НБА сезона 2016-2017

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Кевин Дурант или Кавај Ленард? :) Според вас?
Леброн... 3 места празно па КД, па едно место празно Кавај и Кари, па 10 места празно Вестбрук, Харден, Дејвис и остала боранија :D

Дефанзивно тука се, офанзивно кд најмногу ради висината, тешко се брани неговиот шут кога ќе се крене, карактерно и ментално кавај е најстабилен во нба онака нај ,,lovable``, вкупно кавај би го ставил пред. Значи 1 кралот џејмс, кавај па слугата. И винс картер ми е во топ 10 ради годините ептен ми се допаѓа како е посветен
Поголема е разликата дефанзивно (во корист на роботот) отколку офанзивно (во корист на сервантот)

У гсв јак е у одбрана кд, ваљда пошто нема толкав притисок офанзивно
Па и има добри дефанзивци во петорка во Клеј, Дреј, Заза и Иги.. Никогаш не го чува најјакиот играч од противникот.. Си ја чува енергијата за во напад..
Каваи нема друга опција мора да го чува најјакиот кога во петорка ги има Паркер, Ламаркус и Гасол кои се дупки во одбрана

"Among guys that actually play legit minutes, the Warriors are shooting 58% (30/52) getting guarded by LeBron, making him the worst defensive player in the Finals."

Player DFG%

ГСВ имаат 2 суперѕвезди исто како и Кливленд... не знам каде е тука „склопувањето“ на тимот како што некои тврдат. Иначе мислам дека ќе тепа ГСВ 4:2.

ГСВ имаат 2 суперѕвезди исто како и Кливленд... не знам каде е тука „склопувањето“ на тимот како што некои тврдат. Иначе мислам дека ќе тепа ГСВ 4:2.

Грин и Тмпсон не ги рачунаш за суперзвезди?.плус не ги спомнуваш Ливингстон и Игудала како 6сти и 7дми играч..Кливленд нема играчи од клупа каде можат да му парираат на овие двајцата во никој случај туку Леброн и Ирвинг мора 40 и кусуро минути да се кршат на теренот и да изгледаат како исцедени лимони во последната четвртина додека Дурант и Кари се далеку посвежи и поодморени.

Сега ГСВ има глата да му ја издупи на Кливленд.

Ја ваква трагикомедија од судење на утакмица немам видено. На двете страни се свират глупост до глупост, страшно е ова.

Наметнаа построг критериум зошто прошлата беше колење. Секој hand check го свират. Затоа и JVG спомна дека никој не може да го чува Кајри со вакво судење.

27-4 za 7 min .... u finale i u situacija win or go home za klivlend, od plus 8 na - 15. :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Се распаднаа тотално. А баш си реков ќе биде одлична утакмица после првата четвртина.

30:8 беше убава серија, од кај извади 2 тројки наркоманот на крај и сам не знае. Очекувам 3/4 да продужат јако темпо Стеф и Дурент, клучно ќе биде ова.

Sent from my SAMSUNG-SM-G900A using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom