НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Далас со овој потег мислам дека станаа топ 3 кандидат за титулата. Они и вака беа доста сериозен претендент, али со носењето на Рондо тоа станува многу посериозно.

Само полека со прогнозиве ипак имајте у обзир дека ова не оној Рондо што газеше у Бостон.А Далас изгуби играч како Врајт кој им беше една од главните алки на тимот.Играше одбрана собираше скокови,така да ќе видиме на кого овој трејд ќе му донесе бенефит.

Полека бе људи, не го зеле Крис Пол :icon_lol:
Рондо не е више топ 10 плеј у лигава, апгрејд над Нелсон е сигурно, али дали вреди да се дадат 2 многу битни играчи од клупа за него незнам, ќе покаже времето..
Нелсон е ноу брејнер што би рекле америве, пошто има Далас пун кур плејмејкери, али незнам..
Добра работа е што му истекува договорот, ако не успее работата, не го потпишуваат на лето..
Бостон не пројде лошо у Нелсон е солиден плеј, најверојатно ќе им биде стартер до крај на сезона и ментор за Смарт, Рајт и Краудер се солидни, мислим дека подобра понуда неможеа да добијат...
Далас незнам со клупава што ќе прае, али кој знае може ќе ги потпишат Реј Ален и Џермејн Онил или Емека :)

пс.

Celtics – Last 3 years
With Rondo: 32-58 (.356)
Without him: 43-53 (.448)

Дурант :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Братеееееее што им правиш бе олабави малце. :vozbud:
Леле како ги зареди, 16 поени у серија, бреееј. Каков меч играат сеа за сеа ОКС и Голден Стејт, буквално без одбрани. Нема да ме чуди и преку 230 да оди мечов.

Марли не дупи и ти, у Бостон со кого да игра, со Салинџер? Џеф Грин е едини така поквалитетен играч, другите се просеци... Ваму ќе има доста опции, пик енд рол со Чендлер, пик енд поп со Диркулес, а со Рондо во тимот Далас ќе има и доста појака одбрана затоа што Рондо е далеку подобар дефанзивно од хобитите Нелсон и Бареа.
Шо знам, по мене Далас премногу се засили со Рондо. Точно е дека малце ја ослабеа клупата со заминувањето на Рајт пред се али и натаму се според мене едни од главните кандидати за титулата.

Далас меленици леле леле :)

Кјубан за 3 сезони пак ги направи тимчиште а моиве Јута 15 години неможе да се опорават. Цццц

a inace dirk zatoa zima mala plata ;) moze i lakers ke go zemea kobe da nemase max dogovor :D[DOUBLEPOST=1418989543][/DOUBLEPOST]ali u sekoj slucaj ja ne bi se vozvuduval odma za dalas...treba da se vidi kako ke funkcionira

Последно уредено:
Дурант :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Братеееееее што им правиш бе олабави малце. :vozbud:
Леле како ги зареди, 16 поени у серија, бреееј. Каков меч играат сеа за сеа ОКС и Голден Стејт, буквално без одбрани. Нема да ме чуди и преку 230 да оди мечов.

Марли не дупи и ти, у Бостон со кого да игра, со Салинџер? Џеф Грин е едини така поквалитетен играч, другите се просеци... Ваму ќе има доста опции, пик енд рол со Чендлер, пик енд поп со Диркулес, а со Рондо во тимот Далас ќе има и доста појака одбрана затоа што Рондо е далеку подобар дефанзивно од хобитите Нелсон и Бареа.
Шо знам, по мене Далас премногу се засили со Рондо. Точно е дека малце ја ослабеа клупата со заминувањето на Рајт пред се али и натаму се според мене едни од главните кандидати за титулата.

Види не е муабетот само како на хартија изгледа Рондо место Нелсон. На хартија е смешно и да се дискутира, огоромно засилување е. Затоа и велам јас дека им вреди ризикот, дури и да не биде успешно оваа сезона и да заебат работа ќе имаат шанси и идните сезони. Вака се обезбедени да имаат со што да работата уште 5 години, дури и да се пензионира Новицки.

Ама колку реално ќе добијат оваа сезона е проблематично прашање. И не е толку многу заради резервите, макар што Wright им беше многу поважен играч отколку што мислат повеќето.

Суштината е во стилот на игра кој го има Далас. Оваа сезона досега Далас го имаше убедливо најдобриот напад во лигата и потпросечна одбрана. И нападот им се базираше на една многу специфична read & react тактика во која скоро и немаше некој којзнае каков систем од акции кои ги мести Карлајл. Поентата им беше до бескрај сите надворешни играчи (Елис, Парсонс и плејот кој и да е) да играат пик енд рол или пик енд поп со Чендлер односно Новицки. Еден пробува, ако не се развива никаква можност за шут за него или за некој друг, исфрла надвор до некој од другите надворешни играчи и пак наново. За да функционира таков систем треба сите 3 надворешни играчи да се добри во P&R игра односно да бидат офанзивни играчи кои можат да поентираат и при влезови и при скок шутеви. И најбитно да бидат корисни во нападот во игра без топка, бидејќи кој огранизира со топката се менува постојано и се на се ниту еден не е on the ball толку многу. Е тука е главното прашање за Рондо. Рондо е плеј кој тотално ја доминира топката и скоро сите акции одат преку него. Заедно со Рубио се и најдобри додавачи во лигата така што тоа солидно функционира тоа без разлика што не е шутер и е скоро неупотреблив без топка (напротив повеќе прави штета бидејќи никој не се замара да го чува, особено не на скок шут). Е ама работата е што на Далас не им треба нешто што солидно функционира кога го имаат убедливо најдобриот напад во лигата, дури и еден од најдобрите во историјата до овој момент. Голема е веројатноста дека со Рондо место друг пообичен плеј кој барем колку толку може да шутира тројки и да игра off the ball нападот ќе стане полош, особено ако се земе тука и заминувањето на Wright.

Прашањето дали трејдот ќе успее оваа сезона се сведува на тоа колку ќе се подобри одбраната, бидејќи нападот скоро сигурно ќе се влоши (впрочем дури и во Бостон, нападот на Бостон беше подобар без Рондо место со него верувале или не, особено откако дојде Стивенс чиј стил на игра е во насока на она што го игра Далас). На времето Рондо беше одличен одбранбен играч, сега не е, ама можно е да било тоа затоа што не се замараше толку со неконкурентни тимови. Јас очекувам Рондо да е огромен напредок во однос на Нелсон и компанија во тој аспект. Ама прашање е колку реално ќе се крени одбраната и покрај тоа, бидејќи плејмејкерот сепак не може сам да влијае којзнае колку на цела одбрана.

Како и да е, јас имам апсолутна доверба во Карлајл, страшен тренер кој секогаш успева да најди начин како да вкомпонира навидум проблематични играчи во нешто што функционира. Можеби и најкреативниот тренер во лигата е, така што очекувам да смисли нешто. Само колку време ќе му треба да функционира не се знае, сепак сред сезона ќе мора да се прават големи промени.

Морам зошто е жива вистина:icon_lol:
10428694_912686315429819_5623780242197335313_n.jpg

Брат дај боже да е Xsaago у право и дека Рондо не се замарал многу многу у Бостон и уште е го има тоа.. Далас ми се многу симпатична екипа и една од поомилените за гледање ми се и би сакал да бидат шампиони, али не ми седи така.
Повредите на Рондо му го земаа данокот, шутер никаков е, тоа више знаемо, но го гледам више ги нема ни тие експлозивни влезови, игра како со страв, у таков тим као Бостон да си прва звезда и да имаш 10-11 поени по просек, не се сјајни бројки !!

Плус како ова ќе се одрази на Монта, кој од кога дојде у Далас игра како нов играч, можда и нивни најдобар и најкостанстен играч овие година ипол. Монта може да се мучи покрај Рондо што уште повеќе ќе ја уназади нивната офанзива, јес да дифенс винс чемпионшипс али мора и на нападот да се мисли, а и Рондо не е ни по дефанзивата у задње време..

Пак на крај ќе кажам Далас направи одлична зделка, највише ради тоа што не даде многу, овој трејд е успешен за нив на хартија многу, е сеа што викаат американциве дали оваа петорка ќе "кликне " заедно ќе видиме..

За финална оценка на зделкава на Далас ќе чекам да видим со кого ќе ги пополнат овие 2 места ( очекувам овој Пауел да го отпуштат) што им се створија...

А ако под ова "Марли не дупи " за делот дека Рондо не е више топ 10 плеј да ти појасним и тоа :

KП3
Кари
Вестбрук
Џон Вол
Тони Паркер
Лаури
Конли
Лилард
Кајри
Драгиќ

Чак и Брендон Најт и Тај Лосон имаат посупериорни бројки од него и исто играат во слаби тимови можда и послаби од Бостон !!

Брат дај боже да е Xsaago у право и дека Рондо не се замарал многу многу у Бостон и уште е го има тоа.. Далас ми се многу симпатична екипа и една од поомилените за гледање ми се и би сакал да бидат шампиони, али не ми седи така.
Повредите на Рондо му го земаа данокот, шутер никаков е, тоа више знаемо, но го гледам више ги нема ни тие експлозивни влезови, игра како со страв, у таков тим као Бостон да си прва звезда и да имаш 10-11 поени по просек, не се сјајни бројки !!

Плус како ова ќе се одрази на Монта, кој од кога дојде у Далас игра како нов играч, можда и нивни најдобар и најкостанстен играч овие година ипол. Монта може да се мучи покрај Рондо што уште повеќе ќе ја уназади нивната офанзива, јес да дифенс винс чемпионшипс али мора и на нападот да се мисли, а и Рондо не е ни по дефанзивата у задње време..

Пак на крај ќе кажам Далас направи одлична зделка, највише ради тоа што не даде многу, овој трејд е успешен за нив на хартија многу, е сеа што викаат американциве дали оваа петорка ќе "кликне " заедно ќе видиме..

За финална оценка на зделкава на Далас ќе чекам да видим со кого ќе ги пополнат овие 2 места ( очекувам овој Пауел да го отпуштат) што им се створија...

А ако под ова "Марли не дупи " за делот дека Рондо не е више топ 10 плеј да ти појасним и тоа :

KП3
Кари
Вестбрук
Џон Вол
Тони Паркер
Лаури
Конли
Лилард
Кајри
Драгиќ

Чак и Брендон Најт и Тај Лосон имаат посупериорни бројки од него и исто играат во слаби тимови можда и послаби од Бостон !!
Види, и Коби игра моментално во топ 5 најслаб тим во лигата. :)
Иначе си праиме муабет, дискусија е ова, нема лутење ако имаме различни мислења. Уствари и немаме нешто многу различни мислења само ти си малце поскептичен околу Рондо, а ја сум оптимиста. Јас првин од дефанзивата поаѓам, значи Рондо боље дефанзивец и од Монта и од Нелсон и од Бареа и од Харис. Одличен дефанзивец добиваат Далас, е сега ќе бидат малце полимитирани во нападот во однос на претходната нивна филозофија, објасни Xsago веќе да не се повторуваме по 100 пати, али мислам дека Карлајл ќе гледа максимално да ја разработи пик енд рол/поп играта, зашо има доста опции од таа комбинација.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom