НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Од Плавшиќ е ова бе, на српскиот ск коментаторот. :D
Шо сте се фатиле толку за кошот на Клеј ко само тоа да беше.
Иначе баш тој Плавшиќ кажа на српскиов спортклуб дека чиста блокада било (според америчките коментатори).

Клајги тие 3 фаули на Такер и Капела и да ги споредиме со штетата на страната на Хјустон.

Харден имаше 2 ситуации каде што беше фаулиран чисто на тројка ништо небеше свирено,базирајки се на неговиот процент за слободни од 90% во ПО да речиме дека 5 од 6 ќе погодеше,следно имаше 3+1 ситуација каде што судијата рече дека не ни беше во шут,а реално беше ете ти 4 поени вкупно 9 поени од Харден. Да свиреа подвижна на Бел ете ти минус 3 на ГСВ.Плус фаул над Гордон од Грин и Бел на шут да речиме дека 1 од 2 ќе беше ете ти 10 поени за Хјустон минус 3 на ГСВ. Ај види сега кој и каде е оштетен.
Pa kako zakluci deka se minus tri za GSW? Mozebi od tie licni u napad na Taker i Kapela ekipata dala kosevi?
Toa trojkata sto vleze na Harden ne bese 3+1, sudea faul za udar vo gradite od Klej, ovoj posle toa se digna. Baska vi kazav ne moze na seljakot sekoj sut da mu svirat faul za tri. Odvraten, smrdliv, nikakov igrac. Samo toa prvoto bese faul za tri, ako gledame objektivno.
Koj podvizen od Bel? Toa sto Harden go vlecese za dres ne se vazi, ili bitno e deka Bel se postavi za da mu zagradi prostor na Curry? Ako zboris za podvizni togas Kapela pola od blokovite mu se podvizni, ama ete vo NBA ostavaat povekje kontakti osven koga Harden e vo prasanje, nego i koga go gledas oci e faul i topka od strana.

Врие твитер од тоа колку им помогнаа на ГСВ утакмицава, дај не се бламирајте.

I ova na Gordon ne bese faul u napad, baba mi mu mavna lakt na Thompson.

Лошо е судењето и очигледно е дека е у корист на Вориорс ама ова што им се дешава на Хјустон во 3/4 два пати во два дена е класичен чоук и ништо друго.

И за 27 промашени тројки по ред да не се криви судиите? #choke

Од кога НБА се претвори во македонска репрезентација?

Форсирање тројки по секоја цена.

Вчера Бостон сега Хјустон.

7 од 42...да му еам матер МЗТ бољи ќе шутираа....

Имате сега доволно материјал да го плукате ЛеБрон во финалето навалете.

Нема да ми се влегва тука.

Погадно створење од овој Кари немам видено. Стај ја таа ебена пластика у уста ти ебам моронот, милиони те гледат. :facepalm:

Кој ви ја негира бе играва на ГСВ у последна четвртина? Што се праите дека не гледате, а гледате.
Збориме за одлуките што ги вратија у мечов, двоцифрено губеа и секакви судиски одлуки придонесоа да се одржат на некоја достижна разлика. Да не беше таа помош од судиите, ќе видевме дали ќе се вратеа.
А за четвртинава капа доле.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom