da ima.DAli nekoj ima problemi so internetot na neotel??? vo smisla da snemuva internet po nekolku casa itn .. ??
Vo Pelagonija povejketo kabelski se na neotel i internetot e tijna povejke od 1na nedela !Вчера Неотел имаше проблем со дел од оптичкиот кабел кој бил физички прекинат. Може заради тоа сте имале проблеми.
Не да е тиња , ма г**но е , денес малку фалеше да одам да се карам во бонет од прилеп од каде имам кабелски нет , од минатиот петок еве 10 дена е катастрофа , не може човек на раат да седни на нет без да не му падни линијата и тоа не на кратко туку по 2-3 часа...
kabelnet ke go menuva Neotel i naj verovatno od telekom ke zema net !Истиот проблем и во кабелнет кабловскиот оператор во Прилеп од два до девет часот без интернет....бил скинат кабелот оптички во србија ама мислам дека е лага тоа...три дена со ред прекини по неколку часа пред тоа....бил физики скинат кабелот кај тополчани или некој проблем со switchot...знам дека кабелнет поради овие прекини на корисниците му пуштаат цел месец неограничен интернет али ако нема нет како деновиве незнам како би го потрошиле![]()
Ах, ах... Од трн на глог е работава. И Телеком и Неотел во главно купуваат (излегуваат на) Интернет од Телеком Србија. Кога таму ќе „пукне“ некој кабел цела Македонија трпи.kabelnet ke go menuva Neotel i naj verovatno od telekom ke zema net !![]()
kabelnet ke go menuva Neotel i naj verovatno od telekom ke zema net !![]()
За Прилеп :helou:Тоа за во Струмица или???
:pos2:Ах, ах... Од трн на глог е работава. И Телеком и Неотел во главно купуваат (излегуваат на) Интернет од Телеком Србија. Кога таму ќе „пукне“ некој кабел цела Македонија трпи.
Телеком имаат некои бекап линкови (NOVATEL), но со нив гледаат најпрво да си ги опслужат сопствените (АДСЛ) корисници, а ако нешто остане „даваат“ на кабелските оператори.
Единствено уште он.нет (INVITEL, SIOL-NET) и Кејблтел (GCN, INTEROUTE) имаат некакви бекап интернационални линкови. Се' друго е лук и вода.
Колку што можам да видам Кејблтел зимаат од Телеком, Неотел, Интерут и ГЦН. Не знам само колкави и какви се тие линкови.:pos2:
Кејблтел зима од Неотел![]()