НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Фишер доби отказ од Никс, последните 10 утакмици се 1-9 и останаа далеку од плејоф место. Правилна одлука но веќе ја изгубија сезоната.

Волтон или Тибодо и светла е иднината :cool:
Волтон подобро, не би му го донел на Порзингас дефанзивниот Тибидо. И Хорначек е добра опција, одличен беше првата година во Феникс дури да му го растурат тимот.

Си пишал одвратни/мизерни десет пати, добар аргумент... Вештачки?... А банерите нема логика да седат, кога во моментот кога игра Клиперс како домаќин, што кур да бараат банери на Лејкерс? Моментално се прва опција во ЛА, за помизерен тим да не праиме муабет, а и во блиска иднина не гледам како Лејкерс би ги надминале Клиперс...
Најреален ке испадне >
Па лоши се Лејкерс, кој вика дека не се? Само што и врапчињата знаат дека тоа нема да трае долго и дека Лејкерс пак ќе се врати на победничките патеки. Клиперс што е објасни ми? 300 000 трејдови направија, Пол го донесоа, оној го донесоа овој го донесоа и пак ништо, само затоа што се шлајм од екипа.

Инаку никој не навива за ГСВ него ја поштувам/е кошарката што ја игра ГСВ.

Додека сме на муабетот, стварно, има некој на форумот кој навива за Голден Стејт?
Не, сите сме постари фанови на НБА. Мене ми е премногу глупо што ги хејтат навивачите на ГСВ, посебно младите дека биле глорихантери итн.. Сите кога сме почнале да гледаме НБА нашиот тим бил јак, играл добра кошарка и сме почнале да навиваме за нив. Сигурно нема дете на 13-4 години кое сега почнува да ја разбира НБА да навива за Орландо или Денвер.

Додека сме на муабетот, стварно, има некој на форумот кој навива за Голден Стејт?
Мислам дека нема. Мкдон навива за Торонто, и Драгонски мислам, ти и Мамба сте за Филаделфија, Коцка и Qazwdsfdsfdsfdfs се за Мајами, има доста за Леброн :icon_lol:, ја, Нино, Син, Ванлок, Ел Нињо и уште неколку сме за Лејкерс, Лео Бони е за Јута, имаше и еден фан на Бакси ама не е активен веќе, Гарток е за Сакто и тоа е тоа одприлика. :D

Волтон подобро, не би му го донел на Порзингас дефанзивниот Тибидо. И Хорначек е добра опција, одличен беше првата година во Феникс дури да му го растурат тимот.

Волтон попознат како GOAT ми е прв пик и мене.Мора по секоја цена да го донесе Фил и да го задржи на долг рок.Инаку до трејд дедлајн ако не променат нешто во ростерот реално џабе би им било и Попович со Кер заедно да ги водат.
Според мене треба да бидат трејдани сите освен Мело и Порцингис и да се спремаат за на лето или само Лопез и да пробаат да влезат во Плејоф.
-Калдерон е најслабиот стартен плеј во лигата.За од клупа би бил добар да го предводи нападот 15 мин и да пуцне некоја тројка.
-Афлало 5 утакмици игра како Коби у најбоље денови,10 утакмици неможе да префрли 5 поени.Дефинитивно не е материал за стартер со оглед дека одбраната не му е ништо подобро.
-Лопез сеоскиот Самарџиски што побрзо нека го спакуваат рак на очи ке фатам ако го гледам уште некоја утакмица.Страшно лош фит за Триаголникот.Во напад е максимално лимитиран посебно што во триаголникот нема пик&рол и во одбрана е премногу спор.Каде му беше паметот на Џексон ??
Резервите под просечни.Се се тоа играчи кој според мене пологично би било да ги видам да играат во Европа,Кина,Д лига...

Мислам дека нема. Мкдон навива за Торонто, и Драгонски мислам, ти и Мамба сте за Филаделфија, Коцка и Qazwdsfdsfdsfdfs се за Мајами, има доста за Леброн :icon_lol:, ја, Нино, Син, Ванлок, Ел Нињо и уште неколку сме за Лејкерс, Лео Бони е за Јута, имаше и еден фан на Бакси ама не е активен веќе, Гарток е за Сакто и тоа е тоа одприлика. :D
Ја забораи легендата за Денвер што навиваше, со копачите :pos:

Пошто веќе имаме фан на Клиперси на темава еве јас ќе бидам за ГС отсега за да биди фер (мора да се распостраниме малку не бидва двајца за еден тим да навиват додека друг тим нема ниеден фан)

Nema nitu eden za Spursi ?

тртмртпрт не беше за Денвер? Сигурно слави сеа НФЛ титула на Менинг. Бронхос фтв! :D

Реал Мадрид = Лејкерс
Атлетико Мадрид = Клиперс
(јас = глорихантер)

Поидентична споредба од тоа нема. Едниот тим историски во вечна сенка во однос на поголемит градски ривал кој често е именуван како „најголемиот клуб на сите времиња“, во најмала рака како „еден од најдобрите“. Во последните сезони приматот и победите ги превзема помалиот и од обид да се истакне целосно врз поголемиот, прави и глупости. Како може да ве чуди ривалство меѓу градски ривали, стварно не разбирам. Иако и двата напоменети помали клубови имаат години на искомплексираност од поголемиот им ривал.

А за уште некој да го хејта Стеф Шеф Кари треба да е глуп или скроз субјективен искомплексиран хејтер. Па уште коа ќе прочитам низ нетов хејтање на Стеф од некои шо мислат дека се разбираат во кошарка, страшно. Најјакиите аргументи за хејтот нив им се:

-Кај беше Кари во првите години од кариерата?
Мајкл Картер Вилијамс имаше појаки бројки од него во руки сезоната, и сеа шо? Како е тоа показател за моменталната неверојатност на Стеф? Првата сезона нема никаква повисока вредност од преостанатите во кариерата.

-Има јак тим
Е сеа овде најчесто се ставаат во самостапица, па со ова автоматски кажуваат дека Клеј, Дрејмонд, Иги и компанија се играчишта. А коа ќе дојде до нивно споредување со некого, ондак не се според нив. Какви глупи хејтери. :icon_lol:

-Не игра одбрана
Единствениот асален аргумент. Нивото на одбрана не му е толку доминантно ко нападот. Али ако го прашате Леброн како му ја украде на последната меѓусебна текма, друго ќе ви каже „кралот“.

-Среќа:
Жими куров среќа, среќа можеш да имаш во 10 натпревари, не во цели 2 сезони.

-Само тројки шутира:
Ова е најдебиниот аргумент дефинитивно. Како може уште некој Кари да го гледа како шутер? Момакот го има најдобриот дриблинг моментално, а еден од најдобрите на сите времиња. Има неверојатни продори, положувања, чуда прави и под рекетот. И главниот сегметн за еден плејмекер - асистенциите му се на високо ниво, иако заради поентерските квалитети логично ги става во втор план.

Кари е далеку од едноличен PG. Пример за едноличен убер мега гига преценет плеј ми е Кајри Ирвинг. Дечкото има дриблинг на нивото на Кари и толку. Он е атрактивен играч, онаков на каков што дрка просечен амер НБА фан. Другите плејмејкерски способности му се просечни.

Според мене (а и многумина) најкомплетен плејмејкер е Џон Вол, све шо треба за плеј во умерен квалитет. Значи нема нешто екстремно добро кај него, но во сите потребни карактеристикие добар, што вкупно го прави одличен. Иако лично омилени ми се плејови ко Рондо и Рубио, кои се „гледам опција да додадам пред да шутнам“. Вестрбук секако е чудо на природата без мозок.

Не ми се верува дека луѓе кои се палеа на еден идиотска медиумска сензација ко Џереми Лин, сеа го хејтаат играчот кој има потенцијал да ги сјебе Коби и МЏ во поглед на доминација. И тука ги спомињам само нив двајца а не третиот ЛБЏ. Оти он едноставно ја нема елегантнота што ја имаа Брајант, Џордан и сеа Кари, неговиот стил е сосема друг.

Некое мое видување како фан на Никси околу Њу Јорк. :D

Американскиот Пера Божиќ летна. :icon_lol:

Тибодо и Холинс се слободни ама форсираат одбрана, Ван Ганди веќе имаше прилика во ЊЈ... така да ја би се одлучил или за Блат или за Брајан Шо. :D

Во 2014 година кога Фил дојде во Никс, Брајан Шо беше првата варијанта, ама не бидна ништо од тоа, Фил инсистираше на него бидејки го знаеше нападот во triangle, Шо во Денвер проба да го форсира нападот во triangle ама немаше играчи за тоа, не се знаеше кој пие кој плаќа ( у реду Лосон увек пиеше :pos: ), додека пак Галинари имаше тешка повреда...

За Лук Волтон не знам не сум сигурен колку може со просечен тим, јер друго е кога во тимот ги имаш оние лудаци у ГСВ, а овде ги имаш Галовеј, Серафин, Адмудсон и остали паљевини. :D:D

Вечер у 01:00 на СК1 Индијана - ЛАЛ.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom