НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
I jas toa sakav da go pisham sega. Dali ke gledame prv playoff bez Lebron od..pred 15 godini ?! o_O

Прашањето е сега дали Лејкерс воопшто ќе влезат во плејофот? Под .500 се, на 2.5 победи се од Сакраменто и Клиперс и губат must win утакмици од Атланта која цела сезона тенкува. Се повеќе ми мириса дека Лук Волтон ќе бара друга работа во скоро време.
Сакраменто не вервам да издржат темпото тежок распоред имат до крај.. Следни 3 им се гостувања во Денвер, ГС и ОКЦ.. Ете шанса Лејкерс да ги стигнат кој играт 2 пати со Пеликаните во меѓувреме

Добар е потегов на Портланд, да се растерети Нуркиќ малку, и така очаен е Портланд од клупа оваа година.
Плус хуман потег, се спасува од чичо Ердоган,може во Портланд ќе најде некоја фуфица за брак.

51783557_2331364140209663_2583385402198982656_n.jpg

Za igrach so edna od podobrite post-igri dosta zalosno sho Kanter na kraj stana kako meme vo ligata so trolanjeto i ova so erdogan.. Ok vo defanziva otsekogash bil tuturutka no strashen igrac pod obrac e.. Aj mozebi ne e kasno i za nego.. Za igraci ko valanciunas nurkic i sl e klasa spored mene

Тешко дека за Нуркиќ е класа пошо додека некој го хајпаше Кантер другиот излезе од позадина и го засени во секој можен сегмент, барем до сега. А ова лутањево на Кантер лево десно по тимови кажува дека не е баш најсериозен играч, зашо во време кога има дефицит од добри центри, нарочито претходните 2-3 сезони пред да дојдат овие новиве Ајтон мајтон, Таунс и коНпанија, Кантер не успеа да се наметне нигде, дури ни во еден мочан Њу Јорк. Од друга страна Нуркара напредна 200 %, во одбрана е коска, не може ни тенк да го помести, во напад не е можда Олајџувон ама доста солидно си ја врши работата, мислам дека има најдобри бројки во кариерата оваа сезона. Впрочем, затоа и ќе му биде измена сега во Портланд.

По мене преценет играч е Кантер, уште од млад го заташкаа со мега јаки договори што не ги заслужува и стана потежок за трејдање, па затоа и му се случи ова што му се случи. И јас се надевам дека ќе се оправи во Портланд, добар играч е нема збор тука, ама познавајќи го до сега што правеше и не сум баш убеден во тоа.

Маркиф Морис у ОКЦ (y)

Незнам Роберсон до кј е со повредата, али ако се врати за плеј оф, со него Џорџ и Морис, ОКЦ ќе биде дефанзивен кошмар

Povredenko e Kief ali ako ostane zdrav ke bide odlicno pojacanje za OKC.

Mene Terence Ferguson mi e mnogu dobar, gazi sezonava vo dvata pravci.

Шо бе, го поздравиле ГМов на Пеликанс, а? Пак нека го чека Тејтум на лето место да го собере пола Лејкерс.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Прашањето е сега дали Лејкерс воопшто ќе влезат во плејофот? Под .500 се, на 2.5 победи се од Сакраменто и Клиперс и губат must win утакмици од Атланта која цела сезона тенкува. Се повеќе ми мириса дека Лук Волтон ќе бара друга работа во скоро време.

Поарно да не влезат,како што му се накурчени ГСВ на Лејкерс и Леброн има брзопотезна метла да јадат и ќе ги изрезилат уште толку.

Доста битна изјава за сите засегнати во целата АД драма. Со ова Бостон, секако ако се спремни да го трејдуваат Тејтум, се дефинитивни фронт ранер за добивање на АД на лето ако се знае дека Пеликанс го вреднуваат Тејтум како најдобар играч кој може да го добијат во замена.

Затоа другото беше очобол.Катастрофа саботна вечер , ти ебам настанот без тронка желба за докажување.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom