- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 42.079
- Поени од реакции
- 126.827
Далас со овој потег мислам дека станаа топ 3 кандидат за титулата. Они и вака беа доста сериозен претендент, али со носењето на Рондо тоа станува многу посериозно.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

moze i lakers ke go zemea kobe da nemase max dogovor
[DOUBLEPOST=1418989543][/DOUBLEPOST]ali u sekoj slucaj ja ne bi se vozvuduval odma za dalas...treba da se vidi kako ke funkcioniraДурант
Братеееееее што им правиш бе олабави малце.
Леле како ги зареди, 16 поени у серија, бреееј. Каков меч играат сеа за сеа ОКС и Голден Стејт, буквално без одбрани. Нема да ме чуди и преку 230 да оди мечов.
Марли не дупи и ти, у Бостон со кого да игра, со Салинџер? Џеф Грин е едини така поквалитетен играч, другите се просеци... Ваму ќе има доста опции, пик енд рол со Чендлер, пик енд поп со Диркулес, а со Рондо во тимот Далас ќе има и доста појака одбрана затоа што Рондо е далеку подобар дефанзивно од хобитите Нелсон и Бареа.
Шо знам, по мене Далас премногу се засили со Рондо. Точно е дека малце ја ослабеа клупата со заминувањето на Рајт пред се али и натаму се според мене едни од главните кандидати за титулата.
Марли не дупи и ти, у Бостон со кого да игра, со Салинџер? Џеф Грин е едини така поквалитетен играч, другите се просеци... Ваму ќе има доста опции, пик енд рол со Чендлер, пик енд поп со Диркулес, а со Рондо во тимот Далас ќе има и доста појака одбрана затоа што Рондо е далеку подобар дефанзивно од хобитите Нелсон и Бареа.
Шо знам, по мене Далас премногу се засили со Рондо. Точно е дека малце ја ослабеа клупата со заминувањето на Рајт пред се али и натаму се според мене едни од главните кандидати за титулата.
Види, и Коби игра моментално во топ 5 најслаб тим во лигата.Брат дај боже да е Xsaago у право и дека Рондо не се замарал многу многу у Бостон и уште е го има тоа.. Далас ми се многу симпатична екипа и една од поомилените за гледање ми се и би сакал да бидат шампиони, али не ми седи така.
Повредите на Рондо му го земаа данокот, шутер никаков е, тоа више знаемо, но го гледам више ги нема ни тие експлозивни влезови, игра како со страв, у таков тим као Бостон да си прва звезда и да имаш 10-11 поени по просек, не се сјајни бројки !!
Плус како ова ќе се одрази на Монта, кој од кога дојде у Далас игра како нов играч, можда и нивни најдобар и најкостанстен играч овие година ипол. Монта може да се мучи покрај Рондо што уште повеќе ќе ја уназади нивната офанзива, јес да дифенс винс чемпионшипс али мора и на нападот да се мисли, а и Рондо не е ни по дефанзивата у задње време..
Пак на крај ќе кажам Далас направи одлична зделка, највише ради тоа што не даде многу, овој трејд е успешен за нив на хартија многу, е сеа што викаат американциве дали оваа петорка ќе "кликне " заедно ќе видиме..
За финална оценка на зделкава на Далас ќе чекам да видим со кого ќе ги пополнат овие 2 места ( очекувам овој Пауел да го отпуштат) што им се створија...
А ако под ова "Марли не дупи " за делот дека Рондо не е више топ 10 плеј да ти појасним и тоа :
KП3
Кари
Вестбрук
Џон Вол
Тони Паркер
Лаури
Конли
Лилард
Кајри
Драгиќ
Чак и Брендон Најт и Тај Лосон имаат посупериорни бројки од него и исто играат во слаби тимови можда и послаби од Бостон !!