НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ембид очигледно дека има некој проблем и мислам дека ова им беше шансата за 3-1 и да одат во финале.Немаат одговор за Каваи а за нападот не ми се ни зборува
Бен Симонс цело второ полувреме не проба влез да направи или било што, само додава и дреми во одбрана

I fuckin' love you Kawhi!
goat_1f410.png

Леле последни 3-4 минути на Портланд - Денвер шут не се промашуваше, и тоа баш заебани шутеви се зимаа, све влагаше, многу неизвесна серија, секој натпревар борба до сам крај, сите максимално мотивирани и со желба за победа. Штета, не не послужи среќата тука, Лилард утна мн важно слободно на крајот и Си Џеј тројката на крај му се важеше за два поени поради пола инч газење на линија, фалеше вечерва среќата што ја имаа Портланд на третиот натпревар. И да се испоштува Јокиќ што си докторира на тема луди пасови без гледање и играње одбојка под обрач со една рака. Тука ќе има мајсторка

Only Magic Johnson, Oscar Robertson & Wilt Chamberlain have more triple-doubles than Jokic has in a single playoffs.

Вилт - 7
Меџик - 6
Оскар - 5
Меџик - 5
Меџик - 5

Јокиќ има 4.

Ако стигне до уште еден трипл-дабл..маестрално друштво... :cuc:

Only Magic Johnson, Oscar Robertson & Wilt Chamberlain have more triple-doubles than Jokic has in a single playoffs.

Вилт - 7
Меџик - 6
Оскар - 5
Меџик - 5
Меџик - 5

Јокиќ има 4.

Ако стигне до уште еден трипл-дабл..маестрално друштво... :cuc:
Па ако ги поминат Портланд може многу лесно и 8 да ги направи.

Kawhi is averaging 38 PPG on 62% shooting so far this series.
Jordan averaged over 35 on 60% shooting in one playoff series.

LeBron has never done it.
Durant has never done it.
Kobe never did it.
We are witnessing truly one of the best series by a perimeter player.
Ever.

Kawhi Leonard is now the most efficient scorer in NBA postseason history.
D5Pl_24WkAEUlke.jpg

D52KY4VWsAAeOhz.png:large

Не треба да се разбираш многу во кошарка за да видиш дека тоа што го прави Ленард моментално е еднакво на Greatest of All Time. Ваква константна ефикасност ретко кој имал досега.

Каваи и Јокиќ рушат рекорди, but it does mean a thing if they ain't get the ring ;) без оглед дали оваа или некоја од наредните сезони.

Сите 4 тима кои останаа во борба за прстенот играат ѕверски добра кошарка. Одамна немало толку неизвесен плејоф :)

Kaj e toj sto lupna deka Simmons mozel da bide najjak defanzivec u ligata? Ja poloso nesto nemam videno odamna, deckoto e greota i napred a za nazad da ne zborime

Tolku od Boston
Irving najgolem kancer , shut 5 od 20.
Podobro daj mu na Tatum 20 shuta neka shutira 10+ sigurno ke gi pogodi...

Многу галама кренаа Милвоки изгледа за ништо... Многу лесно ја изгубија првата утакмица, Бостон како со пола сила да им играше.

Sent from my LG-H830 using Tapatalk
Да се самоцитирам. Ирвинг превара од играч.

Sent from my LG-H830 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom