Neotel интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Барам неограничен интернет со добра брзина.Кажи ми со која брзина симнува торенти од Замунда и сл приватни тракери?
Ја имам 2mbps пакет со 20gb од Замунда спушта со околу 230kB/s, стабилен е и нема никакви проблеми.
Мене договорот ми е до Февруари, па чекам да видам дали ќе има нови пакети после нова година.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Ај малце да ја живнам темата, гледам се изгубија корисниците на Неотел.

Значи планирам да земам Twin Ultra пакет. Некој искуства да има да сподели? Задоволни, незадоволни ? Поќе ме интересира за интернетот. Дали е стабилен, дали овој неограничен собраќај стварно е неограничен или пак има политика на фер користење како поќето провајдери кај нас?

Член од
29 август 2008
Мислења
6.049
Поени од реакции
4.554
Jas koristasm od neotel preku kabelska do sega nema pogolemi defekti/problemi inaku brzinata mie 4/2 mbps
eve ima i novini ! mozno e dase zgolemat brzinite barem taka pisuva na stranata nivna !

07.12.2009
Почитувани корисници, сакаме да Ве известиме дека НЕОТЕЛ во наредниот период ќе извршува надградба на системот со цел воведување на нови услуги и зголемување на капацитетот, а со тоа и квалитетот на услугата. Поради тоа можни се прекини на интернет и телефонската услуга.
Доколку забележите прекин Ве молиме истиот да го пријавите во Техничката служба на НЕОТЕЛ на телефонскиот број 02/ 55 11 111.

Однапред Ви благодариме за разбирањето...

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Jas koristasm od neotel preku kabelska do sega nema pogolemi defekti/problemi inaku brzinata mie 4/2 mbps
eve ima i novini ! mozno e dase zgolemat brzinite barem taka pisuva na stranata nivna !

07.12.2009
Почитувани корисници, сакаме да Ве известиме дека НЕОТЕЛ во наредниот период ќе извршува надградба на системот со цел воведување на нови услуги и зголемување на капацитетот, а со тоа и квалитетот на услугата. Поради тоа можни се прекини на интернет и телефонската услуга.
Доколку забележите прекин Ве молиме истиот да го пријавите во Техничката служба на НЕОТЕЛ на телефонскиот број 02/ 55 11 111.

Однапред Ви благодариме за разбирањето...

Мене ми снема денес нет, па им се јавив, дојдоа ја свртија антената на друга базна, па сега имам ама е ТИЊА! Ми рекоа да почекам ден два, би требало да се оправи.

Член од
29 август 2008
Мислења
6.049
Поени од реакции
4.554
abe vo koi gradovi ima via neotel wimax. samo vo sk li nudat usluga.
osvem SK eve kade se ima wi-max jas sum od Prilep ;

• КДС КабелНет ДООЕЛ (претставник за територијата на општина Прилеп)

• МиксНет (претставник за територијата на општина Битола)

• Канал 16 (претставник за територијата на општина Ресен)

• ИнелИнтернационал (претставник за територијата на општина Кавадарци)

• НетКабел (претставник за територијата на општина Струмица)

• КТВ Спајдер (претставник за територијата на општина Гевгелија)

• ГлобалНет (претставник за територијата на општина Крушево)

• К-Нет(претставник за територијата на општина Куманово)

• Медиа Поинт(претставник за територијата на општина Кочани)

• ТРД Калтрина ТВ (претставник за територијата на општина Струга)

• Кабел-Л-Нет(претставник за територијата на општина Струга-Лабуништа)

Член од
7 јули 2008
Мислења
99
Поени од реакции
8
Мене ми снема денес нет, па им се јавив, дојдоа ја свртија антената на друга базна, па сега имам ама е ТИЊА! Ми рекоа да почекам ден два, би требало да се оправи.
Kaj mene e tinja cel mesec . 5 pati im se javuvam i pak nisto . Do sega bea korektni (mnogu) ali izgleda nesto se menuva (napoloso).
a inaku telefonot im e za nikade na nikogo ne bi go preporacal eve ja go imam i za gjabe go plakam: na pola od broevite sto sakam daim zavrtam non stop pokazuva zauzeto(nonstop).so meseci.:nesvest:

Член од
29 август 2008
Мислења
6.049
Поени од реакции
4.554
Kaj mene e tinja cel mesec . 5 pati im se javuvam i pak nisto . Do sega bea korektni (mnogu) ali izgleda nesto se menuva (napoloso).
a inaku telefonot im e za nikade na nikogo ne bi go preporacal eve ja go imam i za gjabe go plakam: na pola od broevite sto sakam daim zavrtam non stop pokazuva zauzeto(nonstop).so meseci.:nesvest:
jas sum preku kabelska i do sega nemalo problemi ..odnosno ;
telekom ,alloo(one), onnet broevi ..vo SK kon telecabel imam zvoneto nikakov problem nemalo ...ne znam sto se slucuva kaj tebe !!!

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Јас користам година и 2 месеци интернет од Неотел и сум задоволен. До сега само двапати имало проблеми (вториот пат беше најавено, сега пред неколку дена). Стабилен е, брзината е според договорот - кај мене е 2 Мbps (најчесто е 1.9, али нема да цепидлачиме), ако не платам до 15-ти, ми ставаат ситна камата од 20-ина денари дури и две-три недели ако закаснам, значи, не ме исклучуваат (како што прават кабелските), туку си плаќам ситно затоа што сум закаснил.

Тоа би било од мене.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
osvem SK eve kade se ima wi-max jas sum od Prilep ;

• КДС КабелНет ДООЕЛ (претставник за територијата на општина Прилеп)

• МиксНет(претставник за територијата на општина Битола)

• Канал 16 (претставник за територијата на општина Ресен)

• ИнелИнтернационал (претставник за територијата на општина Кавадарци)

• НетКабел (претставник за територијата на општина Струмица)

• КТВ Спајдер (претставник за територијата на општина Гевгелија)

• ГлобалНет (претставник за територијата на општина Крушево)

• К-Нет(претставник за територијата на општина Куманово)

• Медиа Поинт(претставник за територијата на општина Кочани)

• ТРД Калтрина ТВ (претставник за територијата на општина Струга)

• Кабел-Л-Нет(претставник за територијата на општина Струга-Лабуништа)
Каков е тој vi-max i kolku pari e da si pram dogovor so kanal16 deka nesto mn stana baven netov.

Јас користам година и 2 месеци интернет од Неотел и сум задоволен. До сега само двапати имало проблеми (вториот пат беше најавено, сега пред неколку дена). Стабилен е, брзината е според договорот - кај мене е 2 Мbps (најчесто е 1.9, али нема да цепидлачиме), ако не платам до 15-ти, ми ставаат ситна камата од 20-ина денари дури и две-три недели ако закаснам, значи, не ме исклучуваат (како што прават кабелските), туку си плаќам ситно затоа што сум закаснил.

Тоа би било од мене.
Е јас не платив 4етири месеци дека ми прегоре од гром компјутерот преку кабелот за нет ,па ко зедов нов само одма ме активираја од таму и не ми извадија никакви кабли.

Член од
27 јануари 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Дали некој користи Неотел бежичен интернет, и ако користи да ми каже дали е задоволен или не... Планирам да ставам бежичен одамна, само што незнам кој е вака подобар...Слушнав за неотел, само што не сум сигурна. Ако ставам би ставила нет ултра пакет, затоа што секојдневно симнувам многу филмови, серии итн итн...така да ми треба нечие мислење.

Фала однапред...xd :DD

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.162
Поени од реакции
2.770
Една работа ме буни кај неотел а таа е кај пакетот twin ultra
вклучен месечен интернет сообраќај - неограничен
а подоле пишува
дополнителен сообраќај по 1gb=60 денари
дали на некој начин и со овој пакет си ограничен колку можеш да правиш download.:smir:

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
default template им е тоа не може да ти наплаќа дополнителен сообраќај кога горе има наведено неограничено + без * е што значи стварно неограничено е. Доколку имаше некое * таму па подоле да пишува како сите други што прават (најдобар маркетиншки трик ) тогаш да ти наплаќаат али вака не може. Можда ако спуштиш повеќе од 100гб можеби можат некако да ти направат пингови да губиш за да не може да спушташ стварно, но ова ни е тестирано ниту знам. Кај мене нормално на т-хоме кога ќе пројдам лимит брзината си е иста но губам пингови тоест ме лимитира т-хоме, треба 64/64 да е ама не е така. Конекцијата си е иста само имам интернет 10секунди па 1 немам па имам 5секунди па 1-2 сек немам тоа ми го прават нонстоп :D. Но кога сум прошол лимит нема што да се жалам. Сепак да се вратиме на темата. Неотел е добро за сите оние кои сакаат да го шетаат нивниот интернет + се кираџии. Дека не ти треба адреса, додека за фиксен ти треба адреса на живеење и кираџија не може да стави адсл, оптика итн.

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Мене ми истекува договорот (имам нет старт) на 15-ти Февруари, па го продолжив со Нет ултра. Ги прашав за нови пакети и ми рекоа во моментов дека нема, а кога ќе има нови брзини, истите ќе важат и за постоечките корисници.
Планирам да им правам еден куп сообраќај, па ќе пишам како е после поминати 150-200 гб :wink:

Член од
21 септември 2008
Мислења
267
Поени од реакции
84
Веќе три години имаме бизнис пакет WiMax Ultra 5mbps/1mbps и поради нови потреби побарав доколку е можно да ни го сменат брзината со 4mbps/2mbps. Тој пакет и начин на пристап неможе да го изменат но затоа ни понудија релативно интересна опција за оптички пакет:

-Брзина на пристап: до 60Mbps download / 60Mbps upload
-Месечен трансфер на сообраќаj: 600 GB
-Месечна цена: 6.590 денари (без вклучен ДДВ од 18%)
-Вклучена 1 статичка IP адреса
-Дадената цена се однесува за договор склучен на период од 1 година
До сега истата цена ја плаќавме за претходниот пакет, така да ова е премија. Инаку од услугата и квалитетот и понатаму сме 99% задоволни, 1% незадоволни ради реда.

Kajgana Shop

На врв Bottom