F
Foxy`BuTTerFLY
Гостин
Не јадам ни руска..ништо каде што имамајонез.ми смрди од далеку уште..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ОК се ова ама немора да значи дека ако јадеш големи количини мајонез дека обавезно мора да искачаат акни, сепак човечкото тело си има граница на внесени масти и ако ова се наруши може да биде критично за самото здравје на човекот, нешто што е поголем проблем од акните.Леле глупости , секој има различен метаболизам ти ако имаш проблеми со акните не го јади , бтв јас јадам по 1 тегла неделно мајонез па немам ни една акна.. така да се е индивидуално , а оваа иницијативава што се обидуваш да ја покренеш протиф најдобриот и најубавиот додаток на секое јадење не ја бидува .. така да ако не ти се јаде нејади, не ги лажи тука обожувачите на мајонез :helou:
Ви текнало ли некогаш дека и тие мрсни состојки му се потребни на организмот?
Ако ми се јаде мајонез - ќе јадам. Ако не нема и готово, решен проблем. Ако увидам дека ми ствара акни и слично нема да јадам. Ама колку што се сеќавам имаше и маска за лице на база на мајонез па сега...:jaj: кој како сака.
Во било кој прирачник, во било кое списание и било каде на нет каде што пишува за здрава исхрана, мајонезот е број еден јадење што треба да го исфрлиме или барем да го намалиме неговото конзумирање.
На организмот нормално дека му се потребни и масти, но мајонезот не е најдобар иако можеби највкусен начин да ги задоволиме тие потреби.
Не е лошо да се јаде, но свесно и не секојдневно или многу често како што некој има напишано.![]()
Е па тогаш и лебот не чини, и компирот не чини, и премногу месо исто така не чини.
Кога ќе отидете на дерматолог ќе ви кажат немој да јадеш многу благо, многу солено, луто, кисело...можеш да јадеш се освен тоа. И..?
Ајде ви се молам во умерени количини и без претерувања како "една тегла мајонез на ден" е возможно и нормално.
Си загазив јас.:potsmev:
Лебот и компирот чинат, но не белиот туку интегралниот, и не пржениот компир туку варениот.Како може да не чини компирот, се што е природно е здраво.И лебот-основен извор на јаглехидрати.
Мастите се тие што треба помалку да ги внесуваме, да внимаваме.Секако и шеќерите но зависи кои од нив.Овошниот на пример, колку сакаш и можеш-можеш да го внесуваш.
И јас тоа го кажав.:smir: