НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Стеф Кари моментално е меѓу нај интелигентните играчи на денешницата, ако не и нај.

Вчера ги изрешета од рекетот, тој сфати дека му ја чуваа линијата за 3 поени минатата утакмица кога добија Спарс, така да сфати дека може да влезе во рекетот. Тоа резултираше со 80% FG во 3/4, јер или завршуваше на обрачот или вадеше пас до слободните соиграчи. Очигледно и Стеф и скаутингот на ратниците одлично си го одработиле домашното.

Много им значи Андре во ротацијата на ратниците, нема играч во лигата што има таков утицај на играта од клупа со неколку поени,скокови, асистенции и добра одбрана.

Мене искрено ме изненадија Портланд со 6-то место,а имаат шанси и за 5-то...искрено кога му отиде цела петорка освен Лилард искрено очекував дека ќе немаат повеќе од 30-тина,максимум 35 победи ама секоја чест за дечките...
По имиња новиот тим на Портланд не ти дава никаква надеж, али откоа ги изглеав првите 3 претсезонски натпревара, посебно против Вориорс, скоро убеден сум дека ако ништо друго нема да бидат катастрофа. Доста млади играчи ама релативно искусни, атлетизам, се осеќа голем тимски дух(Лилард летово ги собра играчите 10тина дена на одмор за одма да почне да се билда таа тимска хемија, голем потег), одбрана многу поагресивна од лани и многу брзи транзиции... Запамтете го СиЏеј МекКолум, лани при крај на сезона почна да покажуе што знае, сега со поголема минутажа очекувам да биде заменик лидер после Лилард.
Важно, иако претсезона, тимчево ми влева некој оптимизам, многу потенцијал глеам.
Добро сум видел :cool:, али ни ја не очекуев 5то место во Запад да е скоро реалност, а никој жив надвор од Портланд не очекуеше плејоф... А ги надминаа очекувањата најмногу заради првиот болд, хемијата и другарството што владее.
Веројатно со Клиперс ќе играат во прва рунда, и пак ми се глеа некој потенцијал за изненадување :sneaky:.

За малку Барсн сам ќе ги решеше иако мислам направи фаул у напад кога му доделија 2 слободни а можда и Рендолф ама судиите не видоа а после изгледа искомпензираа ни на Грин не му досудија.
Се провлекоа сега ќе биде уште поинтересно со Спарси не верувам дека Кари може толку очајно да шутира два пати по ред

"A lot of people compare Kawhi Leonard to me & it makes sense. He's always been elite on D & now he's killing it offensively. Dominant all-around." - Scottie Pippen

Од 01:00 саат на СК 1 ќе даваат Сан Антонио - Голден Стејст за рекорд! :D

За утакмицава од 1 ако имате некој добар линк споделете во пп зошто хрватине неможам никако да ги сварам кога коментираат :mad::mad:

Тежок криминал ќе биде ако на утакмицава се збори за Хезоња.

Едни бркат перфектен скор дома а други рекордот на Булси.. Едни ќе играт со Мемфис прва рунда а други со Јута (реално двата најслаби тимови во овогодинешниот плејоф).. Така да двете екипи треба вечерва да играт без калкулации

За утакмицава од 1 ако имате некој добар линк споделете во пп зошто хрватине неможам никако да ги сварам кога коментираат :mad::mad:
иди извади си acestream.org и ќе си гледаш секоја интересна утакмица у HD

Браво за анкетава.
Мислам дека се освен Таунс би било кражба. Ненормално јако и со слобода игра во прва сезона мислиш со години игра во НБА. Иден суперстар дефинитивно. Само да го служи здравје играчина ќе биде.

Иначе Коби, му ебам ботот зошто не изигра уште некоја минута комотно можеше 40ка да пукне -_-

Доста добри играчи искочија од последниов драфт.

Ги имаш КАТ, Порзингис, Окафор, Букер, Јокич, Расел, Винслоу, Мудиеј, Џош Ричардсон, Мајлс Тарнер. Сите овие имаа добра руки сезона, Таунс е на друго ниво, веќе е топ 5 центри во лига.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom