НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Гледам сите сте го потцениле Портланд,ок јасно е дека имаат проблеми со повреди,ама ова ќе биде тврд дуел.

Го јаде портланд од мемфис,не си играјте :D

Да, ама Конли и на Мечките им е повреден. Ако не се опорави, 50-50 се шансите според мене.[DOUBLEPOST=1429223874][/DOUBLEPOST]10441039_482754681876130_3608115115010613593_n.jpg

:D

Последно уредено:
Ги сакам Булси али ќе навивам за Спрси за Тими да игра уште една (y)[DOUBLEPOST=1429241078][/DOUBLEPOST]Ја гледав до сега со Лејкерси па да се вратам на муабетот за Стоктон, ја сум импресиониран. Младичов има брзина, дриблинг, осет, шут и не ја тупи полн со самодоверба. :bravobe:Не знам Дивац што планира летово али сериозно треба да го земе во предвид според мене достојна замена за Колисон.

Последно уредено од модератор:
Гледам сите сте го потцениле Портланд,ок јасно е дека имаат проблеми со повреди,ама ова ќе биде тврд дуел.
Тешко брат, по мене максимум 2 победи може да извлече Портланд. Без Метјуз, Батум и со ровит Олдриџ тешко дека може нешто да направат. Мемфис ќе ги изеде под обрачите...

Тешко брат, по мене максимум 2 победи може да извлече Портланд. Без Метјуз, Батум и со ровит Олдриџ тешко дека може нешто да направат. Мемфис ќе ги изеде под обрачите...
Ете не знаев дека толку е сериозно со Батум,богами и бес него ќе биде стварно тешко.

Иначе многу фанови на Клиперси се незадоволни шо ќе играт против Спарси.. Мене ми е смачено од втори рунди, или тепај го најакиот на почеток или оди си дома.
Крис Пол 30 години ги прај следниот месец, и покрај тоа шо статистички е топ 3 плеј на сите времиња никогаш нема да можи да биди споредуван со Меџик и Стоктон ако не ја помини втората рунда. 3 пати има стигнато втора рунда ако не се лажам, два пати тепан токму од Спарси, 4-0 нели пред 3 години и во 2008 4-2 кога имаше неколку ненормални утакмици.

Најмногу ме плаши хак-а-џордан, Поп сигурно ќе го практикува секоја утакмица.. чаре искрено незнам.. да го извадиш Џордан не бива пошто стварно ѕвер е сезонава, прв е во 2-3 статистички категории. Се надевам на некое чудо како Шек на времето кога ги годеше само клучните.

2-2 се сезонава со спарси и мемфис, 1-3 со ГС

Иначе многу фанови на Клиперси се незадоволни шо ќе играт против Спарси.. Мене ми е смачено од втори рунди, или тепај го најакиот на почеток или оди си дома.
Крис Пол 30 години ги прај следниот месец, и покрај тоа шо статистички е топ 3 плеј на сите времиња никогаш нема да можи да биди споредуван со Меџик и Стоктон ако не ја помини втората рунда. 3 пати има стигнато втора рунда ако не се лажам, два пати тепан токму од Спарси, 4-0 нели пред 3 години и во 2008 4-2 кога имаше неколку ненормални утакмици.

Најмногу ме плаши хак-а-џордан, Поп сигурно ќе го практикува секоја утакмица.. чаре искрено незнам.. да го извадиш Џордан не бива пошто стварно ѕвер е сезонава, прв е во 2-3 статистички категории. Се надевам на некое чудо како Шек на времето кога ги годеше само клучните.

2-2 се сезонава со спарси и мемфис, 1-3 со ГС

Не е баш исто во прва рунда или понатаму да се сретниш со јаките но се согласувам дека Клиперси мораат да покажат дека можат сите да ги победат. Граден е тимот за титули освојување, тоа значи победа над СИТЕ.

Од друга страна оопшто не се согласувам дека до каде ќе стигне во плејофот било како ќе ја промени јачината на Пол. Не е тој крив за соиграчите. Сам играч не може да победува противнички екипи, особено не во денешно време. Не е негова вината што клупата на Клиперси е катастрофа. Не е негова вината што Џордан не знае да шутира слободни.

А за хек а Џордан, па кој му е крив што не знае да шутира слободни. Тоа е најосновната работа во кошарката. Огромен минус за вредноста на еден играч е да не знае да шутира слободни. Му штети на тимот со тоа многу.

За мене играчите кои не можат барем 45-50% да шутираат од слободни се срам за лигата искрено.

И после пак некој нека ја руга оваа наша југословенска школа. Тука не излегува ниту еден играч без барем пристоен шут, без разлика дали игра на позиција 1 или позиција 5. Во Америка премногу се потпираат на физикалиите, ете на пример Џордан, а тоа што во напад не знае да изигра со грб или да фрли полухорок или хорок е сосем друга работа.

Против секоја логика е споредување на Меџик и Стоктон со Пол

И после пак некој нека ја руга оваа наша југословенска школа. Тука не излегува ниту еден играч без барем пристоен шут, без разлика дали игра на позиција 1 или позиција 5. Во Америка премногу се потпираат на физикалиите, ете на пример Џордан, а тоа што во напад не знае да изигра со грб или да фрли полухорок или хорок е сосем друга работа.
Тоа мислам дека е и проблемот, не можеш на сите позиции да си снаодлив исто, за тоа и резултатот во европа се помалце постигнати поени пошто искачаш просек. Не се глупи американците си ја имаат развиено стратегијата за истата ако сакаш да играш на такво ниво и нормално си имаат и одговор за истата (пр. хек а џордан пошто го земавте за пример).

Тоа мислам дека е и проблемот, не можеш на сите позиции да си снаодлив исто, за тоа и резултатот во европа се помалце постигнати поени пошто искачаш просек. Не се глупи американците си ја имаат развиено стратегијата за истата ако сакаш да играш на такво ниво и нормално си имаат и одговор за истата (пр. хек а џордан пошто го земавте за пример).
Не ме сфати. Јас не реков дека центарот треба да биде 50 процентен шутер за три поени... Јас имам во повеќе наврати кажано дека одредени сегменти кај Америте ме нервираат, а тоа што не обраќаат внимание на шутот кај центрите е една од тие работи. Сабонис и Дивац ти се типични примери за тоа, нарочито овој првиов. Кога дојде/дошол во НБА се чуделе заради шутот, а и многу центри не можеле да го чуваат. Башка ако си центар/крилен центар што знае да шутира автоматски си потежок за чување. (ова хипотетички зборам доколку играчот е добар нормално)
Зошто на пример им е тешко да го чуваат Перо? Хиберт лани кога играа муви бркаше на тројка, не знаеше главата кај му е. :D

Не ме сфати. Јас не реков дека центарот треба да биде 50 процентен шутер за три поени... Јас имам во повеќе наврати кажано дека одредени сегменти кај Америте ме нервираат, а тоа што не обраќаат внимание на шутот кај центрите е една од тие работи. Сабонис и Дивац ти се типични примери за тоа, нарочито овој првиов. Кога дојде/дошол во НБА се чуделе заради шутот, а и многу центри не можеле да го чуваат. Башка ако си центар/крилен центар што знае да шутира автоматски си потежок за чување. (ова хипотетички зборам доколку играчот е добар нормално)
Зошто на пример им е тешко да го чуваат Перо? Хиберт лани кога играа муви бркаше на тројка, не знаеше главата кај му е. :D

Да, да, мака мачат со таквите шутери на високите позиции. Еве на пример со Миротич мака мачат кога игра на 4ка. Кај е шутер за три, има неверојатна контрола на топка за висок играч, одличлен влез, пас, преглед на игра....се сеќавам на една од утакмиците сезонава против Инди Вест незнаеше главата кај му е, во 3-4 напади го чуваше Нико, две лични направи. :)

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom