Nino Manchester
Oŋce α RED, αlwαys α RED
- Член од
- 4 јуни 2009
- Мислења
- 14.722
- Поени од реакции
- 18.571
Гледам сите сте го потцениле Портланд,ок јасно е дека имаат проблеми со повреди,ама ова ќе биде тврд дуел.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не знам Дивац што планира летово али сериозно треба да го земе во предвид според мене достојна замена за Колисон.
Тешко брат, по мене максимум 2 победи може да извлече Портланд. Без Метјуз, Батум и со ровит Олдриџ тешко дека може нешто да направат. Мемфис ќе ги изеде под обрачите...Гледам сите сте го потцениле Портланд,ок јасно е дека имаат проблеми со повреди,ама ова ќе биде тврд дуел.
Ете не знаев дека толку е сериозно со Батум,богами и бес него ќе биде стварно тешко.Тешко брат, по мене максимум 2 победи може да извлече Портланд. Без Метјуз, Батум и со ровит Олдриџ тешко дека може нешто да направат. Мемфис ќе ги изеде под обрачите...
Иначе многу фанови на Клиперси се незадоволни шо ќе играт против Спарси.. Мене ми е смачено од втори рунди, или тепај го најакиот на почеток или оди си дома.
Крис Пол 30 години ги прај следниот месец, и покрај тоа шо статистички е топ 3 плеј на сите времиња никогаш нема да можи да биди споредуван со Меџик и Стоктон ако не ја помини втората рунда. 3 пати има стигнато втора рунда ако не се лажам, два пати тепан токму од Спарси, 4-0 нели пред 3 години и во 2008 4-2 кога имаше неколку ненормални утакмици.
Најмногу ме плаши хак-а-џордан, Поп сигурно ќе го практикува секоја утакмица.. чаре искрено незнам.. да го извадиш Џордан не бива пошто стварно ѕвер е сезонава, прв е во 2-3 статистички категории. Се надевам на некое чудо како Шек на времето кога ги годеше само клучните.
2-2 се сезонава со спарси и мемфис, 1-3 со ГС
Тоа мислам дека е и проблемот, не можеш на сите позиции да си снаодлив исто, за тоа и резултатот во европа се помалце постигнати поени пошто искачаш просек. Не се глупи американците си ја имаат развиено стратегијата за истата ако сакаш да играш на такво ниво и нормално си имаат и одговор за истата (пр. хек а џордан пошто го земавте за пример).И после пак некој нека ја руга оваа наша југословенска школа. Тука не излегува ниту еден играч без барем пристоен шут, без разлика дали игра на позиција 1 или позиција 5. Во Америка премногу се потпираат на физикалиите, ете на пример Џордан, а тоа што во напад не знае да изигра со грб или да фрли полухорок или хорок е сосем друга работа.
Не ме сфати. Јас не реков дека центарот треба да биде 50 процентен шутер за три поени... Јас имам во повеќе наврати кажано дека одредени сегменти кај Америте ме нервираат, а тоа што не обраќаат внимание на шутот кај центрите е една од тие работи. Сабонис и Дивац ти се типични примери за тоа, нарочито овој првиов. Кога дојде/дошол во НБА се чуделе заради шутот, а и многу центри не можеле да го чуваат. Башка ако си центар/крилен центар што знае да шутира автоматски си потежок за чување. (ова хипотетички зборам доколку играчот е добар нормално)Тоа мислам дека е и проблемот, не можеш на сите позиции да си снаодлив исто, за тоа и резултатот во европа се помалце постигнати поени пошто искачаш просек. Не се глупи американците си ја имаат развиено стратегијата за истата ако сакаш да играш на такво ниво и нормално си имаат и одговор за истата (пр. хек а џордан пошто го земавте за пример).

Не ме сфати. Јас не реков дека центарот треба да биде 50 процентен шутер за три поени... Јас имам во повеќе наврати кажано дека одредени сегменти кај Америте ме нервираат, а тоа што не обраќаат внимание на шутот кај центрите е една од тие работи. Сабонис и Дивац ти се типични примери за тоа, нарочито овој првиов. Кога дојде/дошол во НБА се чуделе заради шутот, а и многу центри не можеле да го чуваат. Башка ако си центар/крилен центар што знае да шутира автоматски си потежок за чување. (ова хипотетички зборам доколку играчот е добар нормално)
Зошто на пример им е тешко да го чуваат Перо? Хиберт лани кога играа муви бркаше на тројка, не знаеше главата кај му е.![]()