НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
За офанзива не знам, ама дефанзивениот руки на годината ќе можете да го гледате вечерва како го запира МВП-то на сезоната.
Прегледај го приврзокот 116966

Одличен е и Exum во одбрана, нема збор и мене ми се допаѓа, ама дефанзивниот рејтинг него му е толку низок пред се заради Gobert и Favors (Gobert особено е животно и ако немаше толку мала минутажа во првиот дел од сезоната ќе имаше реални шанси за DPOY). Exum сепак не е баш нa ниво на Ноел, плус одбраната на внатрешните позиции е за нијанса поважна.

Од рукиата убаво пишува таму и Smart и Payton се одлични во одбрана (всушност доста неочекувано никогаш порано не била генерално една руки класа подобра во одбрана отколку во напад, обично им треба време да научат да играат одбрана). Wiggins има одличен потенцијал за играње одбрана, ама моментално е далеку од добар. Треба многу делкање за него.

Мајтапот на страна, како што одминува сезоната се издвоија 4 рукиа Wiggins, Mirotic, Payton и Noel. Можеби ќе беа и повеќе ама еден куп од главните таленти се повредени (Embiid, Parker, Randle) и засега не може да ги коментираме. Има и други кои демонстрираа талент (Nurkic, Clarkson, Exum, Smart, Grant, McDaniels, Hood, McGary, Gordon) ама имаат уште доста работа овие.

Од друга страна, најголеми разочарувања, барем засега се Vonleh, Stauskas, McDermott, Harris па до некаде и Gordon и Exum иако овие двајца покажуват одреден талент (ама засега недовлно)

Вигинс освои РОЈ уште пред да почни сезоната џабе се расправате

Иначе МВП битката е една од поинтересните во последно време.. Кари и Леброн паднаа малку последниве неколку утакмици, Харден и Вестбрук продолжват да газат..

Да не се повредеше Паркер 100% ке земеше он голема беше разликата спрема Вигинс.Вигинс се одвои после повредата.Според мене треба да се бира помеѓу Вигинс и Ноел...

Одличен е и Exum во одбрана, нема збор и мене ми се допаѓа, ама дефанзивниот рејтинг него му е толку низок пред се заради Gobert и Favors (Gobert особено е животно и ако немаше толку мала минутажа во првиот дел од сезоната ќе имаше реални шанси за DPOY). Exum сепак не е баш нa ниво на Ноел, плус одбраната на внатрешните позиции е за нијанса поважна.

Од рукиата убаво пишува таму и Smart и Payton се одлични во одбрана (всушност доста неочекувано никогаш порано не била генерално една руки класа подобра во одбрана отколку во напад, обично им треба време да научат да играат одбрана). Wiggins има одличен потенцијал за играње одбрана, ама моментално е далеку од добар. Треба многу делкање за него.

Мајтапот на страна, како што одминува сезоната се издвоија 4 рукиа Wiggins, Mirotic, Payton и Noel. Можеби ќе беа и повеќе ама еден куп од главните таленти се повредени (Embiid, Parker, Randle) и засега не може да ги коментираме. Има и други кои демонстрираа талент (Nurkic, Clarkson, Exum, Smart, Grant, McDaniels, Hood, McGary, Gordon) ама имаат уште доста работа овие.

Од друга страна, најголеми разочарувања, барем засега се Vonleh, Stauskas, McDermott, Harris па до некаде и Gordon и Exum иако овие двајца покажуват одреден талент (ама засега недовлно)

Оваа генерација е добра во одбрана бидејќи имаат ненормални физички предиспозиции. Засега сум презадоволен од Ексам, на 19 години без никакво искуство е стартер на моментално најсилната позиција во лигата и игра одлична одбрана. Премногу е брз и многу висок за неговата позиција. Е сега што има многу работа на офанзивен план, пред се да научи да ги користи своите огромни предности ќе биди супер.

Ноел исто така е е физички прејак и исто ако научи да ги користи своите предности ќе биди играчиште на двата краја, многу ми се допаѓа.

За Пејтон и Смарт засега немам некое многу високо мислење, добри играчи се, можат да бидат солидни стартери во лигава но не на ол-стар ниво.

За ланските беа во право, многу слаба генерација. Само Оладипо,Гркот и неочекуваниот Гоберт можат да бидат стартери и добри кариери да имаат. Се друго е под просекот, посебно сезонава потфрли МЦВ.

Вигинс има ненормален физикус, се надевам дека ќе се развие во фантастичен играч.

Некој има ли бракет за Марч Маднес? Јас се живо погодив, само Провиденс ме бутна мамето нивно :D. Иначе од нешто помалку од 12 милиона бракети, останаа во игра уште 3 000. 10 утакмици завршија со по 1 разлика :D

@The Procrastinator Pa ne bi rekol deka mu bese zagarantirana pred povredata na Jabari :) @the_kop Jas go cekam Embiid da se vrati sledna sezona, so noel ke lepat po 10 banani na utakmica haha, nesto slicno na gobert i favors da bidat ocekuvam iskreno

Некој има ли бракет за Марч Маднес? Јас се живо погодив, само Провиденс ме бутна мамето нивно :D. Иначе од нешто помалку од 12 милиона бракети, останаа во игра уште 3 000. 10 утакмици завршија со по 1 разлика :D
Јас за некој шо нема апсолутно ниедна утакмица гледано сезонава добро ми оди. На делба на второ место сум на амерички форум.
Кој имаш фајнл фор?

Јас за некој шо нема апсолутно ниедна утакмица гледано сезонава добро ми оди. На делба на второ место сум на амерички форум.
Кој имаш фајнл фор?

И јас многу слабо сезонава имам гледано и не сакав да прогнозирам цел bracket, ама за фајнл 4 типував на Кентаки, Дјук, Висконсин и Луивил

Во секој случај тешко дека некој ќе го победи Кентаки, историски јака екипа имаат...

Јас Кентаки, Дјук, Аризона, Оклахома.. последните две скрос рандом

Јас у фајн фор ги имам Кентаки, Висконсин, Дјук и Виланова.

Да ве прашам едно прашање што ме мучи подолго време за кое не најдов одговор на гугле.

Како работи системов за процент на победи ? Како Хјустон, Портланд, Торонто итн... имаат толкави проценти, a кога ќе поделиме победи со одиграни утакмици ( :cautious: ) нивниот процент излегува доста помал од сегашниот.
На пример Хјустон имаат 66%, а излегува дека имаат 59%.

Играат улога победите/поразите во ОТ па затоа процетиве се различни или јас нешто сум утнал со пресметки и се изглупирав сега за сите пари ? :D

Замина легендата у пензија:(,ретко паметен плеј,не е од типот на на оние атлетски градени играчи,али имаше невидена визија за играва.Од секогаш сакав да го видам у дрес на Лал,бидна и тоа,мада заврши неславно,сега му останува да ужива у пензијата.
63957_10155317473125277_8204324827514990248_n.jpg

Да ве прашам едно прашање што ме мучи подолго време за кое не најдов одговор на гугле.

Како работи системов за процент на победи ? Како Хјустон, Портланд, Торонто итн... имаат толкави проценти, a кога ќе поделиме победи со одиграни утакмици ( :cautious: ) нивниот процент излегува доста помал од сегашниот.
На пример Хјустон имаат 66%, а излегува дека имаат 59%.

Играат улога победите/поразите во ОТ па затоа процетиве се различни или јас нешто сум утнал со пресметки и се изглупирав сега за сите пари ? :D
Победите дели ги со вкупниот број мечеви(победите плус поразите) и множи со 100... и сам си го пишал тоа, не знам зошо не ти искача :D

Победите дели ги со вкупниот број мечеви(победите плус поразите) и множи со 100... и сам си го пишал тоа, не знам зошо не ти искача :D
Сега сфатив уствари кај сум ја утнал работата :facepalm:

Цело време мислев дека само издвојуваат колку победи имаат во ОТ од тие 45 на резултати, а тоа уствари да ти било 45+4 (Мемфис).
Сега кога отворив табела на NBA видов дека имаат 49 победи, а не 45 како што мислев според резултати.

Ај бар добро стојам со математикава, друго мање битно :LOL:

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom