НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
За мене е ова одличен потег на Лејкерс:

1) Конечно ќе имаат шампионски тим;
2) Со Леброн 4 години му се загарантирани дека ќе се борат за титули;
3) Не губат ништо во смисла за младите играчи, само ќе можат дополнително да се развиваат и учат од него.

Сега шо прајме со истокот? Сите All-NBA first team од минатите 4 години играат на западот. Последниот активен од прв тим во истокот е Јоаким Ноа. Мора да се спојат конференциите од 19-20 сезона, вака не можи повеќе. Вистина е дека тимовите ќе патуваат повеќе и ќе трошат повеќе пари но вака ќе почнат да губат.

За мене е ова одличен потег на Лејкерс:

1) Конечно ќе имаат шампионски тим;
2) Со Леброн 4 години му се загарантирани дека ќе се борат за титули;
3) Не губат ништо во смисла за младите играчи, само ќе можат дополнително да се развиваат и учат од него.
Чекај до крајот на трансфер периодот.. мислам дека ќе дадат Кузма/Инграм/Рендл за Леонард

ndw90.jpg

10dfdx3.jpg

DhD_cUSXUAI0OLL.jpg

DelightfulScientificAcaciarat-max-1mb.gif

ахааххахахахаах сам се искинал прокрастинаторов :pos::pos::pos::pos:

Кемба не замарај копиле, што има врска Коби кога е во пензија веќе неколку години... :D Моментално ЛА ќе си биде на Леброн, алфа и омега ќе е. Се искажав уште одамна за неговото доаѓање во ЛА, нејќев ама тоа е, ќе си навивам за Лејкерс, ќе го поддржувам и него и цела екипа и што е најлошо ќе морам да се согласувам со Лекоњ фанбојс. :D

Ајде да видиме од што е направен Леброн и како ќе се носи во западот каде конкуренцијата е поголема.

Најдоброто за Лејкерс се деси секако завчера со тоа што ПЏ (Просекот Џорџ) остана у Оклахома, повеќе на тоа се израдував. :kafence:
I jas mislam vaka, ne deka e prosek ama mislam deka parite shto gi bara mozhat na drugi igrachi podobro da se iskoristat.

Чекај до крајот на трансфер периодот.. мислам дека ќе дадат Кузма/Инграм/Рендл за Леонард

Па добро де, на место на еден-двајца млади играчи кои може ќе биде нешто од нив а може и не, добиваш суперстар кој ти гарантира борба за титули во следниве 6-7 сезони. Шо е тука лошо јас не знам.

I jas mislam vaka, ne deka e prosek ama mislam deka parite shto gi bara mozhat na drugi igrachi podobro da se iskoristat.

Не е просек и ја претерувам ама е преценет и не е суперстар.

Кога сме кај суперстари, јас би го бркал Каваи само доколку има гаранции дека е здрав и дека нема хронична повреда. Давање на толку играчи за него вреди само ако е потполно здрав. Нема да биде страшно и негово недоаѓање, сега можеби и Денг ќе се активира пошто ќе бркаме конференциско финале, не мора веќе да ги трошат неговите минути рукијата. :icon_lol:

Многу побитно за Лејкерс е да си го обезбеди рекетот. Најидеално сценарио би било ангажирање на Фејворс или Казнс, плус ре-потпишување на Рендл. Така добиваш комплетна стартна петорка со тројца ветерани и двајца млади играчи и солидна клупа. Сега ме маваат флешбекови од пред неколку сезони со „дримтим првата петорка“... Но штом го потпишаа Џавал помали се шансите ова да се деси.

Крис Пол пак нема прва рунда на плеј оф да пројде :icon_lol::icon_lol:[DOUBLEPOST=1530522316][/DOUBLEPOST]Крис Бош сакал да се врати на терен.

Идеме, почело је :)
Сеа и Двејн Вејд, па Мело одкако ќе се договори за buyout

Последно уредено:
Nesho na NBA.com pishuva deka Kapela imal pregovori so Lakers..mnogu sakam da dojde, top igrach.

Вака би ги рангирал можните опции на центар

1. Казнс на едногодишен договор
2. Капела
3. Фејворс
4. Казнс на 3+ годишен договор

Иначе Ленс Стивенсон ме бендисва шо го зедоја, Мекги не баш.. Се надевам нема да следат сеа Ник Јанг и ЏР Смит па да го умрат Леброн на млади години

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom