- Член од
- 5 април 2013
- Мислења
- 3.487
- Поени од реакции
- 7.479
За офанзива не знам, ама дефанзивениот руки на годината ќе можете да го гледате вечерва како го запира МВП-то на сезоната.
Прегледај го приврзокот 116966
Одличен е и Exum во одбрана, нема збор и мене ми се допаѓа, ама дефанзивниот рејтинг него му е толку низок пред се заради Gobert и Favors (Gobert особено е животно и ако немаше толку мала минутажа во првиот дел од сезоната ќе имаше реални шанси за DPOY). Exum сепак не е баш нa ниво на Ноел, плус одбраната на внатрешните позиции е за нијанса поважна.
Од рукиата убаво пишува таму и Smart и Payton се одлични во одбрана (всушност доста неочекувано никогаш порано не била генерално една руки класа подобра во одбрана отколку во напад, обично им треба време да научат да играат одбрана). Wiggins има одличен потенцијал за играње одбрана, ама моментално е далеку од добар. Треба многу делкање за него.
Мајтапот на страна, како што одминува сезоната се издвоија 4 рукиа Wiggins, Mirotic, Payton и Noel. Можеби ќе беа и повеќе ама еден куп од главните таленти се повредени (Embiid, Parker, Randle) и засега не може да ги коментираме. Има и други кои демонстрираа талент (Nurkic, Clarkson, Exum, Smart, Grant, McDaniels, Hood, McGary, Gordon) ама имаат уште доста работа овие.
Од друга страна, најголеми разочарувања, барем засега се Vonleh, Stauskas, McDermott, Harris па до некаде и Gordon и Exum иако овие двајца покажуват одреден талент (ама засега недовлно)
. Иначе од нешто помалку од 12 милиона бракети, останаа во игра уште 3 000. 10 утакмици завршија со по 1 разлика

) нивниот процент излегува доста помал од сегашниот.
,ретко паметен плеј,не е од типот на на оние атлетски градени играчи,али имаше невидена визија за играва.Од секогаш сакав да го видам у дрес на Лал,бидна и тоа,мада заврши неславно,сега му останува да ужива у пензијата.