НБА сезона 2016-2017

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Па кога ќе ми пише некој Џејмс па 3 места празни па КД :facepalm::facepalm::facepalm:

Прв битен момент за да беше интересна утакмицава, да му го свирнеа третиот фаулот на КД врз Леброн при куцањето. Од двете негови тројки (преку рака) почна се, а со 3 лични до полувреме немаше да игра.
Втор уште побитен, клупата на Кавс 2 - 19 клупата на ГСВ.

so kari na tebe u reket, koga se krsi tekmata, ti na deron mu ja davas, najgolemoto dno u ekipa ... krajno nesfatlivo, ne sakam da zavrsi tuka serijava, od nigde nikade imame sansa da gleame klanica a ne eden od najmizernite plejofi, ali ne so vakvi pickarski potezi na lebron.
Eve i sea, abe prevzemi odgovornost picketino smrdliva.

Леброн има 22 шута, преуморен е и уште треба да форсира? Која одговорност да ја превземе коа не му иде, да иде со глава у ѕид? 60 нека шутне ако не.

Корвер колку е глуп еј ццц...

КД :oleee: Еден од најдобрите перформанси што ги има некој напраено во цела финална серија, а денешнава партија... Шут 14/18, од кои повеќето во најважните моменти кај шо се кршеше резултатот. Боље индивидуална партија во финале од оваа одамна неам гледано.

Ako ne zeme KD MVP najgolema krazba kje bide.

Vaka taka McGee si lapna prsten. :D

odbranava na klivlend ej ... pocnuvajki od prviot mec,do denes, 1000 prelesni poeni u reket vidovme od gsw, milion kucanja, ebate kontra im praat posle daden kos u prvo, kari i durant, na momenti napadite na gsw deluvaa ko da gleas allstar, celo ebano finale toa bese slucaj.
Ja iskreno ne gledam kako vakvi voriorsi ke bidat sopreni i vo idnina, tajron lu ne e kapacitet da se spravi so vakov tim, bez razlika kakov tim ke napravat klivlend ko moze i jedina ekipa sto moze da gi sopre gsw, so vakva odbrana i vakov trener tesko deka 4 utakmici mozat da im zemat, nestvarno jaki se kopilinjava, a sto e najtragicno imaat i odlicna klupa, a i trener. Koga eden lebron kazuva deka nikogas ne se soocil so vakov napad,sto poveke ...

durant si ja pokaza svojata klasa u finaleto, dojde u tim so nekolku lideri u ekipa, presilen sostav, ali pokaza koj e i sto e u ovoj sport, picka bil, vakov bil, onakov bil, nebitno, na kraj vakvite momenti se bitni, a ne sto internet zaednicata i ekspertizata mislat za odreden sportist, taka bese i so lebron i majami, taka e i so durant.

Cestitki do fanovite na gsw, ako voopsto i gi ima na forumov :)

3 од 8 официјално, king james.
Да не помислите уште еднаш во иста реченица со Jordan да го ставите! Крај!

Ако Кливленд не си донеси центар или јака 4, како и уште еден до двајца играчи замена на надворешни позиции чао, па па уште еднаш титула шо ќе видат.
п.с. и една клучна ствар за титула, шо се вика ТРЕНЕР!

GSW, ќеф ми се прави за Кари, Дјурант, Иги и С. Кер (тренериште!!!!).
Не знам кој можи да им земи финале на ваков тим во наредните пар години!!!

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Не се издржува ова темпо, покрај тројките на Смит и поените на Томпсон кои не постоеја претходно во серијата. Се исцеди Леброн до максимум во рекетот, едноставно немаа што против овој колектив. Колку и да пробуваа, Вориорс беа немилосрдни. Феноменален меч, ако не Томпсон тогаш Игудала, Стеф газење, бројките на Кевин Дурент се опасни, СТРАШИЛИШТЕ! Играч со таква кариера заслужуваше прстен, верувам нема да остане со овој. 16:1 во плејоф, ова е доминација, алал да им е. Нека праат комбинации, може па некој и ќе им потпре догодина.

Леброн има 22 шута, преуморен е и уште треба да форсира? Која одговорност да ја превземе коа не му иде, да иде со глава у ѕид? 60 нека шутне ако не.
ne go pravdaj za situacijata za koja govorev, umoren bil ? Druze, imas - 3, treta cetvrtina, zimas zalet, se krsi rezultat, dobivas mismatch so kari ... i mu ja davas na deron vilijams, ubedlivo nasjlabiot kosarkar u ekipa, i normalno, odma kako mu ja dade ovoj ja izgubi po sto povtorno gsw upalija u 6ta, tolku im treba.
Kolku saka neka e umoren, ovde ne smeese da podava, narocito ne na deron, ali ne e bitno, sekako klivlend ne igraa odbrana adekvatna za da se parira na voriorsi, ne deka go krivam lebron, ednostavno nemaa sansa protiv gsw u ova finale.

Treba da razmisluvaat za smena na trener, finale so magare na klupa ke imaat, istokot e mizeren, konkurencijata smesna, ali treba da razmisluvaat za covek sto moze da gi dobie ovie voriorsi, duplo posilni od onie lani, vidovme kakov faktor pretstavuva durant, lu definitivno ne e trenerot za taa rabota.

LeBron James: 33.6 ppg, 12 rpg, 10 apg, 1 bpg, 1.4 spg shooting 56.4% FG in the NBA Finals vs Warriors

Неможиш поразот на Леброн.. изигра колку што можеше.. Вчера и Смит и Томсон беа одлични но не беше доволно.. Лав дупе уште еднаш.. клупата непостоечка..Игудала 20 поени од клупа кај Вориорс.. То е то

Лав ако не го трејдат дур можат пак ќе чекат титула 50 години

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom