НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ја реши Кевин Мартин. :D

Боби влагаше за САС даде кош, но промаши 2 слободни, Кавај после Кари е моментално најдобар играч за мене во нба, каква игра и во двата правца...

Иначе фала на Џејсон Кид на решена утакмица го врати Антетукумбо и сите акции беа за него и овој пребаци 15.5 поени, уште него го чекав. :D
Остај ти таа работа,да тројката дојде у прав момент,али по асистенција на Вигинс,он сам ги врати,само таа ја чекав,сеа може да се спие:D.Инаку све си мислам дека Лал изедоа страшни гомна што го дадоа Окафор

коа веќе се фалите дека добивте тоа што чекавте , јас да си кажам дека го чекав уше Таунс 15,5+ и ташакот фино лепо 2 лични у 1ва четвртина , 2 у 3/4 и ме еба

па како иначе Вигинс ќе имаше ваква партија. Да знае дека од мене се почиња.. :facepalm:

screen_05_08_50_24_11_2015.png

Окафор ќе биде вонсериски играч, на најтешката позиција у кошарката веќе е адаптиран без проблеми а има 19 години. Офанзивна машина е, преталентиран на низок пост и перфектно искористува висина и тело.
100% All Star за некоја година, само да остане здрав.

Вака така, драфтот од 2015та излегува дека ќе биде историски.

Towns, Porzingis, Okafor - сите кој од кој подобар. Сите имаат голема шанса да бидат идни суперѕвезди. Ќе биде интересна трката за руки на годината меѓу нив макар што Towns е веројатно најдобар, а Porzingis ќе победи затоа што е во Њујорк.

Mudiay, Winslow - одлични - исто можни allstar-и

WCS, Hollis-Jefferson, Booker, Turner исто сосема сосема солидни

Дури и Russell мислам дека не е така лош за руки особено со оглед дека се наоѓа во најлоша можна ситуација за развој.

Само ја можам да изиграм утакмица минус, а границата скоро со уште една цела четвртина за играње да бидит помината. Вашингтон - Индијана 93:81. Индијана шутират 80 % тројка ЦЕЛИ 3 четвртини.

п.с. Незнам дали поради повредата на ногата имат појке работено на шутот, али Пол Џорџ шутират и гаѓат како луд. 33 поени ...ојт над 45 сигурно вечерва :)

Ова што го играат Лал е срамно,а Коби колку е опаднат у форма тоа е чудо едно.Она што некогаш го погодуваше со врзани очи,сега не може ни три пати полесни шутеви да земе,стварно не ми е јасно.

Лејкерс се еврокуп екипа, Цска, Барса и Реал ке ги раскантаат лагано, што гледам ова е бол за сечији очи.

ja samo se mislam koj ima dovolno kesh da gi brka goldenstate da izgubat :D

Ја у 19то коло ја играм Фила против Лејкерс, тука завршува нивната губитничка серија. :D

Жално е да се гледа Коби во вакво издание. Не да е печен, препечен е за пензија, штета што повредите му ја скратија кариерата за некоја година. Се надевам само дека ќе видиме барем 2-3 јаки утакмици од него пред да се пезнинира, ваљда ќе може да изигра некоја добра мме. Сега за сега е очај невиден.

Коби веројатно е еден од најслабите стартери моментално во лигата..Утна работа шо не се пензионира а и ги изеба Лејкерси за наредни 5 години

Коби не се замара годинава, ама мислам и да играше во МВП форма лејкерс поише од 30тина победи нема да имаа, едноставно премногу дупки има во тимот. Клупата им е веројатно најслаба дефанзивно во лигата, нападот општо е дива лига, цел тим е исо играчи. Расел и Рендл имаат уште многу да учат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom