НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Westbrook povekje od Lillard :facepalm:
Популарност на страна, Вестбрук е подобар играч од Лилард.. Не знам шо се чудиш.. Двата се high-usage chuckers но на Лилард му требат 2 недели да собери 24 асистенции ;)

Популарност на страна, Вестбрук е подобар играч од Лилард.. Не знам шо се чудиш.. Двата се high-usage chuckers но на Лилард му требат 2 недели да собери 24 асистенции ;)

24 asistencii navistina impresivno, no izgubeni topki po 6-7 na utakmica.
Ciglar, ne e ovaa godina nikako za All Star da igra.

Освен асистенции, и во скокови Вестбрук е каде каде подобар. Е сега Лилард ти е поголем clutch, и е боље тројкаш од Вестбрук. За дриблинг и двајцата се заебани, само што Вестбрук каде каде поголема сила има. Да беше минативе сезони, Вестбрук доста ќе го јадеше Лилард, сега и може да се стават на исто рамниште според перформансот сезонава. Уште една ствар е тоа што Вестбрук сака се да прави во тимот, да е прв и во скокови и асистенции, додека Лилард ти е каде каде повеќе team player. Пример Лилард да оди во Лејкерс и да е во ист тим со Леброн, би излегло нешто како Ирвинг и Леброн, може и подобро, додека Вестбрук да е во ист тим со Леброн, ќе си маваат боксови кој да оди на топка за да земе скок.

И без хејт, и мене ми е многу драго за Д Роуз, заслужи на толку мака и ол стар и се, ама реално моменталниот Роуз не е подобар од овие позади него што се на листава. Секако не се бунам, и ми е драго што фановите му даваат на овој начин подршка, да продолжи вака, само реалната слика да се каже.

Абе доста трескате глупости, Вестбрук за Лилард е Мајкл Џордан лично и персонално. Го сакам јас Лилард, еден од поомилените играчи ми е ама не го споредувајте со Вестбрук кој може да игра во два правци подеднакво добро. Едино подобар шут има Лилард, во се друго е Расел подобар. И да, за Ол Стар секад би го земал Вестбрук пред Лилард, милијарда пати поатрактивен играч е од него.

Абе доста трескате глупости, Вестбрук за Лилард е Мајкл Џордан лично и персонално. Го сакам јас Лилард, еден од поомилените играчи ми е ама не го споредувајте со Вестбрук кој може да игра во два правци подеднакво добро. Едино подобар шут има Лилард, во се друго е Расел подобар. И да, за Ол Стар секад би го земал Вестбрук пред Лилард, милијарда пати поатрактивен играч е од него.
Држи вода се, голем дел и јас спомнав во моето мислење. Само би те прашал, еве како фан на Лејкерс, кој би го зел за помош на Леброн, Вестбрук или Лилард?

Држи вода се, голем дел и јас спомнав во моето мислење. Само би те прашал, еве како фан на Лејкерс, кој би го зел за помош на Леброн, Вестбрук или Лилард?
Lilard

Podobar e vo frlanje cigli a i rekorder e vo gubenje topki.

https://sportsport.ba/kosarka/starbury/267350
Throwback за мојот човек Марбери, рандом ми текна на него и колумнава. Меѓу најинтересните ликови за гледање, класичен стрит-бол-ЊуЈорк тип на плеј, ко додаје тај се не продаје. Нема боље од рани 2000ти покрај мејнстрим екипиве(Лејкерс, Сакраменто, Спарс) ги имаш Ајверсон, Џејсон Вилијамс, Стив Френсис, Мајлс и Ричардсон во Клиперси, Берон Дејвис. Сите без лекарско а талентирани до бескрај. :D

Да прашам и овде : Каде се гледа најарно кој нема да игра/повреден/сумњив пред утакмица на време, не пола саат пред утакмицата кога ми е тикетот веќе пишан?

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom