НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Во колку часот започнува НБА лотаријата ?

Свите го забраевте Андре Роберсон, кој е според мене освен Рас и КД најважниот играч на ОКЦ серијава, многу ме подсеќа на Пејтон како игра одбрана, браво дечко, браво !!
Odbrana igra na vrvno nivo , samo Mora da se podobri u napad, da pochne Sam da si kreira prostor za shut, inache ke ostane ogranichen igrach od tipot na Tony Allen..

Bravo OKC, pokazaa zabi, samo mn od glava ke im se odbie od tretata utakmica pa natamu toa sto ke nema da imaat energija, ako ne primetuvate Adams ne odmara ni 2 min po cetvrtina, KD i RW isto taka, prakticki igraat so 7 igraci :)

Ај Вестрбук со ги скина ги скина, али братов уште еднаш докажа дека нема памет.Све супер и на крај ко се решава утакмицата фрли циркузантски цепелин до Адамс:tapp::tapp:.Среќа напрае офанзивен скок па ја опрае работава.

Оклахома полесно се справува со Сан Антонио и Голден Стејт од очекувањата на многумина.
Инаку да, и јас мислам дека Оклахома повеќе проблеми ќе има со Кливленд ако стигнат до финалето.
Едноставно недостаток е што немаат решенија за Леброн во дефанзива како што би имале Голден Стејт.
Во 2012 Оклахома на патот до финалето со Леброн и Мајами ги исфрлија Сан Антонио и тогаш многумина даваа предност на Сан Антонио, а Оклахома ги среди Сан Антонио исто со 4-2 во 6 натпревар на домашен терен, па може и оваа сезона ќе испадне исто Оклахома во финале да имаат проблем со клуб на Леброн Џејмс.

Иако оттогаш до сега Дурант и Вестбрук имаат повеќе искуство од играње натпревари против Леброн, го немаат Харден да троши топки а се сеќавам во 2012 во финалето со Мајами Харден слабо изигра.

Ќе повторам пак Оклахома имаат допрва што да покажат во плејофот, една победа со Голден Стејт не значи ништо, но кога победија со мизерен шут на Дурент и Вестбрук, а бес посебен допринос од клуша на Вејтерс и Кантер имаат шанси со Вориорс.

Навивам Оклахома да земе титула.

Да, требаше при 105-102 за Оклахома, да се свири чекори на Вестбрук, иако не верувам дека Вориорс ќе погодеа тројка, едноставно редно беше шутот да ги изневери.
Нереално е секогаш да им оди шутот за три поени.
Тоа дефинитивно требаше да се свират чекори. А она со Вејтерс против Џинобили ќе повторам добра одлука на судиите, Џинобили мисли стар лисец па ќе добие фаул и слободни на ефтин трик.

Јас не знам што е толку нереално во играта на Вориорс? Или па на Кари еве? Што е нереалното никако да сфатам. Можеби тоа што шутира од пола терен во 6тата секунда од нападот, или што шутира само тројки, јака работа ако погодувал толку тројки. Мене ич ама баш ич не ми е убаво за гледање како игра Кари. Шутнал 30 тројки на утакмица, погодил 10 и нереално било. Глупости, се надевам ќе изгубат од Оклахома.
Ајде, спремен сум да ми се каже колку знам. :)

Јас не знам што е толку нереално во играта на Вориорс? Или па на Кари еве? Што е нереалното никако да сфатам. Можеби тоа што шутира од пола терен во 6тата секунда од нападот, или што шутира само тројки, јака работа ако погодувал толку тројки. Мене ич ама баш ич не ми е убаво за гледање како игра Кари. Шутнал 30 тројки на утакмица, погодил 10 и нереално било. Глупости, се надевам ќе изгубат од Оклахома.
Ајде, спремен сум да ми се каже колку знам. :)

Кари цела сезона шутира тројки со 45-50 % тоа не се баш твоите замислени бројки. Вчера на пример имаше 6-14 или некаде кај 43%. На прсти се бројат играчи кои шутираат со над 40% за три а посебно не некој како него што зема толкав број на шутеви.

Кари цела сезона шутира тројки со 45-50 % тоа не се баш твоите замислени бројки. Вчера на пример имаше 6-14 или некаде кај 43%. На прсти се бројат играчи кои шутираат со над 40% за три а посебно не некој како него што зема толкав број на шутеви.
Во ред, погодува тројки, ете и повеќе од 50% нека има за три. Тоа ли е нереалното? Што некој земал на една утакмица само тројки шутирал. Што знам, мене ми е одбивна таквата игра, фати шутни за три.

Si gledal kakvi sutevi pogagja ili tesko?daj pak so istiot muabet.

Па имаше Кари и 10 скока и 7 асистенции.. И 6 грешки мислам беа.. Очиглено неможи да се брка со Вестбрук уште од сега.. Но лошо одиграа скоро сите кај ГС вчера.. Клупата слаба беше а и Грин ја тинкаше многу.. Барнс страшно започна па после шут немаше до последните неколку минути од утакмицата.. То е проблем кај него премногу пасивен е и ќе биди грешка некој ако му даде макс договор

Во ред, погодува тројки, ете и повеќе од 50% нека има за три. Тоа ли е нереалното? Што некој земал на една утакмица само тројки шутирал. Што знам, мене ми е одбивна таквата игра, фати шутни за три.

Да дадеш 400 тројки со 45% реализација не е мала работа,а претходно рекордот да бил под 300 тројки.
Едно е на една утакмица да погодуваш, а друго е 79 утакмици да погодуваш со 2-3 утакмици исклучок.

Погодувал тројки големи јајца и Реџи Милер давал па што, ко тоа да е најлесна работа, тоа е тој муабет:tapp:.

Пишав пред да почни плејофот, последните 2-3 недели од регуларната сезона опадна многу формата на ГСВ и почна да се чувствува заморот. Бркањето на 73 победи најверојатно ќе ги чини титула сезонава, се гледа дека не се истиот тим од декември/јануари.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom