НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
grmehehe
1517645_10153710957021006_2732252008155681093_n.jpg

Харден у пакет со кловнот,се жива смешка,исто и Хјустон смешка од екипа.

Демаркус е рак за тимот, би го трејднал. Тешко е да смениш психа и карактер преку ноќ, знам, но овој човек нема мрднато од место. Тајрик играше во срање тим но беше roy. Вебер беше главоболка за менаџментот но имаше преку 50, 60 победи во регуларна. Демарку што постигнал? Ништо. Ништо... Карл Ентони Таунс го искина пред неколку натпревари. 19 години има ко што знам, Гортат го силуваше буквално на терен, се кара со судии, негативен е, се откажува пред време... Неќел да губи. Чекај малку, Омри Каспи сака да губи? Рондо сака? Никој не го плати 15 милиони Казнс годишно за да ја гледа неговата солидарност вон терен. Го платија за да ја оправда титулата најдобар центар што сам си ја зададе (не си ни блиску до тоа, извини). Омри зема 3 милиони, „само“ 3 а вчера имаше 36 поени и моментално е најдобриот шутер за три со 48.7%.

Демаркус е рак за тимот, би го трејднал. Тешко е да смениш психа и карактер преку ноќ, знам, но овој човек нема мрднато од место. Тајрик играше во срање тим но беше roy. Вебер беше главоболка за менаџментот но имаше преку 50, 60 победи во регуларна. Демарку што постигнал? Ништо. Ништо... Карл Ентони Таунс го искина пред неколку натпревари. 19 години има ко што знам, Гортат го силуваше буквално на терен, се кара со судии, негативен е, се откажува пред време... Неќел да губи. Чекај малку, Омри Каспи сака да губи? Рондо сака? Никој не го плати 15 милиони Казнс годишно за да ја гледа неговата солидарност вон терен. Го платија за да ја оправда титулата најдобар центар што сам си ја зададе (не си ни блиску до тоа, извини). Омри зема 3 милиони, „само“ 3 а вчера имаше 36 поени и моментално е најдобриот шутер за три со 48.7%.

Вистина е дека преку ноќ не можеш да смениш карактер на играч, како што преку еден пост не можеш да ме убедиш дека DMC не е еден од најдоминантни центри во НБА (ако не и најдоминантен). Како го споредуваш Вебер со Казнс? Вебер немаше 50-60 победи во сезона, туку Сакраменто имаше 50-60 победи. Спореди ја тогашната екипа која ја имаше Вебер со оваа на Казнс. Мислиш дека Казнс е виновник што нема 50-60 победи, или мизерниот менаџмент на Сакто кој 5 сезони гради екипа околу Казнс и никако да ја изгради. Околу тоа што мразел да губи...секој кој има победнички менталитет мрази да губи. Не дека Каспи сака да губи, но него нема многу да го боли ако Сакто не влезе во плејоф, на пример. Тоа се тие работи кои ги делат шампионските играчи со просечните. Таа додатна желба за победа. И за крај, Каспи. Те имам заприметено дека многу судиш од една утакмица. Дали мислиш дека Каспи пак ќе повтори онаква партија? Дали мислиш дека Каспи заслужува повеќе од 3 милиони? Каспи е добра резерва и ништо повеќе. А се додека Сакто се "крсти" во такви играчи, ништо нема да направи. Пак и уште го споредуваш со Стојаковиќ. :shook:

Вистина е дека преку ноќ не можеш да смениш карактер на играч, како што преку еден пост не можеш да ме убедиш дека DMC не е еден од најдоминантни центри во НБА (ако не и најдоминантен). Како го споредуваш Вебер со Казнс? Вебер немаше 50-60 победи во сезона, туку Сакраменто имаше 50-60 победи. Спореди ја тогашната екипа која ја имаше Вебер со оваа на Казнс. Мислиш дека Казнс е виновник што нема 50-60 победи, или мизерниот менаџмент на Сакто кој 5 сезони гради екипа околу Казнс и никако да ја изгради. Околу тоа што мразел да губи...секој кој има победнички менталитет мрази да губи. Не дека Каспи сака да губи, но него нема многу да го боли ако Сакто не влезе во плејоф, на пример. Тоа се тие работи кои ги делат шампионските играчи со просечните. Таа додатна желба за победа. И за крај, Каспи. Те имам заприметено дека многу судиш од една утакмица. Дали мислиш дека Каспи пак ќе повтори онаква партија? Дали мислиш дека Каспи заслужува повеќе од 3 милиони? Каспи е добра резерва и ништо повеќе. А се додека Сакто се "крсти" во такви играчи, ништо нема да направи. Пак и уште го споредуваш со Стојаковиќ. :shook:
Не велам дека проблемот е во Демаркус што Кингси имаат ~29 победи во сезона, но ако се става во кошница со Леброн, Кари... како 6 години откога е влезен во нба го нема однесено тимот во плејоф, нели тоа е работата на најдобрите? Леброн од дното го однесе Кливлент во конференциско финале, Казнс нема повеќе од 30 победи. Знам дека е лојален, го сака градот но he is killing the team. Каспи е предобар играч, игра од клупа. Казнс покрај него го има Рондо, Руди геј, Колисон и пар други на папир дури и појак тим од оној од 2001/2002. Менаџментот е далеку од мизерен, Владе го извлече верувај најдоброто што можеше летово. Фановите на Кингси неќат играчи што се жалат, караат... сакаат посветеност затоа премногу беа разочарани кога си отиде Ајзеа пошто типот даваше сè од себе секој можен натпревар, нешто што го прави моментално Стеф Кари. Казнс е спротивното а нашата фан база е уморна веќе од вакви работи.

Мене ми се чини дека вистината за Cousins е некаде насредина. И веројатно ќе му беше подобро во постабилна "повозрасна средина" и факт е дека којзнае колку тешко дека некој ќе го промени.

Талентот му е неоспорен. Ефектот му е често незадоволителен.

Ми се чини дека најдобро за сите е да биде трејдан. Ако Сакраменто е паметен ќе знае да искористи слично како што Минесота искористи со Love.

Инаку причината што Сакраменто губи е пред се во тоа што има играчи но нема добро склопен тим. Фитот е лош. Не може да се очекува поголем успех без тоа. Casspi доста им помага за подобро вклопување моментално, но треба уште. Реално имаат 2 од најтешко вклопливите играчи во лигата - Rondo и Gay и тоа си го зема својот залак.

П.С. Casspi според мене е доста потценет играч. Во оваа нова мода која доста ги форсира тие хибридни 3ки-4ки, Casspi совршено се вклопува и едино е штета за Сакраменто што само на 2 години го потпишаа.

Demarcus e najdobar centar u liga sakate toa da go priznaete ili ne :) toa so e lud u glaata go koci malku ama daj boze da si otide od kings pa ke vidite koj e dmc, vakov centar draftot dava eden u 10-15 godini :)

Demarcus e najdobar centar u liga sakate toa da go priznaete ili ne :) toa so e lud u glaata go koci malku ama daj boze da si otide od kings pa ke vidite koj e dmc, vakov centar draftot dava eden u 10-15 godini :)

abe dzabe sve koa si limitiran u psiha.....na deckovo ne mu pomaga ni edna ekipa ni eden trener niso....samo psihijatar i da se spasi sam sebe ako uspee,vaka spas mu nema

Таж Гибсон е веројатно играчот со најмногу фаули во напад после поставен блок од него.
Портис :cuc:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom