Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
не ми треба старче да му се клаљам ко слепец ...
Евангелие по Јован, 4:23“Бог е дух, и кога му се клањаме, треба да му се клањаме во дух и вистина“
Бог не е старче.
Милион години откако тебе ќе те нема, тој ќе биде истиот како што бил милион години пред да се родиш.
Евангелие по Јован, 4:23
Не верувам
Твој проблем.
Нема наш, твој, муслимански, индиски ила африкански Бог. Тој е еден.
Да бе стварно,отсекоаш тоа не ми било јасно...Али има различни религии , или пак некои се во заблуда , некои се во право ?
Патот до рајот и не е така лесен и едноставен. Можат сите да се согласат дека човекот ја знае разликата помеѓу доброто и злото, но што ако со тек на време се изгуби јасната граница помегу тие две диаметрално спротивни стојалишта, што ако денешниот човек не ја знае вистинската разлика помеѓу Бог и Сатаната?
Мислам дека лугето не самошто се излажани од Сатаната туку продолжуваат со затворени очи да живеат надевајки се дека на некаков магичен начин ќе им бидат простени гревовите.
Каде ќе го барате одговорот на најбитното прашање, а?:raz:
Али има различни религии , или пак некои се во заблуда , некои се во право ?
Да, некои се во заблуда а некои се во право.
А прашањето кое во себе го содржи и и одговорот, се нарекува реторичко прашање.
А од кај толку сигурен дека вие сте во право а не муслиманите?Да, некои се во заблуда а некои се во право.
А прашањето кое во себе го содржи и и одговорот, се нарекува реторичко прашање.
Патот до рајот и не е така лесен и едноставен. :raz:
И после имало војни на верска основа ... абе ајде ...
Почнал си малку од малку да учиш и други работи , добро е тоа , можеби сеуште има надеж за тебе :pos2:
А од кај толку сигурен дека вие сте во право а не муслиманите?
И они имаат света книга,имаат пророк,се е исто како и во христијанската религија.Што е тоа што ги прави нив грешни неверници,не ми е јасно?
Или на пример грчките Богови.Можеби тие се вистинските.И за нив има записи,и многу луге верувале во нив...
Немаш никаков аргумент да кажеш дека твојата религија е она вистинската.