НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ajaaaaaaaa triple-double бре бреее , ги пишав и Леброн и Ирвинг + у кладилница , границата за Леброн беше 25.5 а за Ирвинг 20.5 , и искочија , а не бев сигурен за Ирвинг ...далиии конечно почнуе да функциунира "новата 3ка"

Јас ги пишам сите 3ца плус и барам услов 2/3. Денес ги погодив и Хејвард +,Т.Еванс и Копеланд - но ме падна Џеф Тиг +.

Ја гледав Спарс, дечките играат кога што сакаат. На крајот има серија од 10-0 за да го земат водството и одлична одбрана од Каваи. Клиперс имаа два напади да се спасат но не успеаа пред се поради одличната одбрана на Спарс.

Па не реков де дека беа најдобрата одбрана во лигата, него дека не се она твоето “ништо посебно“ или како и да рече да не скролам сега. Напротив, Мајами играше фантастична одбрана, секако не најдобра во лигата али нормално беа едни од најдобрите во тој сегмент. Јас тие проценти и статистики не секогаш ги земам за релевантни затоа што Мајами знаеа во одреден дел од сезоната да одмараат, односно да не се замараат, па ради тоа одредени проценти им се влошуваа. Види само во плеј офот како играа, кога работата си ја сфаќаа сериозно...

Па не реков де дека беа најдобрата одбрана во лигата, него дека не се она твоето “ништо посебно“ или како и да рече да не скролам сега. Напротив, Мајами играше фантастична одбрана, секако не најдобра во лигата али нормално беа едни од најдобрите во тој сегмент. Јас тие проценти и статистики не секогаш ги земам за релевантни затоа што Мајами знаеа во одреден дел од сезоната да одмараат, односно да не се замараат, па ради тоа одредени проценти им се влошуваа. Види само во плеј офот како играа, кога работата си ја сфаќаа сериозно...

Очигледно имаме различни сфаќања за што значи "ништо посебно" и што значи "фантастично"...

Добриот старт на Сакраменто и зошто тоа се деси:
Да почнам со Cousins, помала минутажа (29. 8 минути во игра за разлика од лани 32.4) но поголема прецизност, лани беше 22.7 моментално 24. 2! Оваа сезона троши помалку топки со дури 50% од поле што е импресивно. 15. 7 оваа сезона на упатени удари за разлика од ланската со 16. 8% и шут од поле 49. 7%. Не само он, целиот тим на Кингси шутира одлично слободни, 82% од линијата. Единствено нешо кај Cousins е што има проблем со фаулите, 4. 8% во уткамица но мора да се напомене фактот дека уште ја нема заработено првата техничка што е секако добар знак за неговата зрелост на која што работи. Идеме Дарен Колисон, нешто што им требаше на Кингси одамна, шутинг плеј што не се плаши да иде на влез, нешто што мошне добро го правеше Ајзеа но за разлика во тоа што Дарен игра добро дефанзивно. Томас не играше. Руди Геј е стандарден, може малце преценет во однос на платата но who cares се’ додека игра добро. Единствено нешто што приметив е дека го фаќа мрза на периоди кога тимот води 10+, тоа треба да го смени или народски кажано да не се опушта. Задоволен сум и од Каспи, го ојачале во Хјустон и Кливлент некако по дрзок делува поготово на влезови е сега уште шутот за 3 да му проработи и воала! Го имаме новиот Пеџа. Пејшнс. Ben McLemore, е овој човек ми боде очи. Стварно не знам зошо Мелоун не му дава повеќе минути на Стаускас, знам дека типов е руки али боље да гледам руки како учи него Бен како се мучи. :) Единствена ок точка му е одбраната (ми се чини таа дрскост почна после блокадата од Џејмс лани, како да го освести некако) али ипак, Бен не е присутен на теренот, се губи. Нешто шо на шутер не му личи. Бар не на човек со таква физичка спремност. Искрено познавајки го тимов не верувам дека ќе продолжат со овој налет али верувам дека ќе нижат многу повеќе победи од лани па зашто да не и да се изборат за осмо место во дивизија, во претешкиот запад. Али за тоа да се случи не смее тимот да се ослони на Буги и Руди, треба да почнат многу повеќе тимски, нешто што го правеше многу добро онаа 2001/2002 Кингс генерација.

Добриот старт на Сакраменто и зошто тоа се деси:
Да почнам со Cousins, помала минутажа (29. 8 минути во игра за разлика од лани 32.4) но поголема прецизност, лани беше 22.7 моментално 24. 2! Оваа сезона троши помалку топки со дури 50% од поле што е импресивно. 15. 7 оваа сезона на упатени удари за разлика од ланската со 16. 8% и шут од поле 49. 7%. Не само он, целиот тим на Кингси шутира одлично слободни, 82% од линијата. Единствено нешо кај Cousins е што има проблем со фаулите, 4. 8% во уткамица но мора да се напомене фактот дека уште ја нема заработено првата техничка што е секако добар знак за неговата зрелост на која што работи. Идеме Дарен Колисон, нешто што им требаше на Кингси одамна, шутинг плеј што не се плаши да иде на влез, нешто што мошне добро го правеше Ајзеа но за разлика во тоа што Дарен игра добро дефанзивно. Томас не играше. Руди Геј е стандарден, може малце преценет во однос на платата но who cares се’ додека игра добро. Единствено нешто што приметив е дека го фаќа мрза на периоди кога тимот води 10+, тоа треба да го смени или народски кажано да не се опушта. Задоволен сум и од Каспи, го ојачале во Хјустон и Кливлент некако по дрзок делува поготово на влезови е сега уште шутот за 3 да му проработи и воала! Го имаме новиот Пеџа. Пејшнс. Ben McLemore, е овој човек ми боде очи. Стварно не знам зошо Мелоун не му дава повеќе минути на Стаускас, знам дека типов е руки али боље да гледам руки како учи него Бен како се мучи. :) Единствена ок точка му е одбраната (ми се чини таа дрскост почна после блокадата од Џејмс лани, како да го освести некако) али ипак, Бен не е присутен на теренот, се губи. Нешто шо на шутер не му личи. Бар не на човек со таква физичка спремност. Искрено познавајки го тимов не верувам дека ќе продолжат со овој налет али верувам дека ќе нижат многу повеќе победи од лани па зашто да не и да се изборат за осмо место во дивизија, во претешкиот запад. Али за тоа да се случи не смее тимот да се ослони на Буги и Руди, треба да почнат многу повеќе тимски, нешто што го правеше многу добро онаа 2001/2002 Кингс генерација.

Многу убаво напишано , браво алал да ти е , али таа 2001/2002 генерација тешко дека некогаш ке се повтори , т.е дека ке се повтори успехот на таа генерација , што заслужија титула ...можеби овој сегашен тим може да се споредува во квалитет на играчи со таа генерација али мислам дека нема да догураат до кај што догура таа генерација :D

Бен не е присутен на теренот, се губи. Нешто шо на шутер не му личи. Бар не на човек со таква физичка спремност.
Грубо кажано ова му е последна шанса на Бен со поголема минутажа, резултати се бараат одма, посебно коа им е лимитирана на Кингси таа позиција. Лани ај како руки сезона може да се замиже, али ипак промашуваше премногу отворени шутеви за 3ка, оваа година малце подобро но далеку од доволно за стартер. Има огромен талент и е потенцијал, но сеуште го нема потребниот мајдсет за у лигава.

Полека, не ги летајте Кингси така високо. Не дека не, и мене ми е мило што се се подобри и подобри и многу би сакал да истуркаат до плејоф сезонава, но ќе им биде многу тешко. Сепак е ова само почеток, недај боже ако ги фатат повредите, немаат којзнае каква клупа.

Коби вчера го сруши рекордот за најмногу промашувања во историјата на НБА

Asked about the record, Bryant, who scored a game-high 28 points on 10-of-26 shooting and finished with 13,421 misses for his career, smiled and said he wasn't aware of it.

"Nah, I don't follow that stuff, man," he said.

How does he explain setting the mark?

"Well, I'm a shooting guard that's played 19 years," he said, shrugging and smiling. He later added, "Like I said, 'shooting' guard, 19th year."

Bryant, in his 19th NBA season, entered the game 13 missed field goals shy of the record. The 36-year-old guard now stands ahead of Havlicek, Elvin Hayes (13,296), Karl Malone (12,682), Kareem Abdul-Jabbar (12,470) and Michael Jordan (12,345).

"I don't care about it, to be honest with you," Bryant said. "It is what it is. I remember when I was a kid and I watched Michael shoot 49 times in an NBA Finals game. Can you imagine if I did that and lost? Puts things in perspective."

Мочко. Rent free

Коби вчера го сруши рекордот за најмногу промашувања во историјата на НБА

Мочко. Rent free
Дечко ти си страшно опседнат со ЛА и Коби...можеш колку сакаш да збориш ама коби бил и ќе биде еден од најдобрите...

Колку за споредба самоо и џордан да играше толку долго како коби гарантирам дека сега он ќе го држеше рекордот и ќе имаше доста повеќе утнати....ама па ќе беше најдобар на сите времиња...исто како и коби колку и да има промаршени па ќе биде еден од најдобрите...

Па добро нормално е да има толку промашено како што вика и самиот он 19 години игра у НБА и е многу нормално...овој рекорд од една страна е добар , барем јас гледам нешто добро у него :D[DOUBLEPOST=1415792807][/DOUBLEPOST]И да не заборавиме дека Дирк се искачи на 9то место на вечната листа на стрелци на НБА и му го зема местото на Хаким :D

Последно уредено:
Полека, не ги летајте Кингси така високо. Не дека не, и мене ми е мило што се се подобри и подобри и многу би сакал да истуркаат до плејоф сезонава, но ќе им биде многу тешко. Сепак е ова само почеток, недај боже ако ги фатат повредите, немаат којзнае каква клупа.
Не не никој не ги лета, не ја сфати поентата. Има уште многу да работат, еве вчера скурцаа предност од 22 поени против Далас. 22, еј... тоа ни нашава патетична репрезентација не би го усрала. Само реков дека теоретски може да стигнат до четириесетина победи и да го дофатат тоа осмо место (али све зависи тука и од истокот)[DOUBLEPOST=1415795603][/DOUBLEPOST]
Дечко ти си страшно опседнат со ЛА и Коби...можеш колку сакаш да збориш ама коби бил и ќе биде еден од најдобрите...

Колку за споредба самоо и џордан да играше толку долго како коби гарантирам дека сега он ќе го држеше рекордот и ќе имаше доста повеќе утнати....ама па ќе беше најдобар на сите времиња...исто како и коби колку и да има промаршени па ќе биде еден од најдобрите...
Лол не знам, мене ми е смешен

Колку знае да ја себичи овој Кари, не е можно. Едно 2-3 напади при крај против Сан Антонио по ред само дриблаше, никому не подаде и шутна преку рака од неизградена позиција.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom