НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
За Леброн одамна е јасно дека во регуларна сезона игра со 60-70% од силите, едноставно тоа е тоа на истокот и нема потреба од повеќе.

Ја темпира формата пред плејоф, обично кога и се трга од сите социјални мрежи. Годинава медиумите направија шпанска серија кога ги unfollow-на Кливленд на твитер. :facepalm:

VZv4hTL.png

Sek o Kobiju i sta bi bilo kad bi bilo:

"Da se Kobi i ja nismo razisli, siguran sam da bi dominirali ligom jos 7-8 godina i osvojili jos toliko titula. Ja sam bio dovoljno snazan, a Kobi dovoljno lud! Ali kuckin sin me je oterao kako bi dokazao svima da moze bez mene da osvoji titulu, u sta nisam mogao da verujem.

Nakon par godina, gledam ga kako osvaja dve uzastopne titule i govorim u sebi - Ovaj kuckin sin ima m**a do poda. Mislio sam da je samo uz mene on dobar igrac, ali nije istina, ja sam bio bolji uz njega.

Posvadjani smo igrali, on i ja imamo po 30 poena u proseku i jos osvojimo 3 titule. Mozete li samo da zamislite sta bi bilo da nismo bili u svadji? Pa oborili bismo Cikagov rekord! Golden Stejt bi sada jurio nas rekord, a ne njihov."

Kobi svoju pretposlednju utakmicu u karijeri igra za nesto manje od sat i po protiv Oklahome.

Брадата сепак во плејоф изгледа :D

Интересно вака на истоков што нема ниту еден тим во плејоф со негативен скор на победи и порази. Ова мислам оддамна се нема случено :ROFLMAO:

Поголеми шанси има Хјустон да иде, играат дома со Кингси без Демаркус (не по негово барање). Сет Кари се развива во опасен играч, со нов тренер и уште еден квалитетен шутер да се земе летово друго не би менувал лично ништо, ќе се подобрат многу работите.

Кемба во иста секунда направи чекори и дупла,а судиите ништо не досудија и тој си реализираше нормално.Прво и тој допре,преочигледно беше ама не свирнаа ништо судиите и си поентираше од под кош.Судиите спијат се повеќе и повеќе т.е се прават наудрени.:icon_mrgr:

Каква партија на Шарлот па па па !:ojeaa: Како играат тимски,милина се за гледање.Штета,Батум се повреди.Ако е сериозно,тежок удар за нив.Лин игра одлично,пепел ги направи.

Брадата 23 поени на полувреме,ги тероризира волците.

А Џејмс никогаш не бил попрецизен. 13/16 34 поени

Не за џабе за Стиф Клифорд велат дека е бејби Тибодо. Многу слична кошарка играат како таа на Чикаго со Тибодо. Тимска, со многу додавања, хемијата на тимот е на највисоко можно ниво е само шо Клифорд многу почесто бара од неговите играчи да трчаат во контра, што е права реткост кај Тибс.

Последно уредено:
7 лесни натпревари што ги кошташе на крај плејоф Кингси сезонава: 127:122 од Шарлот 23 Ноември, Кингси водеа 17 во последна четвртина и дозволија Кемба да се распали и уништи, Декември 9-ти против Оклахома 98:95, со 6 поени водство во последните 2:32 до крај се стопираа и не постигнаа кош до крај, пораз од Минесота 99:95, Ентони Таунс беше задржан на 7 поени, но беа надскокани и дозволија Минесота да шутира еден куп слободни. Против Портланд 27 декември Казнс 36 поени но Руди мизерен со 2/12, Кингси 14 поени во последна четвртина и тоа ги кошташе пораз, Декември 30 пораз од Филаделфија 110:105, нема што да коменитрам. Изгубија од Фили и тоа дома, на 50ти јануари прокоцкаа 7 поени со 1:20 до крај од Далас Маверикс, јануари 25-ти уште колапс можеби и најболниот од Шарлот по 2 продолженија со 56 поени на Казнс. Сè се ова руки мистекјс.

7 лесни натпревари што ги кошташе на крај плејоф Кингси сезонава: 127:122 од Шарлот 23 Ноември, Кингси водеа 17 во последна четвртина и дозволија Кемба да се распали и уништи, Декември 9-ти против Оклахома 98:95, со 6 поени водство во последните 2:32 до крај се стопираа и не постигнаа кош до крај, пораз од Минесота 99:95, Ентони Таунс беше задржан на 7 поени, но беа надскокани и дозволија Минесота да шутира еден куп слободни. Против Портланд 27 декември Казнс 36 поени но Руди мизерен со 2/12, Кингси 14 поени во последна четвртина и тоа ги кошташе пораз, Декември 30 пораз од Филаделфија 110:105, нема што да коменитрам. Изгубија од Фили и тоа дома, на 50ти јануари прокоцкаа 7 поени со 1:20 до крај од Далас Маверикс, јануари 25-ти уште колапс можеби и најболниот од Шарлот по 2 продолженија со 56 поени на Казнс. Сè се ова руки мистекјс.

Брат не гледај вака на работите. Ако гледам така Чикаго требаше да заврши втор на Исток оти барем 10 утакмици ги прокоцка а во последна четвртина да влегувал со минимум 10 поени предност.

Брат не гледај вака на работите. Ако гледам така Чикаго требаше да заврши втор на Исток оти барем 10 утакмици ги прокоцка а во последна четвртина да влегувал со минимум 10 поени предност.
Тоа беа добиени натпревари по неталентирани екипи повеќето на домашен терен. Нормално дека ќе гледам така.

Ни Ибака, ни Рас ни КД, сите одмараат. Како СК немаат среќа со преносите. :D

Тоа беа добиени натпревари по неталентирани екипи повеќето на домашен терен. Нормално дека ќе гледам така.
Немој да не почнувам јас со Јута, 500 изговори можам да ти најдам за сезонава ама не го менва фактот дека бевме пички на најважните 2 натпревари во сезоната, и тоа на домашен терен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom