Не јадете мајонез!

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
Леле глупости , секој има различен метаболизам ти ако имаш проблеми со акните не го јади , бтв јас јадам по 1 тегла неделно мајонез па немам ни една акна.. така да се е индивидуално , а оваа иницијативава што се обидуваш да ја покренеш протиф најдобриот и најубавиот додаток на секое јадење не ја бидува .. така да ако не ти се јаде нејади, не ги лажи тука обожувачите на мајонез :helou:

Точно така.Нема живот без ракија и сендвич без мајонез.

Јадам само кога јадам сенвич на помфрит иначе многу слабо ...

А јадам мајонез а имам бубуљици и избегавам да го јадам еднаш до двапати у 4- 5 месеци ако пробам.

Избегавам мајонез.Има многу масти,од мајонезот ти излегуваат бубулици...
Колку што знам мајонез е штетно,а и тешко му е на желудникот од кога ке јадеш мајонез.
:salut:

Temava ja otvoram so cel da gi sobereme na edno mesto site negativni iskustva od ova najshtetno jadenje na deneshnicava. Veke 2 meseci nemam ni mirsinato a od pred mesec dena doma e i celosnono baniran majonezot. Sega ja nemam ni bolkata vo zeludnik ni aknite po grb, so dvete se macham nekolku godini da najdam reshenie, eden kup pari za lekarstva, kozmetiki ili dieti za zeludnikot ama dzabe.
LUGE KOLKU I DA VI IZGLEDA VKUSNO NEMOJTE DA UPOTREBUVATE!
Jas i lani probuvav da ne upotrbuvam na nekolku pati ama ochekuvav rezultati za nedela dena, nemashe i si prodolziv pak. E sega veke nikogash nikogash nema da jadam pak.:majmun8:
Za aknite sto gi imas po grb resenie ti e morkovot. Dokolku jades po 1-2 morkovi dnevno (golemi morkovi ne morkovcinja:)) mnogu brzo ke primetis rezultati.A za zeludnik eden fildzan ladno mleko (bez sekeri ili prelivi), ili semki mnogu pomaga.
No sepak da i jas sum protiv majonezot.Od nego izleguvaat akni i pravi mnogu problemi po kozata, kako i site drugi mrsni jadenja

Za aknite sto gi imas po grb resenie ti e morkovot. Dokolku jades po 1-2 morkovi dnevno (golemi morkovi ne morkovcinja:)) mnogu brzo ke primetis rezultati.A za zeludnik eden fildzan ladno mleko (bez sekeri ili prelivi), ili semki mnogu pomaga.
No sepak da i jas sum protiv majonezot.Od nego izleguvaat akni i pravi mnogu problemi po kozata, kako i site drugi mrsni jadenja

И сеа што да праиме ???? , јас сум протиф морковите бе , ми се криват забите и кожата ми стануе црвена , ми го гребе хранопроводот , ми ја убива пломбата , ми ги дразни крајниците , и ми ствара тврда столица ... е ај сеа ????? да отворам тема нејадете моркови ??? :tapp:

Мајонез = Јајца + Оцет + Рафинирано масло

фак , глупости иницијатива , сеа сите по нешто нејадат и ајдее теми на кило , ВарнинГ не дишете има многу азот у ваздухот ...

Знаем дека не е здраво ич, за лицето, за организмот, ама пак убоо е и не моем да престанем да го јадем...:nesum:

п.с а и на крај на краиштата, кажете дали јадеме нешто здраво ? :uvo:

И сеа што да праиме ???? , јас сум протиф морковите бе , ми се криват забите и кожата ми стануе црвена , ми го гребе хранопроводот , ми ја убива пломбата , ми ги дразни крајниците , и ми ствара тврда столица ... е ај сеа ????? да отворам тема нејадете моркови ??? :tapp:

Мајонез = Јајца + Оцет + Рафинирано масло

фак , глупости иницијатива , сеа сите по нешто нејадат и ајдее теми на кило , ВарнинГ не дишете има многу азот у ваздухот ...
Ako sega treba da se kaze samo nesto ok. No od morkovot kozata da stanuva crvena nema sansi.Moze samo posvetla da stane poradi vitaminot c, A za plombata i hranoprovodot mozes da jades varen morkov so sto i stolicata ke ti stane meka :salut:

заменете го мајонезот со павлака, кремсир, сирење, топен кашкавал.

:) дури и повкусно ќе ви биде јадењето.

пробај помфрит, павлака и зелка салата... хихи, во Истамбул има ваков специјалитет како предјадење мн е топ.
онака се измешано.

А да зеам ја цел оброк да го заменам со една чаша дестилирана вода ??

Помфрит + павлака + зелка предјадење ??? ОМБ а за главно јадење што има наргиле и печена камила ?

[zEUs];2192843 напиша:
Знаем дека не е здраво ич, за лицето, за организмот, ама пак убоо е и не моем да престанем да го јадем...:nesum:

п.с а и на крај на краиштата, кажете дали јадеме нешто здраво ? :uvo:

Е што не е здраво за лицето , кажи ми .. да си мавнеме јас и ти бокс еден .. да видиме кој ке отече поише ?? , исто како да зееме мајонез и да јадеме и двајцата и да видиме кој поише бубуљици ке добие . Тоа од рекла-казала .. како и што ни функционира државата недржи вода.

Ako sega treba da se kaze samo nesto ok. No od morkovot kozata da stanuva crvena nema sansi.Moze samo posvetla da stane poradi vitaminot c, A za plombata i hranoprovodot mozes da jades varen morkov so sto i stolicata ke ti stane meka :salut:

Па и ти можеш да јадеш домашен мајонез да си го праиш според рецепт и ондак ке си стаиш што како сакаш и колку сакаш , нема конзерванси и додатоци , и притоа нема да имаш акни ... :helou:

А да зеам ја цел оброк да го заменам со една чаша дестилирана вода ??

Помфрит + павлака + зелка предјадење ??? ОМБ а за главно јадење што има наргиле и печена камила ?

Е што не е здраво за лицето , кажи ми .. да си мавнеме јас и ти бокс еден .. да видиме кој ке отече поише ?? , исто како да зееме мајонез и да јадеме и двајцата и да видиме кој поише бубуљици ке добие . Тоа од рекла-казала .. како и што ни функционира државата недржи вода.

Па и ти можеш да јадеш домашен мајонез да си го праиш според рецепт и ондак ке си стаиш што како сакаш и колку сакаш , нема конзерванси и додатоци , и притоа нема да имаш акни ... :helou:
hahah :) Sepak moras da stavis maslo neli :helou: I kolku za informacija i jas jadam majonez de samo se trudam ako ne da go isfrlam barem da go namalam

:pos: ме изнасмеа од срце ...

Инаку сакав да кажем дека не е здраво за лицето заради појавуење на акни, ја кажуем од лично искуство...кога јадем мајонез одма се нафрљам со акне а кога не јадем мн поубоо се чуствуем а и доста почисто ми е лицето но за акни не е едиствен фактор мајонезот има и др, ама пак на свите ни е различен метаболизмот и кј свите не функционира исто...:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom