НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ne gledaj statistiki :) trgni od ova, eve ti vikas deka e podobar skoro vo sve kako igrac.. Pravis tim, imas moznost da odberes eden igrac okolu koj ke gradis tim, koj ke bide toa? MJ ili LBJ? pazi sto ke odgovoris da ne ti se smee cel forum :)

Тимот ќе ти игра во 1990 или во 2015та? Ова е клучното прашање, а сите ќе го прескокнат.

Тимот ќе ти игра во 1990 или во 2015та? Ова е клучното прашање, а сите ќе го прескокнат.

tokmu taka...kosarkata evoluira...mn luge se gubat,mesaat babi i zabi...jordan bil najgolem u svoeto vreme...klucno u svoeto vreme..mu se sklopile kockite da ostavi tolkavo vlijanie......ali igrata evoluira so tekot na godinite taka da za 2016ta nikad ne bi gradel tim so Jordan u top forma....ednostavno druga igra e kosarkava denes i ne se sporeduva...

Во било која епоха Џордан пред Леброн. Убедливо најдобар играч во историјата на НБА, па и пошироко во спортот.

Џордан беше one of а kind..неспоредлив е било кој играч со него,она што тој го направи во кошарката беше нешто невидено и невозможно..имало многу големи играчи,талентирани,физички надмоќни,шутери..но никој не е како него..уште од 1998 година на НБА и на целата америчка медиумска машинерија му фали некој "Џордан" и сакаат да има пак некој таков што е нормално...после него како најдобар се истакна Коби Брајант,потоа во 2003 изникна Џејмс кои се двата најдобри и медиумски најекспонирани поединци од тогаш што ги споредуваат со МЈ на било кој начин ..сега во последните неколку години се појавија Дурант и Кари во тој крем...но тешко дека некој би ја достигнал неговата величина..

Сеуште единствен поединец во модерната кошарка со 30 поени по натпревар и тоа што си го расипа скорот кога изигра на стари години во Вашигтон..иначе 33 поени по натпревар му беше што се брутални и недостижни бројки.

Nikoj ne kazue, D'Antoni nov trener na Houston, drami ke se desavaat dogodina, Howard leta sto posto, ocekuvajte granica da bide 240.5 za Rockets haha... Idealen trener za bradata dodusa

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Финале кое мислам дека сите го посакувавме (освен фановите на Кавси, нормално :D). Ќе биде многу интересно да се види што може Леброн против Голден Стејт со полн состав. Ако Голден Стејт ја добие и оваа серија, мислам дека и најголемите хејтери на нивната игра ќе нема што повеќе да кажат.

П.С. Второ полувреме накај 4 и 15 почнуваше, така? :D[DOUBLEPOST=1464903173][/DOUBLEPOST]LA Lakers reportedly willing to trade their 2016 #2 Overall Pick in a package trade if Jimmy Butler is available

Ова би било лошо ако се случи. Дури и вториот пик (Инграм ќе е) не знам колку може и има потенцијал во иднина да стане подобар играч од Џими.

Последно уредено:
Мене највеќе ме занима со кое темпо ке одлучи да играат Кавси. Сите екипи од East ги претрчаа и ги средија со тој ритам, од логична страна повеќе сила имаат за run%gun, јер се поодморни, али може да им пукне и лобањата па да не знаат кај се ако полудат браќата.

Минатата година одлично им одеше јер го умртвија темпото, коњот ја скакаше топката 22секунди и тогаш пробуваше да реализира [emoji16] , сега ги имаат и Кајр и Лав, па да видиме како ке изгледа...

Гсв ке го навлачаат Леброн на што повеќе изолации, ке го напаѓаат Лав од пик овој нема да знае главата кај му е, ке го напаѓаат Фрај кога ке е во игра и ке му ризикуваат шут за 3п на лажниот крал.

Леброн после финалево може да стане најголем лузер во финалињата, би имал 2-5 и тие 2 Вејд му ги донесе, сам уште нема ниеден. [emoji23]

На Леброн може и треба да му се сере за двете изгубените финалиња со Мајами, тогаш имаше страшен тим и нема никакво оправдување.

Али смешно е кога му се сере за 2007 и за минатата година.

2007 Кливленд е најлошиот тим што некогаш играл финале, уште не сфаќам како уствари успеаа да ги поминат Детроит, а губеа 2-0 ако не се лажам.
Лани имаше просек 36 поени по утакмица и со денешната клупа на Кавс у еден момент имаше предност 2-1, тука против Голеден немаше што да бара сам.

Леброн после финалево може да стане најголем лузер во финалињата, би имал 2-5 и тие 2 Вејд му ги донесе, сам уште нема ниеден. [emoji23]

Ја претеруваш малце..со Сан Антонио во 2014 година кога беа декласирани 4-1 Џејмс буквално сам играше тогаш за Мајами?..што кур требаше да направи кога секој натпревар минимум 35 поени имаше и 7 скока?..за лани да не прајме муабет против ГВС имаше 36 поени по натпревар...јбг не е супермен..чоекот си го изигра неговото во последните две финалиња и нема што да му се замери кога си изигра ѕверски..

на Џејмсот можи само да му се суди за во 2011 каде не смееа да изгубат од Далас каде цела екипа му беше составена од пензионери и пропаднати играчи..за другите финалиња си изигра чоекот ..и за финалето во 2013 година мало морген дека Вејд му ја зеде кога како прво Вејд беше повреден цела сезона и ништо не играше таа сезона..тогаш Џејмсот сите клач шутеви ги зеде против САС и во 7-дмиот натпревар шампионски изигра кога даде 35 поени и ги бушеше Сан Антонио по сите страни..а претходно Ален во Game 6 погоди тројка за продолжение

Ја претеруваш малце..со Сан Антонио во 2014 година кога беа декласирани 4-1 Џејмс буквално сам играше тогаш за Мајами?..што кур требаше да направи кога секој натпревар минимум 35 поени имаше и 7 скока?..за лани да не прајме муабет против ГВС имаше 36 поени по натпревар...јбг не е супермен..чоекот си го изигра неговото во последните две финалиња и нема што да му се замери кога си изигра ѕверски..

на Џејмсот можи само да му се суди за во 2011 каде не смееа да изгубат од Далас каде цела екипа му беше составена од пензионери и пропаднати играчи..за другите финалиња си изигра чоекот ..и за финалето во 2013 година мало морген дека Вејд му ја зеде кога како прво Вејд беше повреден цела сезона и ништо не играше таа сезона..тогаш Џејмсот сите клач шутеви ги зеде против САС и во 7-дмиот натпревар шампионски изигра кога даде 35 поени и ги бушеше Сан Антонио по сите страни..а претходно Ален во Game 6 погоди тројка за продолжение

Еве, нека земе нека освои без Вејд титула и ќе ме демантира дека е способен и без Вејд да земе.

Финале кое мислам дека сите го посакувавме (освен фановите на Кавси, нормално :D). Ќе биде многу интересно да се види што може Леброн против Голден Стејт со полн состав. Ако Голден Стејт ја добие и оваа серија, мислам дека и најголемите хејтери на нивната игра ќе нема што повеќе да кажат.

П.С. Второ полувреме накај 4 и 15 почнуваше, така? :D[DOUBLEPOST=1464903173][/DOUBLEPOST]LA Lakers reportedly willing to trade their 2016 #2 Overall Pick in a package trade if Jimmy Butler is available

Ова би било лошо ако се случи. Дури и вториот пик (Инграм ќе е) не знам колку може и има потенцијал во иднина да стане подобар играч од Џими.
Ако некој биде трејдован од Булси(за да им тргне)тоа сигурно ќе биде Роуз.А Батлер е далеку подобра опција за Лејкерс од ДеРоузан.

Може некако на MAX TV да се сменат хрвативе?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

да да едноставно е , на субтајтлс само и пуштиш срт.суб што пишува

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom