НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
LBJ e 465 odbranben igrac procentualno vo liga :) Kako toj bi go cuval PG ili Melo? Robertson si go cuvase ili Paterson 90 posto od utakmicata... SRAMOTA

Лебронтије никад не чува главен играч од противничка екипа за разлика од Коби или Мајкл.
Еднаш на натпревар ќе остане у ротација на главниот играч и ќе ја украде топката или блокира шутот и цела недела на хајлајтс ќе го даваат :)

Кавс не ги гледав синоќа, ама бројките викаат дека било букаке врз леброн.

Од друга страна Рокитс-Вориорс беше многу поинтересен натпревар. Мотивираниот Харден поведе жестоко темпо и имаа супер водство по една четвртина, ама Вориорс полека ја намалуваа разликата и поведоа, ама сепак се виде кој е помотивиран за победа и брадата ги реши.
Инаку дриблинзите што ги прави Крис Пол ме потсетуваат на еден сега веќе хол оф фејм играч, Ален Ајверсон, единствениот што му има направено крос-овер на Мајкл два пати у ист напад. Леброн ќе остане закопан у место, ако некогаш остане сам на сам со Крис Пол.

Cp3 e so Kyrie i Curry najbolje ball handler by far u ligava :) i za mene najdobar pure PG poslednive 10 godini, i odbrana igra normalno[DOUBLEPOST=1516581980][/DOUBLEPOST]Dobro be sto e so Spencer Dinwiddie ili kako i da e, ke promasi li game winner covekov hahahahahah

Последно уредено:
Сaн Антoниo пoчнaa дa ме зaгрижувaaт.
Алдриџ гo фaќa зaмoр,Кaвaи кoјзнaе кoгa ке се врaти,Пaркер се врaти нo вo слaбa фoрмa е и плус Мaну и Руди Геј се пoвредени.

Јас уште се чудам зошто го пуштија Џонатан Симонс да си оди..

Немаја пари да му дат му напраја услуга да земи појќе пари.Класа франшиза.
Точно. Али не е оправдување тоа, има ствар се вика кап спејс и да бидеме реални дечкото покажа што знае и можеа да направат нешто. А не сега со инџјури прон Руди Геј и шо бил увек канцер у било кој тим. Ете го Ману сега нека му праи кери на тимот. :)

Report: Kawhi Leonard's Relationship with Spurs Strained by Injury Rehab
Нaвoднo не бил зaдoвoлен кaкo требaлo дa се oдвивa негoвaтa рехaбилитaциa,Бјуфoрд и Пoп негирaле.
Првичнo требaше дa ги прoпушти сaмo предсезoнските утaкмици нo не испaднa тaкa.
Нoрмaлнo декa и Кaвaи и Спурси се исфрустрирaни штo тoј сеуште не се чувствувa спремен дa игрa.

Точно. Али не е оправдување тоа, има ствар се вика кап спејс и да бидеме реални дечкото покажа што знае и можеа да направат нешто. А не сега со инџјури прон Руди Геј и шо бил увек канцер у било кој тим. Ете го Ману сега нека му праи кери на тимот. :)

Сакаше да си оди и го пуштија, ама изгледа се прецени и има лош агент и потпиша слаб договор.

За Каваи - се гледаше по фацата дека е напизден што не го пуштаат да игра, и јас би се лутел на негово место.[DOUBLEPOST=1516649573][/DOUBLEPOST]Репортери што пишуваат за Спарс викаат дека е fake news. :)

Izvinete ali Spurs mu dava pari na Kawhi taka da oni ke kazat koga ke igra i kako, normalno i Pop :) On neka kuka kolku saka i neka gori od zelba, moze kariera da si zaebe ako go zavlecat povredi. I onaka nemaat nikakvi sansi za titula godinava, jas ne bi go igral do kraj na sezona

Еве и ова, си изградија репутација ESPN за бомбастични кликбејт наслови сезонава.

REPORT: The Portland Trail Blazers have reached out to the Los Angeles Clippers about landing star center DeAndre Jordan in a trade, according to The Vertical.

Izvinete ali Spurs mu dava pari na Kawhi taka da oni ke kazat koga ke igra i kako, normalno i Pop :) On neka kuka kolku saka i neka gori od zelba, moze kariera da si zaebe ako go zavlecat povredi. I onaka nemaat nikakvi sansi za titula godinava, jas ne bi go igral do kraj na sezona

Јaснo е декa Спурси мoментaлнo немoжaт прoтив ГСВ и Рoкетс, нo фaсцинaнтнo е кaкo Пoп без Кaвaи,сo Алдриџ,истрoшените Мaну,Пaркер,Гaсoл и некoлку прoсечни и пoд прoсечни игрaчи,нискo рaнгирaни пикoви нa дрaфт и недрaфтувaни игрaчи(Дени Грин,Милс,Муреј,Бертaнс и др.) мoже дa нaпрaви плејoф тим.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom