- Член од
- 24 октомври 2014
- Мислења
- 2.803
- Поени од реакции
- 2.446
DaСплитер е вториов?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
DaСплитер е вториов?
Од антологиската банана што ја испи од Леброн, не се одвои од банана дечкото
Ах бе, без спиење те остава НБА.
Ne znam zaso gluposti mi zboris, Ante nemal nikakov ofanziven napredok za 6 godinikako da zboram so tebe posle ova? I glej sto si napisal Ante ne sutiral idel samo na vlezovi... Aj sea pisi Kari samo trojki sutira i da zavrsime diskusija.
Normalno deka igrata ke ja gradat vrz Ante i ke go opkruzuvaat suteri, taka gi eliminiraat negovite slabosti, sto vsusnost e zasluga na koj ajde kazi mi, Budenholzer mozda?Poso gleam mnogu baratas so brojki, proveri kakvi brojki imaa lani a kakvi sega Baksi.
Razbiras deka ima sistem na igra Milvoki? Deka so tempo gi ubivaat protivnicite? Tebe moze da ne ti se svigja Budenholzer, ok toa e vkus, ama ne mi go sporeduvaj so Braun kompirot i Bajron Skot. Sto ne go sporedis so Ker recimo, ili ne ti odgovara vo diskusijata?ili mozda i Ker ne e dobar trener.
![]()
I vo Atlanta pravese cuda so toj tim, pamtis sigurno, periodot Pero koga igrase tamu. Te molam ne mi prakjaj klipovi od Ante, vo son mozam da ti kazam sto igrac e i kakvi dvizenja ima. Toa sto na primer e masina za skokovi, defanzivno moze sve da cuva od kec do petka, izgleda ne e ic bitno, bitnoto e deka nema sut koj raka na srce i te kako go ima popraveno, narocito posle All star-ot, puca i dava trojki sega, iako daleku e se uste od klapata na suterite. Abe MVP ke bide covekot ovoj zema go izruga tele bil vakov bil
Svasta majke mi
Денес, со технологијата во НБА на располагање, многу лесно може да се следи и провери од кој дел од теренот (зона/растојание), колку шутеви зема играчот, со која ефикасност и типот на шут/стил на поентирање. Секој кој ги гледал Бакси и нема потреба да ги проверува овие факти, за Анте дикелот, истите се слагаат со тоа што фаќа окото (кај здрава и нормална особа)= ~70% од шутевите оваа сезона му се на растојание помало од 1.5 метри од кошот!
Куцања, цепелини, положувања, "од одбојка" поени/игра на обрач, тоа му е играта, без разлика плејоф или регуларен дел, ништо ново.
Се што е подалеку од оваа зона е тиква, снајпер невиден е!
Како споредба ја има и претходната сезона.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
https://stats.nba.com/player/203507/shooting/?Season=2018-19&SeasonType=Regular Season
https://stats.nba.com/player/203507/shooting/?Season=2018-19&SeasonType=Playoffs
https://stats.nba.com/player/203507/shooting/?Season=2017-18&SeasonType=Regular Season
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Прва рунда лета Бакс 2015-та ,со Булс 109 тројки за 6 натпревари ~18 тројки по натпревар.
https://www.basketball-reference.co...rn-conference-first-round-bucks-vs-bulls.html
Прва рудна лета Бакс 2017, 130 тројки за 6 натпревари со Торонто ~22 тројки по натпревар
https://www.basketball-reference.co...-conference-first-round-bucks-vs-raptors.html
Прва рунда лета Бакс 2018, 180 тројки за 7 натпревари со Бостон, ~26 тројки по натпревар
https://www.basketball-reference.co...-conference-first-round-bucks-vs-celtics.html
Оваа година, Бакс во плејоф против Бостон шутираа 42 тројки просек, а со Торонто 43, тука е огромната и единствена разлика, споредено со претходните 3-4 години. Ни систем ни бутур! Бакси со Антената се како ерата на Орландо со Двајт. Соиграчите го вадат со сегмент од играта кој е непостоечки кај мулево. Во последниве 4-5 години никој не се замара со Двајт, тоа и овој го чека.
Уживај Стеванчо, ти си по хајлајтсите !
Први 2 минути - Буденхолзер тактичарот на дело, со неговиот систем "Погоди ја таблата!"
2.30 Анте плејмејкерот блеска....визија ли е, Евровизија ли е ?!
2.44 a no-look pass, како Џејсон Кид е.... стварно бе, не лажат на youtube!
3.09 Летајте брзо, комфорно и безбедно, а евтино, со "Крис и Анте Турс"
(3.18 до крај) Преродбата на Анте во 100 чекори....халуцинира цела екипа на Торонто, Џереми Лин оди на Офталмологија. Дени Грин постојано со рацете нешто му сугерира на судијата, му праќа некои чудни сигнали?!
Буденхолзер ја начека Атланта со 44 победи, по Џош Смит/Заза ерата, од Лери Дру....Корвер, Хорфорд во најдобри години и Тиг како јадро, го донесоа Милсап од Јута, изграден играч во најдобри години, кој и со една нога беше олстар играч во Јута, Табо зулумџијата дефанзивно, Шрудер млад, Демари Керол се распуца една сезона и стана фактор од никаде.....
Атланта беа накрцана екипа за условите на Истокот, сите позиции играчки им беа добро покриени, цела игра околу Хорфорд/Тиг пик -ен рол. До ден денешен Хорфорд е сеуште потценет играч, Милсап и годинава со 34 години шлака, имаше одлични натпревари и многу битен беше за Денвер (Диандриња-Мандриња, Двајтовци, Гоберовци и слични лејки може да учат игра на пост од него!) Тие прикаски дека Буденхолзер чудотворецот праел чуда со Атланта може да ги продаваш на твои врсници, кои пред да дојде Антиќ во клубот, не ни знаеја дека има таква екипа во НБА, а името Атланта Хокс ги асоцираше најчесто на невладина организација со седиште во Швајцарија, што ја помага УЧК/АНА финансиски на Балканот! Денес гледам секој втор коментар на темата е за Атланта.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Шиткаго, Атланта, Никс, Бруклин, Орландо, Кливленд, Мајами, Шарлот, Детроит= канализацијата на истокот, по 1-2 просеци од играчи имаат, кадарни за шуплива статистика во регуларен дел.... Кемба, Грифин, Батлерот се 30 години, ги јаде времето веќе....Џон Циглата е раштрафен ама многу богат (а инаку ја дупна), Оладипо повреден (тек треба еден плејоф пристоен да изигра!), Порзингисот повреден и избега, Ембид плачипичката, племето негово ментално, во глаата не е арен, така да, уште Ленард и Ирвинг летово да одат на запад и......
Истокот историски е лајно веќе 5-6 години (ерата на "доминација" на Лебронот) и на тимско ниво , посебно индивидуално, и никогаш во последниве 40 години не бил толку оскуден на подолг рок, во квалитетен играчки кадар. Ваквата мизерна конкуренција и констелации се идеална прилика за да ти го продаваат и воспеваат Анте лајсната за MVP(од толку многу избор), во клипови од тинејџери што мислат дека куцање во контра е врв на кошарката и мерило за вонсериски талент!
Ленард дојде од западот скромен и ќутенката ги стави сите во сенка, доволно тоа говори за квалитетот на истокот.
Most Valuable Ропак
Саша Матич (пеачот) да ги изгледа клиповите што ти ги праќам, повеќе ќе разбере и научи за кошарката!
Како бе друже местена, на што ти е базиран овој став?Mestena utakmica.