НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не е поентата што се што фрлија се влезе , премногу премногу отворени шутеви имаат САС , многу нормално дека ќе погодуваат. Одбрана никаква , со еден пас Џинобили ги исфрла од игра 3ца. За одбрана на пик енд рол па нема ни што да се каже , не постои.

Каква мизерија од екипа се Оклахома, секоја чест.

Нема персонал ОКЦ да играат со Спарс, Кантер против Алдриџ е нереален дуел, шо сака можи да му прај. Имав пишано и порано дека џабе го плаќаат Кантер кога не можат да сметаат на него во битни утакмици, синоќа играше само 18 минути и после она уште помалку ќе игра.

СК ненормални биле, 2 мајсторки има вечер тие даваат пренос од ГС. :popce:

Абе не само Кантер и Ибака пепел го напрај.. А и Каваи како му влезе фуриозно уште прв напад свеста им ја зеде.. Лошо им се пиши на ОКЦ а богами и на ГС ако Кари не е 100%

Една ластовичка не ја прави пролетта.
Така и толку негативност кон Оклахома после само еден изгубен натпревар од серијата.
Некои мислеа и Шарлот лесно ќе ја изгуби серијата од Мајами после првиот натпревар но ете даваат отпор иако многумина ги отпишуваа и им предвидуваа метла и губење со 4-0.

Оклахома допрва ќе покаже што може против Сан Антонио. Уште не збеснале Дурант и Вестбрук со нивните партии.
А ова што го оствари Алдриџ нема тој секогаш да има таква реализација.
2012 година Оклахома губеше 2-0 од Сан Антонио но потоа врзаа 4 победи во серија.

OKЦ се премногу ограничена екипа да можат нешто против САС. Премногу се потпираат на индивидуалноста на Дурант и Вестбрук и немаат толку тимска игра како и другиве. Па и затоа до сеа и покрај предвидувањата не можеа да освојат прстен.

Сан Антонио добива во 5.
Мајсторките мислам домаќините лесно ќе ги добијат. Си ги испуштија шансите Шарлот, а посебно Индијана.

Се уверивте ли дека Сас е најјаката ОРГАНИЗАЦИЈА во НБА лигата...Ова вчера не ми личеше на Плејоф ...Значи колку добро си ја темпираат формата тоа е нешто невероватно еј . Иначе си го израмнија рекодрот за највеќе постигнати поени во една четвртина во плејоф (43) ..МАШИНИ !

Колку текми ќе тера Спарс-ОКЦ шо велите? Спарси во 6 според мене ама нема да ме изненади и ако го јадат
Оклахома можат да бидат среќни ако земат 1 утакмица. Какви 6 какви 7 утакмици, серијава оди најмногу до 5.

Не би се избрзувал со такви изјави јас. Сан Антонио е дефинитивно фаворит, не случајно ја имаат можеби најдобрата одбрана во историјата и имаа 67 победи во регуларниот дел, ама не се до толку за фрлање OKC како што ги направивте. Сепак се можеби единствената екипа која му правела големи проблеми историски на Спарси во изминативе 5 години. Еден натпревар ништо не значи иако САС делуваа страшно. Тешко веројатно дека пак се ќе им пројде од рака.

Јас очекувам Сан Антонио да мине, но нема да биде баш глатко. Ќе оди оваа серија до 6-7 натпревари според мене, ако останат OKC здрави.

Би било добро некој да споедели добар стрим за мајсторкава од 7 саат.:)

И Далас изгуби 30 разлика од Окц па ја доби наредната, али ове работата е сосема друга.Овде ај што не можат ништо да одбранат, па ни у напад Дурант и Вестрбрук се мачат.кд за секој поен се мачи, постојано е удвојуван, а пустиот и да додаде на кого бе?на дрва.Рас па топка не ни чепна освен некоја контра, под кош ич муабет не правам Олдрич ќе се иживува цела серија.Ајде ок дома може ќе кјукнат нешто, али госте немаат шанса.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom