете си акаунт, засега не бараат да се плаќа. Јас ја пробав на мојот IPTV бокс, и нема проблеми сликата си е коректна. HD-то не е како на кабловска, повеќе е слично на Макс ТВ, со повеќе компресија. Меѓутоа со оглед каква интерактивност се нуди, и тоа што е андроид не можам да наоѓам замерки. Секоја чест на Неотел. Само нека додадат повеќе канали, и би можело да го зголемат квалитетот на сликата(со намалување на компресијата) :)
Обично ги хејтам IPTV провајдерите, ама позитивно ме изненадија. Со текот на времето сум сигурен дека и подобри ке бидат, ова е сеуште во почетна фаза. Конечно телекомот да добие конкуренција(со иста технологија).
Е ова ќе биде проблем, HD канали со мал проток (во битрејт). Баш ме интересира колку им изнесува битрејтот на HD па и на SD каналите.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.292
Поени од реакции
8.532
Kaко може тука да се гледаат телевизиите https://live.neotv.mk/login.html ?

Бара да се логирам ама нема никаде регистрација макар и тоа било колку да се испроба.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Kaко може тука да се гледаат телевизиите https://live.neotv.mk/login.html ?

Бара да се логирам ама нема никаде регистрација макар и тоа било колку да се испроба.
Со истите корисничко име и лозинка од апликациите, се логираш и овде :)

Attachments

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.292
Поени од реакции
8.532
Со истите корисничко име и лозинка од апликациите, се логираш и овде :)
aма се немам јас регистрирано во апликацијата. Апликацијата ја пробав уште првите неколку дена кога ја пуштија и немаше на неа регистрација никаква.

Сега ме мрзи да се замарам бидејќи и немам android телефон нити таблет. Ако може прати ми ти твое корисничко име и лозинка на порака да го пробам.

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.465
:)
Код:
http://164.40.251.18:1935/Mtv1/_definst_/smil:mtv11.smil/chunklist_w712362548_b1000000.m3u8

Вака некако би одело, но штом ќе се исклучи стримот треба одново да се симне истиот.

neo1.png
neo2.png

Последно уредено:

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Не знам за вашите, но мојот акаунт веќе не е активен, барем така ми кажува. Го има уште некој овој проблем или јас сум уникатен?

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.292
Поени од реакции
8.532
Да и јас не можам да влезам со акаунтот кој ми го даде snowkit и он исто ми потврди дека не му е активен.

Изгледа толку е е од бесплатното гледање.

Член од
13 ноември 2009
Мислења
348
Поени од реакции
188
Не знам за вашите, но мојот акаунт веќе не е активен, барем така ми кажува. Го има уште некој овој проблем или јас сум уникатен?
и мојот акаунт не е активен...Најверојатно траат ограничен период,мојот работеше една недела...Иначе ја користев услугата на мој Андроид ТВ бокс,ама имав проблеми со превклучувањето на канали,исклучуваше апликацијата и мора да влезеш одново и така 4-5 пати,а чим уклучи канал работи супер...е сега дали и со нивниот сет топ бокс ке е истата приказна незнам...

Последно уредено:
Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
па изгледа само недела дена тест, после плати па клати.
а нов акаунт да пробате да направите? можеби пак недела дена тест ќе добиете.

Член од
29 август 2008
Мислења
6.049
Поени од реакции
4.554
neoTrio Fix Start /
neoTrio Fiber Start

http://neotel.mk/neotrio-start/
ima nekoj infoo- dali se slepaat preku telekom za adsl....... ? ili za optika ta....imaat konekcija pomejgu gradovi - bidejki site pomali kabelski zemaat preku niv internet- no sega pogolemiot del kabelski- Local gi kupi One.Vip-Blizoo- i sega mora da ponudat nesto........no osvem uredot android sto e, dr, nisto ne gledam novo,kanali malce,brzina na adsl 8mbit,max. na optika 50...toa e premalku- a baraaat mnogu pari-

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
neoTrio Fix Start /
neoTrio Fiber Start

http://neotel.mk/neotrio-start/
ima nekoj infoo- dali se slepaat preku telekom za adsl....... ? ili za optika ta....imaat konekcija pomejgu gradovi - bidejki site pomali kabelski zemaat preku niv internet- no sega pogolemiot del kabelski- Local gi kupi One.Vip-Blizoo- i sega mora da ponudat nesto........no osvem uredot android sto e, dr, nisto ne gledam novo,kanali malce,brzina na adsl 8mbit,max. na optika 50...toa e premalku- a baraaat mnogu pari-
neoTRIO Fiber Ultra не е скап. 2000ден, прва година промоција 1000ден.

каналите не се малку, само уште неколкку забавни и регионални канали да стават, а во филмски syfy фали

50/50mbps воопшто не е бавно, а е неограничен

фиксниот телефон треба и да го исфрлат од понуда, да намалат на цена за iptv+internet

за тие пари подобра понуда во МК мислам дека нема

Kajgana Shop

На врв Bottom