НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Жими све вака и си го замислував крајот The last dance со гејм винер:vozbud::cuc::cuc::cuc::cuc:

20 години еј, цели 20 години напорна работа, пролевање пот и крв и гордо бранење на златниот дрес. 20 години овој лудак испишуваше историја и време беше да се стави крајот.
Kobe.jpg

5 шампионски титули, 2 пати МВП на финале, еднаш МВП на регуларен дел на сезона, злато од ОИ и да не набројувам натака, има уште 500 милиони признанија и рекорди. Од немирното момче со бројот 8 до еден од најдобрите лидери на некој тим во поновата историја на спортот со број 24. Будалата која никогаш не знаеше за доста.
Човекот кој со Шек го претставуваше едно од најдоминантните дуа во историјата на кошарката, дуо кое се изживуваше врз секој тим во НБА и дуо кое освои три прстени по ред. Човекот кој после заминувањето на Шек сам го носеше тимот на грб, сам го носеше тимот до плеј оф опкружен со еден куп просеци. Човекот кој сам го однесе Лејкерс до нови две титули во 2009 и 2010 година. Мамбата која им убаци 81 поен на Торонто.

Неколку тимови ќе го памтат баш убаво, а меѓу нив се Далас и Феникс, едни од неговите најомилени пациенти.

Коби е човекот поради кого ја засакав кошарката како спорт, гледав клипчиња пред секоја утакмица и тренинг и крадев потези од него. Мамбата е лик кој те тера да имаш страст према кошарката, лик кој е неуморен од постигнување успеси и победување.

Имам едно милион омилени моменти од него и неговата кариера, али ќе се обидам да истакнам неколку најдраги, барем за мене:

1. Страшна утакмица, една од најдобрите плеј оф утакмици кои ги имам изгледано... Шек и Коби тотална доминација.

2. За мене ова е најдрагото куцање, у фаца на Софти, СО МУДАТА.

3. Титулата против Бостон, најкрваво заработена дефинитивно.

4. Секако 81 поен против Торонто.

5. Утакмицата против Шпанија на ОИ во Пекинг.

6. И еве денешнава утакмица, последна во неговата кариера, 60 поени.

КАКВА Е ОВА ВЕЛИЧИНА ОД ИГРАЧ!!!!!!!!!!! 60 ПОЕНИ НА ОПРОШТАЈНАТА УТАКМИЦА, ЕДИНСТВЕНО БОЉЕ НЕШТО ЌЕ БЕШЕ САМО СО ТИТУЛА ДА СЕ ОПРОСТИ.

Нека е среќно мајсторе, уживај у пензионерските денови, зашо тешко дека ќе се роди играч ко тебе во скоро време.

:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Никако да си легнам после ова, ги гледам снимките и пресот цело време, неверојатно. Секој инсерт ме враќа во најраното детство, седење до сабајле со другар кој беше негов фан, плејоф дуели, феноменални партии. Уште една величина заминува од периодот кога почнавме да ја гледаме кошарката, даде се' што можеше да се даде и посвети на оваа игра. Не му беше лесно да шутне 50 пати, но издржа и приреди шоу во негов стил. Горд сум и што успеав да го гледам во живо, човекот беше елеганција...

IMG_5640.JPG

Уште не станат од спиење отварам НБА апликацијата на мобилен и кога гледам 60 ебани поени, 60 еееј каква ретардирана појава треба да си да дадеш толку поени.
Идам сега да си ја изгледам на раат снимката и да си поплачам малку...:place::cuc::cuc::cuc:

Дa и требaше нa Јутa пoбедa, ни 20 немaше дa дaде:)

Да и требаше на Јута, можеби ќе тепаа ама коби под 40 немаше да биде. Како и да е 44% на 50 шута не е малку, на крај се гледаше дека душата си ја остави во стејплс, не можеше воздух да земе.

Да и требаше на Јута, можеби ќе тепаа ама коби под 40 немаше да биде. Како и да е 44% на 50 шута не е малку, на крај се гледаше дека душата си ја остави во стејплс, не можеше воздух да земе.

Абе, aмерите се експерти зa прaвење шoу и спектaкл, зa публикaтa.

Вчерa беше тoкму тaквo нештo.

Квaлитетите нa Кoби се неспoрни, aмa мислaм декa се претерувa сo изведбaтa.

Абе, aмерите се експерти зa прaвење шoу и спектaкл, зa публикaтa.

Вчерa беше тoкму тaквo нештo.

Квaлитетите нa Кoби се неспoрни, aмa мислaм декa се претерувa сo изведбaтa.
Коби во секој случај ќе земеше 40тина шута, од претходно се знаеше дека секоја топка ќе оди на него. 40 поени од 40 шута е сосема изводливо.

Koe sou be alooo,Juta umrea za da tepaat, da bese za sou ke tepaa Lal nad 10 razlika, a ne da se mucat do zadnja minuta

50-40-90 e елитно друштво на играчи, на многу малку им се има случено. На Ленард му фалат само 3% на слободните да влезе во нив, ништо чудно да има една сезона со такви проценти (како оваа да не беше добра).

Since the NBA introduced the three-point field goal in the 1979–80 season, the 50–40–90 shooting threshold has been reached by six players: Steve Nash, Larry Bird, Mark Price, Reggie Miller, Dirk Nowitzki and Kevin Durant.
znam de.znam deka 50n40 90 ,tokmu taka 90 a ne 80,kolku samo da se izvadi statistika,prv igrac na spurs so 50 40 80 pobeznacajna statistika amin, milion vakvi sretnav od botovite eapn

Како шо рече @Stefan-kobe рикање бе.. Коа ќе ми текне како ги рендаше, посебно мерак ми се праеше против Бостон.. Гејм 7 2010.. У пм.. А веќе нема да игра.. Бем ти Мамба..

Тоа му е може најлоша утакмица 6-26 :D

Како шо рече @Stefan-kobe рикање бе.. Коа ќе ми текне како ги рендаше, посебно мерак ми се праеше против Бостон.. Гејм 7 2010.. У пм.. А веќе нема да игра.. Бем ти Мамба..

Гејм 7 во 2010 Коби постигна само 16 поени и беше најслаб играч на теренот кога го спомнуваш тоа финале каде судиите беа дополнителна рака на Лејкерс и судеа срамно..Коби баш во тој натпревар потфрли и беше најслаб на теренот каде пола од поените му беа од слободни фрлања каде беа досудени повеќе од смешно....реално судиите му поможија премногу на Лејкерси и срамно ги крадеа Бостон тој натпревар ,нешто сично како во 2012 со Мајами-Оклахома каде судиите судеа 90-10 во корист на Мајами за Леброн да ја земи првата титула иначе ќе беше резил да изгубеа 2 финалиња со ред

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom