НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Лани имаше притисок од цела јавност врз играчите да се залагаат повеќе во одбрана на Ол-стар зашо срамота било по 140 коша да даваат.
И ги гледаш Лејкерс како стојат ко инвалиди у одбрана, во последниве 10 утакмици, на 5 имаат примено 130+.
Како не им е срам?

Денес 150ка ќе јадат.

Лани имаше притисок од цела јавност врз играчите да се залагаат повеќе во одбрана на Ол-стар зашо срамота било по 140 коша да даваат.
И ги гледаш Лејкерс како стојат ко инвалиди у одбрана, во последниве 10 утакмици, на 5 имаат примено 130+.
Како не им е срам?

Денес 150ка ќе јадат.

Нема друго објаснување освен да го саботираат Волтон. Класична кутортресина у одбрана.

Денес 150ка ќе јадат.
Наххх... само 143 :)
Џоел Ембид слушнав нешто стомакот го болел деноиве :)

Маверикс-Блејзерс ја гледав само 2 полувреме и во 3/4 го гледам Демиан Лилард погаѓа од кај и да шутне, и си викам мајкоо...т'нко за Маверикс вечерва.
Во 4/4 го затворија Дејм у одбрана, Лука се разигра поштено и на крај завршија со 1 поен победа :)
Малку срце ќе ме стрефеше кога го промаши последниот шут, ама за среќа и Дејм промаши во последниот напад :)

Ваков андердог тим одамна нема играно плејоф на западот :)

Лука си е ѕверка, дига стандарди на сосема друго ниво, ама и Портланд невидени чоукери се покажаа, па не може за 12 минути целиот тим да постигне 9 поени во клучната четвртина... Па Грег Оден и Брендон Рој со 17 комбинирани операции на колена да беа на теренот задна четвртина повеќе поени ќе уфрлеа...

Nema da igraat Dalas playoff, ne se vozbuduvajte. Dodeka ne se vrati Porz i ne soberat nekoj asalen free agent letovo, timov ke ima samo vakvi povremeni blesoci kako vchera. Ne ja dobija Dalas taa utakmica, tuku Portland ja izgubija.

Да не се љути членот што замери дека се ставале само гифови и слики, мислам дека убаво е со слика да споделиме дека Јокиќ вчера си доби огромен мурал графит во Сомбор. Браво (y)(y)

51489517_2242506592455546_1364902557553524736_n.jpg

Nema da igraat Dalas playoff, ne se vozbuduvajte. Dodeka ne se vrati Porz i ne soberat nekoj asalen free agent letovo, timov ke ima samo vakvi povremeni blesoci kako vchera. Ne ja dobija Dalas taa utakmica, tuku Portland ja izgubija.
Вечер играат во Хјустон. Нема да можам да ја гледам, ама ќе проверам резултат утре наутро :)

Вечер играат во Хјустон. Нема да можам да ја гледам, ама ќе проверам резултат утре наутро :)

Другарка ти од феникс како е? :icon_mrgr:

Пол Џорџ вампири јаде за доручек изгледа сезонава, буквално ги меле Портланд. Од друга страна, Лилард ништо не може да погоди, ко јас да шутирам. Оваа Оклахома може да е проблем, нешто како минатогодишниот Хјустон, оган и пламен се воиграни... И судењето на утакмицава е доста добро, не трпат Харден ствари.

Пол Џорџ е на МВП ниво сезонава сега само да го видиме колку ќе биди спремен за плејофот. Лани дозволи Инглс да го поремети психички така да ќе видиме како ќе се носи со ГСВ. Засега ми изгледаат ОКЦ како спремни за конференциско финале.

Каков ролеркостер од кариера.

1.75, избран како последен пик на драфтот и тоа во една од најдисфункционалните франшизи во лигата во обликот на Сакраменто Кингси, каде што постепено се интегрира во стартната постава (третата сезона бележи 20ppg). После трите сезони таму, одигрува и една сезона во уште една франшиза која не знае кај тера - Феникс.

Сепак, благодарение на добрите партии - Бостон го добива во текот на нивниот рибилд и таму игра две ол-стар и една ол-НБА сезона, за во летото 2017 да биде трејдуван како жртвено јагне од страна на Селтикси за да го добијат Кајри и тоа пред почетокот на неговата последна сезона од договорот после што се очекуваше да добие макс договор.

На самиот старт во кариерата таму се дознава дека влече хронична повреда и плус не успева да се вклопи со ЛеБрон што резултира во уште трејд, овој пат во Лејкерси каде што само месец дена од пристигнување се повредува и еве уште се нема вратено, сега како член на Денвер.

Laides and gentlemen, Isaiah Thomas - од очаја до сјаја и пак назад.

Последно уредено:

Може звучи како луд план, ама во регуларна сезона сосема треба да е нормално да го напаѓаш вака Леброн. Кај не се замара, па и со повредата сега сигурно се пази.

Прашањето е сега дали Лејкерс воопшто ќе влезат во плејофот? Под .500 се, на 2.5 победи се од Сакраменто и Клиперс и губат must win утакмици од Атланта која цела сезона тенкува. Се повеќе ми мириса дека Лук Волтон ќе бара друга работа во скоро време.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom