НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Па и ја мислам дека ради тоа ќе брка добри просеци на поени. Едноставно преочигледно е дека нема теоретска шанса Лејкерс за плеј оф сезонава. Искрено Лин е најпреценетиот играч во НБА моментално, ликот НЕМА ПОИМА. Бузер ај океј, и овој Ед Дејвис ептен мерак ми прави, добар играч е, ама пак бе, не е тоа тоа. Не дека го бранам ама нема фајде и ако подава повеќе, не е тоа тоа.
Јанг е ѕверка, со него на терен е 100 пати поинтересно кога човек ги гледа Лејкерси. :D

Не е до толку лош Лин, проблемот е што него јаката страна му е P&R игра и е пред се корисен со топката в раце. Off the ball е неупотреблив. А се додека е со Коби во иста постава нема да ја добие топката секако. Не беше случајно резерва во Хјустон, само за да не игра заедно со Харден. Ако е паметен Byron Scott (а последно време ме разочарува, порано мислев дека е добар тренер), Коби и Лин нема да ги игра заедно, или минимално време ќе минуваат во истата постава.

А за Дејвис не знам што да кажам, никогаш не ми стана јасно како може толку да го игнорираат екипите. Уште во Торонто беше солиден млад играч и важен дел од трејдот за Геј. Како успеа за минималец да го земи Лејкерс никогаш нема да сфатам. Каде беше цела лига...

Брукс и вака и така ќе биде секнд јунит, што во превод значи ќе го брани противничкиот резервен плеј, што и не е некоја тешка загуба во одбрана. Ама пак како ја крева играта во напад секоја чест, up tempo мајстор е.
Одбраната не се состои само во 1 на 1 играње, има по нешто и во тимската одбрана. :) Но јас верувам во Тибодо и се надевам дека ќе ги исправи тие финеси околу лошата одбрана на Брукс.[DOUBLEPOST=1415195442][/DOUBLEPOST]
Не е до толку лош Лин, проблемот е што него јаката страна му е P&R игра и е пред се корисен со топката в раце. Off the ball е неупотреблив. А се додека е со Коби во иста постава нема да ја добие топката секако. Не беше случајно резерва во Хјустон, само за да не игра заедно со Харден. Ако е паметен Byron Scott (а последно време ме разочарува, порано мислев дека е добар тренер), Коби и Лин нема да ги игра заедно, или минимално време ќе минуваат во истата постава.

А за Дејвис не знам што да кажам, никогаш не ми стана јасно како може толку да го игнорираат екипите. Уште во Торонто беше солиден млад играч и важен дел од трејдот за Геј. Како успеа за минималец да го земи Лејкерс никогаш нема да сфатам. Каде беше цела лига...
Не знам мене ми се допаѓа Брукс како тренер, барем сега за сега. Ќе видиме, рано е да му се суди, нека поминат повеќе утакмици прво... Лин мене воопшто не ми се допаѓа како играч, ни оф д бол ни он д бол, никако!

^ Ако постои тренер кој знае да нацрта дефанзивна шема за да ги покрие ваквите слаби дефанзивци, тоа е Тибодо. :)
Епа сега и не бива пак сите да знаат да играат одбрана. Има еден куп специјалисти за одбрана во тимот (Ноа, Гибсон, Батлер, Снел, Хајнрих), мора да има и офанзивно ориентиран играч во ротацијата за да ја крене играта кога на другите нема да им оди.

Леброн само 11 поени...скромно скромно :D

Не знам мене ми се допаѓа Брукс како тренер, барем сега за сега. Ќе видиме, рано е да му се суди, нека поминат повеќе утакмици прво... Лин мене воопшто не ми се допаѓа како играч, ни оф д бол ни он д бол, никако!

Мислиш Скот? :) Брукс уште го немаат избркано од ОКС не можите да го земите :)

Мислиш Скот? :) Брукс уште го немаат избркано од ОКС не можите да го земите :)
Леле како да имам 90 години упм, не знам што зборувам. Да, на Бајрон Скот мислев, а Брукс напишав. :D
А Скот Брукс не ми се допаѓа како тренер премногу затоа што пропушти барем 2 шанси со Оклахома да освои титула, а реално имаше тим за тоа.

сакам да ве прашам нешто заинтересиран сум да најдам дрес од Перо Антич по можност од Атланта што пари би се движел и каде би можел да најдам и дали знае некој дали може да се купи онлине ? фала многу однапред.
Што ќе ти е џрси симај ова вии шо е убаа. Тазе од рерна али прототип. Ќе причекаме
antic.jpg
[DOUBLEPOST=1415199735][/DOUBLEPOST]
Он е шутракот.

• Ми се допаѓа
Reactions: SF
Нема везе тоа, види какви играчи има лигата ко Квинси Ејси, Џон Лукас трети, Мета ворлд пис, Ентони Бенет, Роберт Сакре... можеш ти ехееееее.

Не ми е јасно што го жалите Коби кога самиот си го донесе ова на себе.
Се излакоми за пари, 60 посто од селари капот зафаќа само он, нормално дека ќе игра со играчи што неможат 10 поени да дадат, кога нема пари за други, подобри.
Кој се излакоми за пари? Знаеш ли дека управата му има отидено со тие бројки и немаат уопште за друго преговарано? Никој друг не е крив освен управата моментално у Лејкерси, изгубија секаква преговарачка моќ да донесат саглам играчи, сереа 24/7 дека Гасол е tradable сите овие години и на крај го добија стапот со глупите договори за Хил и Лин. Нека идат сеа догодина над салари капот, у luxury tax.
Не глеам друг начин да привлечат играчи, секако не на стара слава и топ бокс офис.

Кој се излакоми за пари? Знаеш ли дека управата му има отидено со тие бројки и немаат уопште за друго преговарано? Никој друг не е крив освен управата моментално у Лејкерси, изгубија секаква преговарачка моќ да донесат саглам играчи, сереа 24/7 дека Гасол е tradable сите овие години и на крај го добија стапот со глупите договори за Хил и Лин. Нека идат сеа догодина над салари капот, у luxury tax.
Не глеам друг начин да привлечат играчи, секако не на стара слава и топ бокс офис.
Ипак збориме за Коби...сигурно немаше управата со драстично помала понуда да му отиде...од некогашниот сјај на лејкерс само он е останат....Е сега коби можеше доколку сакаше да се бори бар за плеј оф да рече за помал договор да игра за да може да се ојача тимот...ама очигледно е сега коби е фокусиран повеќе на индивидуални рекорди пред да се пензионира него ли за доброто не ЛА

Па не треба да е баш Стивен Хокинг за да израчуна дека платата му зафаќа огромен дел од селари капот, може слободно самиот да се откаже од одреден дел од платата, со цел да потпишат подобри играчи.

Го плукаа Леброн зошто се спои со уште две суперѕвезди, а ова на Коби е сто пати полошо. Првиов земаше скоро десет милиони помалку од што треба реално се со цел да оди на титула чисто само од тој аспект, овој вториот десет милиони повеќе за да си игра симултанка и рекорди да брка, ама тимот негов сакан ќе си тоне.

А кога ќе им текне што му беше изговорот, кога го прашаа зошто се согласил на толкав договор кога свесно знае дека зафаќа голем дел од селари капот, рече дека кошаркарите кои биле при крај на кариерата требало да се грижат и за нивниот живот после кошарката, демек бизнисмен ќе бил, па ќе му требале :pos:

БРУКА. :facepalm:

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom